همه چیز در مورد زیت و زعتر

زیت و زعتر باقیات

به گزارش واحد خبر و رسانه باقیات ، زعتر نوعی ادویه‌ی مخلوط در خاورمیانه و شمال افریقا است که به عنوان چاشنی مستقیماً روی غذا می‌پاشند و یا با روغن زیتون مخلوط کرده، روی نان می‌مالند و به عنوان پیش‌غذا استفاده می‌کنند. زعتر معمولا ترکیبی است از سبزیجات خشک مانند آویشن وحشی و کنجد بوداده می باشد.

در عراق معمولا زنان خودشان این ادویه را درست میکنند و در شمال افریقا ادویه هایی که زنان به ان اضافه میکنند یک راز باقی می ماتد و یا فقط به دخترانشان یا سایر اقوام نزدیک میگویند. بعضی از این ادویه ها ممکن است زیره ، تخم گشنیز و رازیانه باشد ترکیب این ادویه با روغن زیتون زیت و زعتر نامیده می شود.

خواص زیت و زعتر

1. گفته می شود که این ترکیب ذهن را هشیار و بدن را قوی نگه می دارد برای همین کودکان را تشویق می کنند قبل از امتحان برای صبحانه ساندویچ زعتر بخورند
2. در بهبود سیستم ایمنی بدن
3. تقویت سلامت پوست
4. ایجاد استخوان های قوی
5. افزایش گردش خون
6. پاکسازی مجاری دستگاه تنفسی
7. تسکین التهاب
8. تقویت انرژی
9. بهبود خلق و خوی و حافظه
10. درمان بیماریهای مزمن

ویتامین های موجود در زیت و زعتر

این ادویه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و ترکیبات آلی قدرتمند از جمله تیمول، اسید گالیک، کارواکرول و کوئرستین می باشد.
از مواد معدنی موجود در زعتر می توان به غلظت بالای آهن، کلسیم، مس و منیزیم اشاره کرد.

درمان بیماریها با زیت و زعتر

1. زعتر به علت وجود آویشن تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، در ابتلا به بیماری ها است.
2. زعتر التهابات داخلی و بیرونی بدن را تسکین می دهد.
3. این ترکیب ادویه جات را می توان در هنگام احساس سرماخوردگی میتوان
4. به مواد غذایی اضافه کرد.
5. گیاه زعتر دارای خواص ضد اسپاسم است که در رفع تنگی نفس و سرفه و مشکلات گوارشی می توان مورد استفاده قرار دارد همچنین دردرمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگی‌های عضلانی کاربرد دارد.

مضرات زعتر

زعتر خواص ضد میکروبی و ضدانگلی وضد قارچی دارد و این به خاطر وجود ماده‌ای به نام تیمول است که اگر شما در خوردن ان زیاده روی کنید ممکن است مسموم شوید.

کاربرد محصول
زعتر را به عنوان یک ادویه پلویی روی انواع پلو می‌ریزند. با انواع سالاد و ماست بسیار خوش طعم می‌شود. انواع گوشت سفید و قرمز را با زعتر مزه‌دار می‌کنند. در غذاهای گیاهی مثل هوموس یا حمص و سبزیجات یک چاشنی بسیار خوشمزه است و در تهیه انواع نوشیدنی و دمنوش هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا زعتر را به صورت خام روی این مواد غذایی می‌پاشند و میل می‌کنند. برای مثال در کشورهای عربی خاورمیانه و ترکیه «نان زعتر» بسیار مشهور است. برای تهیه این نان زعتر را با روغن زیتون ترکیب کرده و قبل یا بعد از پختن نان روی آن می‌ریزند.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code