همه چیز در مورد زرشک

زرشک باقیات

زرشک
خواص
1. یکی از مهم ترین فواید سلامتی زرشک, بهبود عوارض جانبی شیمی درمانی است.
2. زرشک برای کاهش فشار خون
3. یکی از مزایای دیگر زرشک، جذب آهن است.
4. زرشک در درمان کم خونی نیز مفید است.
5. زرشک برای مفید برای دوره های قاعدگی منظم در زنان
6. زرشک برای تحریک تولید گلبول های سفید خونی
7. استفاده از زرشک به طور منظم می تواند به تمیز کردن کبد کمک کند، تا بتواند به طور بهینه بدن را از سموم پاک سازی کند.
8. زرشک همچنین برای سلامت چشم مفید هستند.
9. زرشک می تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کند که در نتیجه سم زدایی خون در بدن شما را بهینه می کند.
10. زرشک سطح کلسترول را کنترل می کند
11. زرشک برای کنترل قند خون
مضرات:
1. مصرف بیش‌ازحد زرشک می‌تواند موجب خونریزی بینی، استفراغ، اسهال، افت شدید فشار خون، کنفوزیون (نوعی حالت گیجی و کاهش هوشیاری) و حساسیت کلیه بشود.

2. مصرف زرشک برای خردسالان توصیه نمی‌شود. در نوزادان ممکن است زرشک عملکرد کبد را با اختلال مواجه و زردی را در آنها تشدید کند.
3. زنانی که در دوران بارداری هستند نیز نباید از آن مصرف کنند. زیرا زرشک می‌تواند موجب انقباضات رحم و سقط جنین بشود. همچنین بهتر است زنان شیرده نیز از زرشک استفاده نکنند، زیرا اثرات زرشک می‌تواند ازطریق شیر به نوزاد منتقل بشود.

4. اگر از سایر داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنید، پیش از مصرف مکمل‌های زرشک با پزشک مشورت کنید.
5. اگر بیماری مزمنی مانند بیماری های کبد یا دیابت دارید، قبل از مصرف مکمل‌های زرشک با پزشک مشورت کنید.
6. در بیماران دیابتی تأثیر زرشک در کاهش قند خون به حدی است که ممکن است بیمار نیازی به مصرف سایر داروها نداشته باشد.
روایات و احادیث:
از درخت خرما در قرآن ۲۰ مرتبه در ۱۶ سوره و ۲۰ آیه با عناوینی چون: نخل، النخل، نخیل، النخیل، النخله، نخلا یاد شده است. خداوند در آیه ۱۹ سوره المؤمنون در خصوص این میوه می‌فرماید: «فَأَنْشَأْنا لَکُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخیلٍ وَ أَعْنابٍ لَکُمْ فیها فَواکِهُ کَثیرَةٌ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ»
خرما از نظر پزشکی بسیار با ارزش است و همانطور که اشاره شد دین مبین اسلام خرما را از جملۀ مهمترین میوه‌ها قرار داده است.
امام صادق (ع) فرمودند: اگر غذایی پاکیزه تر از خرمای رطب بود، خداوند حضرت مریم (س) را به آن راهنمایی و به وی می‌خورانید.
حضرت علی (ع) فرمودند: خوردن خرما بر شما لازم است؛ چون که درماندگی و افسردگی را می‌برد و گرم می‌کند بدنی را که احساس سرما می‌کند و گرسنه را سیر کرده و در آن ۷۲ نوع شفاست.
علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره خواص خرما، اظهار داشت: نخل یا درخت خرماگیاهی تک‌لپه‌ای،گرمسیری و جزو تیره نخل‌هاست که میوه‌اش یا همان خرما خوراکی و دارای هسته‌ای سخت، پوستی نازک و طعمی شیرین است.
وی ادامه داد: شکل خوشه‌ای بزرگ از شاخه آویزان می‌شود. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد. این درخت حدود دویست سال عمر می‌کند و قسمت‌های مختلف آن مثل گرده، میوه، برگ، گل، دانه و صمغ منبع مهمی از ترکیبات موثر است.
ویتامین ها
آن ها منبع غنی ویتامین c هستند. زرشک همچنین حاوی ویتامین B , مانند تیامین و مواد معدنی مثل روی می باشد.
در زرشک عناصری وجود دارد که ارزش دارویی زیادی دارد این ماده شیمیایی به عنوان یک آنتی بیوتیک برای کشتن باکتری ها , قارچ ها و پروتوزوآ است.
میوه , ساقه و پوست ریشه زرشک حاوی مواد شیمیایی مانند آلکالوئیدها و ایزوکوئینولین هستند که به اندازه کافی در درمان بیماری های مختلف موثر هستند.
درمان بیماریها:
1. زرشک برای کمک به درمان التهاب و عفونت:
2. یکی دیگر از مزایای سلامتی زرشک، درمان عفونت در مجاری ادراری است.
3. زرشک به دلیل وجود برخی عوامل ضد باکتریایی و ضد قارچی , می تواند به درمان عفونت های دستگاه گوارش کمک کند .
4. زرشک به درمان گلو درد و برخی شرایط خفیف، مانند سرما خوردگی کمک می کند. این به دلیل حضور ویتامین c در زرشک است.
5. اسهال ناشی از باکتری های خاصی است که به طور طبیعی با استفاده از زرشک درمان می شوند.
6. زرشک نیز در بهبود هضم به دلیل محتوای فیبر غنی مفید است.
7. زرشک به عنوان یک درمان خانگی برای مسمومیت غذایی عمل می کند
8. مصرف زرشک در حد متوسط می تواند در کاهش قند خون موثر باشد.
9. زرشک برای جلوگیری از بیماری دیابت
10. زرشک سطح کلسترول را کنترل می کند
11. زرشک برای درمان اختلالات پوستی
12. زرشک برای مبارزه با سندروم متابولیک
13. زرشک به عنوان یک درمان خانگی برای مسمومیت غذایی عمل می کند
تاریخچه:
تقریبا ۵۰۰ گونه زرشک وجود دارند که در تیره‌ی زرشکیان قرار می‌گیرند. زرشک بیشتر در اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیای مرکزی یافت می‌شود. عده‌ای به گونه‌ای از انگور اورگن که از خویشاندان زرشک است نیز زرشک، زرشک اروپایی یا بربریس می‌گویند. ریشه، پوست درخت و میوه‌ی زرشک کاربردهای درمانی دارند. میوه‌ی زرشک یکی از منابع سرشار از ویتامین سی است و طعم بسیار ترش و تیزی دارد.
بهره‌گیری از خواص زرشک به امروز محدود نمی‌شود. بومیان آمریکایی از زرشک به‌عنوان گیاهی درمانی استفاده می‌کردند. مصریان باستان از زرشک همراه با تخم رازیانه برای درمان طاعون استفاده می‌کردند. در هندوستان از زرشک برای درمان دیسانتری (اسهال خونی) استفاده می‌شده است. در گیاه‌درمانی اروپایی از زرشک برای درمان مشکلات کبد و کیسه‌ی صفرا استفاده می‌شده و در روسیه از آن برای درمان التهابات، کاهش فشار خون و خونریزی‌های غیرطبیعی رحم استفاده می‌کردند.
کاربرد محصول:
زرشک‌پلو، مربای زرشک، سس زرشک، کیک زرشک، ترشی زرشک و حتی آب زرشک، اسم‌های آشناست که طعم، مزه و خواص جالبی دارد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code