تشخیص انواع روغن زیتون و مصارف آن ها

همان­طور که می­دانید روغن زیتون یکی از روغن­های گیاهی است که در میان افراد جایگاه ویژه­ای دارد. شاید در هنگام تهیه این روغن، عبارت «انواع روغن زیتون» به گوش شما هم رسیده باشد. این تفاوت نه تنها در ماده اولیه، بلکه در روش تولید، عطر و طعم، خواص، میزان خلوص و کیفیت می­باشد که باعث می­شود روغن زیتون را به 5دسته تقسیم کنند؛

  1. روغن زیتون فرابکر
  2. روغن زیتون بکر
  3. روغن زیتون تصفیه شده
  4. روغن زیتون لامپانت
  5. روغن تفاله

روغن زیتون هما­ن­طور که از نامش پیداست، از میوه درخت زیتون گرفته می­شود و یکی از پرخاصیت­ترین روغن، در میان روغن­های گیاهی به­شمار می­رود. به­دلیل کاربردهای مختلف این روغن، انواع مختلف روغن زیتون با روش­های متفاوت تهیه و تولید می­شوند که در ادامه به شناخت دقیق­تر انواع آن می­پردازیم. پس با ما همراه باشید.

شناخت روغن زیتون فرابکر

این روغن، یکی از طبیعی­ترین و خالص­ترین نوع از انواع روغن زیتون به­شمار می­رود. در روش تهیه این روغن هیچ ماده شیمیایی دخالت ندارد، حرارت نمی­بیند، و در مرحله اول از پرس کردن میوه زیتون سالم و سبز استخراج می­شود. به همین دلیل عطر و طعمی کاملا مشابه میوه زیتون را دارد.

این نوع روغن، به دلیل دارا بودن انواع ویتامین­ها و مواد معدنی بهترین گزینه برای یک رژیم غذایی سالم

به­ شمار می­رود. مصرف این نوع روغن را بیشتر برای چاشنی سالاد و استفاده در غذاهای سرد به شما پیشنهاد می­کنیم. اگر پزشک شما پیشنهاد اضافه کردن روغن زیتون را به شما داده، منظور همین نوع آن است. به­ دلیل طبیعی بود و نداشتن هیچ ماده شیمیایی، مصرف آن برای یک زندگی سالم و حتی درمان برخی بیماری­ها ضروری است.

 

روغن زیتون اصل خوراکی، راز زندگی سالم

 

برخی از خواص نوع فرابکر روغن زیتون

از خواص این نوع روغن زیتون خوراکی می­توان به موارد زیر اشاره کرد؛

1. جلوگیری از سکته قلبی

این روغن به­دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین­هایی مانند EوK برای پیشگیری از سکته قلبی و بیماری­های قلبی بسیار مفید است. طبق تحقیقاتی، مناطقی که در آن مصرف روغن زیتون بالا است، بیماری­های قلبی بسیار کم است. پس استفاده از این روغن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

2. درمان چربی خون و کلسترول بد خون

اگر بخواهیم به­طور خلاصه اشاره کنیم، کلسترول بد خون در اثر چربی­های اشباع افزایش می­یابند و این زیاد بودن، باعث رسوب در دیواره سرخرگ­ها می­شود. برای جلوگیری از این موضوع، باید میزان کلسترول بد خون از میزان کلسترول خوب خون بیشتر نباشد.

مصرف روغن زیتون به­طور منظم، کلسترول خوب را افزایش می­دهد و باعث کاهش کلسترول بد در خون

می­شود.

3. کمک به سلامت پوست و مو

این نوع از انواع روغن زیتون، به­دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامینE، اکسیر جوانی برای پوست و یک ماده حیاتی برای درخشندگی مو محسوب می­شود. از این روغن می­توان به­عنوان روغن زیتون مالشی برای نیز برای پوست صورت و ماساژ بدن استفاده کرد. به­دلیل ساختار زود جذب آن، پوست را آب­رسانی و سرحال می­کند.

توجه کنید؛ افرادی که پوست حساس و مستعد جوش دارند، این روغن را با احتیاط و مشورت با پزشک برای پوست خود مصرف کنند.

4. کمک به کاهش وزن

افرادی که قصد لاغری و کاهش وزن را دارند، می­توانند این روغن را به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنند. اما توجه داشته باشید که این روغن، به­خودی­خود وزن را کم نمی­کند. در ابتدا کالری مصرفی خود را کاهش دهید و سپس از این روغن به­عنوان چاشنی در غذا و انواع سالادها استفاده کنید. این کار باعث می­شود زودتر احساس سیری کنید.

 

روغن زیتون سالم را بشناسیم

 

نکاتی درباره روغن زیتون بکر

روغن زیتون بکر نیز همانند روغن زیتون­هایی که وجود دارند، از میوه درخت زیتون حاصل می­شود. این روغن در مرحله سوم از پرس کردن میوه زیتون و بدون افزودن مواد شیمیایی و همچنین بدون حرارت، حاصل

می­شود.

از این روغن می­توان برای پخت­و­پز، چاشنی سالاد، چاشنی انواع غذاهای سرد، به­عنوان روغن زیتون مالشی برای آب­رسانی پوست، استفاده برای موها به­دلیل دارا بودن ویتامینE و… استفاده کرد. به­دلیل استفاده نکردن از مواد شیمیایی در ساختار آن و طبیعی بودن آن، در سرخ کردن و پخت­و­پز مواد غذایی احتیاط کنید چون ممکن است زودتر بسوزد. اما برای پخت­و­پز و سرخ کردن ملایم بسیار مناسب است و عطر و طعم بی­نظیری به غذا اضافه می­کند.

به­دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین، برای جلوگیری و درمان بسیاری از بیماری­ها، مصرف این نوع از انواع روغن زیتون را جدی بگیرید. همچنین اگر قصد دارید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، این نوع روغن جایگزین مناسبی به­جای روغن­های جامد و روغن­های تراریخته می­باشد.

علاوه بر استفاده از آن در پخت­و­پز، به صورت خالی نیز می­توانید مقدار مشخصی از آن را روزانه مصرف کنید. به­دلیل پرخاصیت بودن میوه زیتون، استفاده از انواع روغن زیتون خوراکی، گزینه مناسبی برای مصرف روزانه محسوب می­شود.

 

موارد مصرف انواع روغن زیتون را باید بدانیم

 

روغن زیتون تصفیه شده را بشناسیم

این نوع از انواع روغن زیتون، طی فرایند پرس گرم و افزودن مواد شیمیایی حاصل می­شود. به همین دلیل تا حد زیادی از خواص خود را از دست داده است. افرادی که عطر و طعم روغن زیتون اصل و طبیعی را دوست ندارند، استفاده از این نوع روغن را ترجیح می­دهند، چون به­هرحال خاصیت آن از روغن­های تراریخته بیشتر است.

این نوع از انواع روغن زیتون­ها، برای سرخ کردن با حرارت بالا هم مناسب هستند، اما نه تا حدی که روغن بسوزد! اگر روغن شما به مرحله سوختن رسید، آن را خالی و روغن تازه استفاده کنید.

به­دلیل افزودن مواد شیمیایی در تهیه این روغن، عطر و طعم زیتون را ندارد و کاملا بی­بو است. این روغن انقضا یا همان ماندگاری بیشتری نسبت به انواع تصفیه نشده آن دارد و مدت زمان بیشتری می­توانید آن را نگهدارید.

توجه کنید که هرکدام از انواع روغن زیتون­ها از میوه زیتون تهیه می­شوند و این دسته­بندی­ها به­دلیل روش تهیه، خواص، ماندگاری، و موارد مصرف انواع روغن زیتون اعمال می­شوند.

مصرف این نوع روغن زیتون را برای پوست و مو پیشنهاد نمی­کنیم، به­دلیل این­که این نوع روغن بیشتر خواص خود را از دست داده است. همان­طور که متوجه شدید، این روغن بیشتر برای پخت­و­پز و سرخ کردن مورد استفاده قرار می­گیرد.

روغن زیتون لامپانت

هرکدام از انواع روغن زیتون خوراکی نیستند. این نوع از روغن زیتون، برای مصرف صنعتی مناسب است. برای تهیه این روغن، از میوه­های ناسالم و کرم­خورده زیتون استفاده می­شود و همان­طور که گفته شد، برای مصرف خوراکی افراد مناسب نیست. این روغن در موارد صنعتی کاربرد دارد و از آن برای تولید محصولاتی کاملا طبیعی و بدون افزودن مواد شیمیایی پوست و مو بهره می­گیرند. این نوع روغن را به هیچ عنوان در موارد خوراکی استفاده نمی­کنند. استفاده خوراکی از این روغن می­تواند صدمات جبران­ناپذیری برای سلامتی افراد

به­دنبال داشته باشد.

برای استفاده از این روغن در موارد صنعتی، قبل از مصرف آن را تصفیه می­کنند.

 

در تهیه انواع روغن زیتون با افراد متخصص مشورت کنید

 

روغن تفاله زیتون

در دسته­بندی انواع روغن زیتون، می­توان روغن تفاله را نامرغوب­تر دانست. این روغن اصلا قابل مصرف خوراکی نیست و حتی مصرف مستقیم آن می­تواند سرطان­زا باشد.

بعد از استخراج تمام روغن و آب داخل زیتون، از تفاله­های باقی مانده، روغن تفاله زیتون یا همان پومیس استخراج می­شود.برخی سودجویان این روغن را به­عنوان روغن زیتون خوراکی به فروش می­رسانند. استفاده خوراکی از این روغن می­تواند سلامت مغز را به­ خطر بی­اندازد و اگر اطلاعات کامل نداشته باشید و با مراکز معتبر و کارشناس متخصص مشورت نکنید، ممکن است مورد سواستفاده از طریق افراد سودجو قرار بگیرید.

پس در انتخاب و خرید انواع روغن زیتون باتوجه به مصرف خود، دقت کافی را داشته باشید و از جاهای معتبر اقدام به تهیه آن کنید.

تفاوت انواع روغن زیتون در چه مواردی است؟

همان­طور که متوجه شدید، انواع روغن زیتون کاربردهای متفاوتی دارند. نوع بکر و فرابکر آن برای خوراکی، درمانی، پخت­و­پز، چاشنی روی سالاد و حتی به­عنوان روغن زیتون مالشی برای پوست بسیار مناسب هستند. برای سرخ کردن­های ملایم هم قابل استفاده هستند اما فراموش نکنید نقطه دود این روغن­ها بسیار سریع هستند و زود به مرحله سوختن می­رسند.

نوع تصفیه شده روغن زیتون برای سرخ کردن با حرارت بالا مناسب است. برای تهیه انواع روغن زیتون باید اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید و شناخت انواع روغن زیتون را جدی بگیرید که بهترین نوع آن را با توجه به نیاز خود تهیه کنید.

شناخت انواع روغن زیتون غیر خوراکی و تشخیص آن از نوع خوراکی بسیار مهم است چون؛

1. نوع غیر خوراکی کاربرد کاملا صنعتی دارد و تهیه آن از میوه فاسد زیتون و تفاله زیتون می­باشد.

2. ممکن است افراد سودجو نوع غیرخوراکی را به­عنوان خوراکی به شما عرضه کنند که مصرف آن بسیار خطرناک است و صدمات جبران ناپذیری برروی سلامت افراد دارد.

 

آشنایی با خواص انواع روغن زیتون خوراکی

نقطه دود در انواع خوراکی روغن زیتون

نقطه دود در روغن، به دمایی گفته می­شود که روغن در آن دما و حرارت می­سوزد. در این مرحله اجزای تشکیل دهنده روغن تجزیه می­شوند و عطر و طعم روغن عوض می­شود.

نوع تصفیه شده از روغن زیتون، به­دلیل افزودن مواد شیمیایی و تغییر در ساختار آن، دیرتر به نقطه دود می­رسد و اصطلاحا دیرتر می­سوزد. اما نوع بکر و فرابکر سریع­تر به نقطه دود می­رسد.

یک باور اشتباه که درباره سوختن روغن در میان عموم است، این است که افراد فکر می­کنند اگر روغن بسوزد، باعث سرطان­زایی روغن می­شود. اما خوب است بدانید که استفاده چندباره از روغن، خطرات جدی­تری به­دنبال دارد. برای مثال افرادی که غذاهای حاضری مصرف می­کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند. چون اکثر رستوران­ها روغن را به­ندرت عوض می­کنند و همان روغن را بارها و بارها مورد استفاده قرار می­دهند.

کدام نوع از روغن زیتون مناسب­تر است؟

با توجه به مطالب گفته شده، شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که دقیقا کدام نوع روغن زیتون مناسب­تر است؟ برای پاسخ به این سؤال باید بدانید که انتخاب شما از میان انواع خوراکی روغن زیتون بستگی به نیاز شما و ذائقه شما دارد. همان­طور که می­دانید، میوه زیتون از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و روغنی که از این میوه پرخاصیت استخراج می­شود، می­تواند پاسخ­گوی بسیاری از نیازهای بدن باشد.

اگر قصد دارید از روغنی استفاده کنید که کاملا عطر و طعم زیتون را داشته باشد و همچنین دارای همه خواص میوه زیتون باشد، پیشنهاد ما به شما نوع بکر و فرابکر از روغن زیتون می­باشد. شما می­توانید این روغن را وارد رژیم سالم غذایی خود کنید و از خواص

بی­شمار آن بهره ببرید. در چاشنی غذای خود از آن استفاده کنید و حتی به صورت خالی آن را میل کنید.

به­عنوان آب­رسان برای پوست خود از آن استفاده کنید و از خواص بی­نظیر آن برای درخشندگی موهای خود بهره ببرید.

اگر قصد شما از انتخاب انواع مختلف روغن زیتون خوراکی، شروع یک رژیم غذایی سالم است اما عطر و طعم آن را نمی­پسندید، پیشنهاد ما به شما نوع تصفیه شده روغن زیتون است. در انواع مختلف روغن زیتون­ها، این نوع کاملا بدون عطر و طعم می­باشد و برای پخت­و­پز و سرخ کردن با حرارت بالا مناسب­تر است. درست است که

به­علت افزودن مواد شیمیایی، خاصیت نوع بکر و فرابکر را ندارد، اما از روغن­های تراریخته و جامد بسیار سالم­تر است.

در هر صورت برای این­که بدانید از میان انواع مختلف روغن زیتون خوراکی کدام را انتخاب کنید، در ابتدا باید نیاز خود را بشناسید.

انواع مختلف روغن زیتون را از کجا می­توان تهیه کرد؟

برای تهیه انواع مختلف روغن زیتون باید توجه کنید که از مراکز کاملا معتبر و تأیید شده، خرید کنید. امروزه به­دلیل اهمیت سلامتی و تلاش افراد برای داشتن یک رژیم غذایی سالم، روغن زیتون جایگاه ویژه­ای دارد. به همین دلیل افراد متقلب، اقدام به تهیه و فروش نوع تقلبی روغن زیتون می­کنند.

این افراد روغن زیتون با کیفیت را با نوع بی­کیفیت آن ترکیب می­کنند و به­عنوان روغن خالص با قیمت­های پایین­تر به افراد عرضه می­کنند. حتی برخی، با اضافه کردن اسانس و یا رنگ عطردار به روغن­های بی­کیفیت، تلاش می­کنندظاهر آن شبیه به روغن­های باکیفیت و درجه یک شود.

اگر سلامتی خود و خانواده برای شما مهم است، حتما از مراکز مورد تأیید اقدام به تهیه روغن زیتون کنید.

 

انواع روغن زیتون خوراکی، ضامن سلامتی شماست

سخن آخر

اگر تصمیم گرفتید برای داشتن غذای سالم، انواع مختلف روغن زیتون خوراکی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، باید به این نکته توجه کنید که برای نیازهای مختلف خود، کدام نوع را باید مصرف کنید. خواص و کاربردهای مختلف آن را بررسی کنید و با اطلاعات کافی اقدام به تهیه انواع روغن زیتون کنید. شناختن مراکز معتبر و مشورت با کارشناسان متخصص می­تواند مسیر سلامتی شما را هموارتر کند.

شما می­توانید سؤالات خود را با کارشناسان ما درمیان بگذارید، در اسرع وقت پاسخ­گوی شما هستند. همچنین اگر تجربه­ای در استفاده از انواع روغن زیتون را دارید با ما به اشتراک بگذارید.

این نوشته در روغن ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *