
این مقاله به ارائه دانستنی هایی درباره زیره سیاه خواهد پرداخت.
به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات زیره سیاه یکی از گیاهان بومی آسیا است که به خاطر عطر و مزه منحصر به فرد در انواع غذاها به کار می رود. وقتی که این گیاه خشک می شود به دانه زیره سبز شباهت دارد .ادویه این دانه ها بسیار عالی است و به همین دلیل است که در غذاهای هندی، آلمانی و روسی مورد استفاده قرار می گیرد.
طبع زیره سیاه خیلی گرم و خشک و غنی از املاح معدنی همچون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم است. مصرف مس و آهن برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری است و زیره از این نظر غذایی مناسب است. به علاوه می توان انواع ویتامین های ضروری همچون a، e، c را از این چاشنی گیاهی مفید دریافت کرد.
خواص زیره سیاه
زیره بادشکن و ضد نفخ است. رطوبت را برطرف میکند و تقویتکننده معده و کبد است. اشتها را تحریک میکند و باعث لاغری میشود. با تاثیر بر روی عصب معده جلوی سکسکه را میگیرد. ورم طحال را از بین میبرد و اسهال را معالجه میکند. از طرفی درمان یبوست نیز هست. شیردهی را افزایش میدهد و چون دارای هورمونهای جنسی است، میل جنسی را افزایش میدهد. روی میزان خونریزی و قطع خونریزی دوران قاعدگی تاثیر میگذارد. عرق را زیاد میکند و بوی بد آن را برطرف میکند و خاصیت ضدعفونی کننده و میکروبکشی دارد.
در مصرف زیره زیاده روی نکنید
زیره تاثیر بسزایی روی ترشحات هورمون تیروئید دارد و باعث افزایش میزان ترشحات میشود. بنابراین برای افرادی که از بیماری کمکاری تیروئید رنج میبرند بسیار مفید است. اما افرادی که لاغر هستند و تیروئید دارند نباید در مصرف آن زیادهروی کنند، زیرا دچار پرکاری تیروئید میشوند. به طور کل زیره به هضم غذا کمک میکند و تشنج و لرزشها را از بین میبرد، اما باید به مقدار مناسب مصرف شود.