همه چیز در مورد برنج

برنج باقیات

به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ، برنج یکی از مهم‌ترین ارکان سفره‌های ایرانی است. از بین برنج‌های زیادی که از داخل و خارج دنیا برای راه‌یابی به بشقاب‌های ایرانی تلاش می‌کنند، برنج طارم همواره گوی سبقت را ربوده است. اما این شهرت جهانی از کجا آب می‌خورد؟
ماجرا از یک مسابقه شروع شد؛ مسابقه‌ی استعدادیابی برنجی. برنج‌های زیادی از سرتاسر دنیا در مسابقه ثبت‌نام کردند و روی صحنه آمدند. هر برنجی روی صحنه از استعدادها و توانایی‌هایش پرده برداشت.
در پایان، هیئت داوران که هر یک از گوشه‌ای از دنیا آمده بودند و حتی زبان هم را نمی‌فهمیدند، یک صدا نام محصول برنده را تکرار کردند: برنج طارم! برنجی خوش بر و رو از شهر طارم در شمال استان زنجان.

روایات و احادیث برنج

امام رضا علیه‌السلام از پیامبر اسلام صلی اللّه علیه وآله وسلّم روایت کرده است که «سیّدُ طعام (أهل) الدنیا والاخره اللّحُم ثمّ الاُرُزّ» («برترین خوراکِ (اهل) این جهان و آخرت گوشت و سپس برنج است».
و حدیثی که امام صادق علیه‌السلام در تجلیل برنج از پیامبر روایت کرده است :
«أوّلُ حَبّهٍ اَقَرَّت للّه بِالواحدانیّه، ولی بالنبوّه، و لاِخی علیٍّ بِالوصیّه، و لاُِمّتی الموحّدینَ بِالجنّه، الارز… کلُّ شیٍ أخرَجت الارضُ فَفیه داءٌ و شفاءٌ اِلاّالارز، فإنّه شفاءٌ لاداءَ فیه… لَو کان الارزُّ رَجلاً لَکان حلیماً… إنّ الارز یُشبِعُ الجائعَ و یُمری الشَّبْعانَ»[۳]
«نخستین دانه‌ای که به یگانگی خدا، پیامبریِ من، وصایت برادرم علی و به بهشت برای امّت یکتاپرست من، اقرار کرد، برنج بود… هر چیزی که از زمین به در می‌آید، در آن دردی و درمانی هست مگر برنج، زیرا برنج ( وسیله ) درمان است و دردی از آن برنمی خیزد… اگر برنج مَرد بود همانا مردی بردبار می‌بود… برنج گرسنگان را سیر می‌کند و سیران را سود می‌دارد.

خواص برنج

1. خاصیت ضد التهاب عصبی دارد.
2. طبع این ماده غذایی سرد و خشک است.
3. خواص برنج و ویتامین آن بیشتر از برنج کهنه است.
4. یکی از خواص کته، درمان اسهال است.
5. کمپرس با آرد برنج، تب را کاهش می‌دهد.
6. یکی از خواص کته، افزایش تولید اسپرم است.
7. یکی از غذاهای خیلی خوب و مقوی شیر برنج است به خصوص اگر با عسل خورده شود و باعث تولید اسپرم می‌شود.
8. خوردن آن، باعث شفاف شدن رنگ پوست می‌شود.
9. یکی از خواص آن درمان فشار خون است.
10. برای لاغری می‌توانید زیر نظر پزشک این محصول، بخورید.
11. خوردن کته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده می‌شود.
12. یکی از خواص آن کوتاه کردن دوران نقاهت است.
13. کسانی که سوزاک دارند سوپ برنج، را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
14. یکی از خواص آن خواب آور بودن آن است.
15. یکی از خواص این ماده رفع تشنگی است.
16. برای برطرف کردن دل به هم خوردگی و استفراغ، این محصول را با دوغ تازه بخورید.
17. اگر آن را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
18. دانشمندان ثابت کرده‌اند که خوردن این عذا، برای درمان فشار خون بسیار مفید است.
19. خوردن آن، قند خون را در حالت تعادل نگاه می‌دارد.
20. برای افرادی که دچار سوء تغذیه شدید هستند، بسیار مفید است.
21. موجب کاهش تری گلیسیرید خون و کاهش فشار خون می‌شود.

 

ویتامین ها

برنج طارم محلی دارای انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن، مانند ویتامین D، ویتامین B، کلسیم، فیبر، آهن و غیره است؛ به همین دلیل خواص متعددی دارد و مصرف آن برای پیش‌گیری از برخی بیماری‌ها توصیه شود.

درمان بیماریها با برنج

1. به دلیل میزان بالای مواد مغذی موجود در آن، یکی از غذاهای اصلی برای رشد محسوب شده و برای کسانی که دچار سوء تغذیه هستند بسیار مفید و ضروری میباشد.
2. برنج منبع مهمی برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه افراد است. کربوهیدرات فراوان موجود در برنج منبع تامین انرژی بوده، توسط بدن متابولیزه می شوند و بعد از متابولیزه به انرژی قابل استفاده برای بدن تبدیل می شوند.
3. مصرف این محصول برای سلامت دستگاه گوارش مفید بوده، نسبت به سایر غلات زود هضم تر میباشد. یکی از اصلی ترین فواید درمانی و خواص برنج کمک به درمان بیماری های معده و کاهش مشکلات گوارشی است.
4. استفاده از کته برای درمان اسهال مفید میباشد.
5. از خواص آن برای پوست، به تعویق انداختن علائم پیری پوست و شفاف و روشن نمودن پوست میباشد.
6. از دیگر فواید آن میتوان به زیاد کردن شیر مادر، افزایش میزان اسپرم، کمک به درمان بی خوابی، واریس، سنگ کلیه، زخم روده، نقرس، تقویت کیه و تقویت مثانه و…. اشاره کرد.

مضرات

1. از آنجا که نشاسته برنج سفید ، چسبناک است، هضم آن سخت تر می باشد و ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
2. همچنین مصرف زیاد آن می تواند خطر بروز سرطان را در فرد افزایش دهد. به همین منظور محققان توصیه می کنند، برای از بین بردن آرسنیک موجود، باید آن را از شب قبل خیس کرد.
3. حاوی کربوهیدرات است که برابر با قند خون می باشد. بنابراین مصرف مکرر آن در مقادیر زیاد می تواند موجب دیابت شود.
4. مصرف بیش از حد این محصول یا هر ماده غذایی دیگر ممکن است باعث شود شما مقدار کمتری از سایر مواد مغذی مورد نیاز برای اطمینان از سلامتی مطلوب خود میل کنید. با گذشت زمان بدن دچار کمبودهایی مانند ویتامین A، روی، آهن خواهد شد.

پخت غذا با برنج

پس از جوشانیدن یا دم کردن، همراه با گوشت، ماهى و سبزى‌هاى مختلف به‌مصرف تغذیه مى‌رسد. به‌علاوه مى‌توان آن را در تهیهٔ نشاسته، انواع شیرینى و صنایع تخمیرى به‌کار برد. پوست آن ارزش غذائى فوق‌العاده‌اى ندارد و به‌دلیل وجود سیلیس زیاد ممکن است براى دستگاه گوارش مضر باشد. بنابراین معمولاً آن را مى‌سوزانند یا به عنوان مالچ مورد استفاده قرار مى‌دهند. کلش آن را براى تولید کلاه‌هاى حصیرى به‌کار مى‌برند.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *