
به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات، گویند که اصل شوید خشک از ایران و مصر و هند بودهاست و از این کشورها به کشورها و قارّههای اروپا و آمریکا رفته و کشت شدهاست. در اکثر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید رایج است. در برخی از نواحی این کشورها باد باعث پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن آن شدهاست بهطوریکه در برخی از چمنزارها یا کنارههای سنگها و پیادهروها و خانههای ییلاقی شوید میروید.
خواص شوید خشک
1- شوید خشک فرآیند هضم را بهبود میدهد.
2- از بیخوابی جلوگیری میکند..
3- سلامت استخوانها را حفظ میکند.
4- دیابت را کنترل میکند.
5- از وجود گاز اضافی در معده جلوگیری میکند.
6- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
7- سکسکه را متوقف میکند.
8- ترفند سریع برای درمان سکسکه که نمیدانستید
9- . اسهال را درمان میکند.
10- دیسانتری را درمان میکند. دیسانتری (اسهال همراه با خون) در درجهی اول به علت عفونتهای قارچی ایجاد میشود. شوید برای رفع این اختلال نیز میتواند موثر باشد، زیرا روغنهای ضروری آن به صورت طبیعی ضدعفونیکننده هستند و به طور موثری به جلوگیری از عفونتهای قارچی کمک میکنند.
11- درد آرتریت (التهاب مفاصل) را کاهش میدهد.
12- اختلالات تنفسی را درمان میکند.
13- برای بهداشت دهان و دندان مفید است.
14- از سرطان جلوگیری میکند.
15- از پوکی استخوان جلوگیری میکند
16- حاوی عوامل ضد میکروبی است.
17- دارای خواص ضد التهابی است
18- چرخه متعادل سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را حفظ میکند
19- درمانی برای افسردگی است
20- میتواند صرع را درمان کند
21- مانند یک سمزدا عمل میکند
22- درمانی برای کم خونی است
23- خواص کاهنده کلسترول دارد
مطالعات زیادی برای اثبات تاثیر شوید تازه در پایین آوردن سطح کلسترول انجام شده است.
۲۴. آنتی اکسیدانهای قوی دارد.
۲۵. سایر خواص شوید خشک
شوید خشک آرامبخش است، قدرت بدن را بالا میبرد و دفع ادرار را برای کمک به حذف سموم، نمک مازاد و آب بدن افزایش میدهد. علاوه بر این، گیاه دارویی شوید، بادشکن (به حذف گاز اضافی کمک میکند)، ضد اسپاسم (جلوگیری از گرفتگیهای عضلانی) و یک مادهی ضدعفونیکننده است. این گیاه باعث افزایش میزان شیر مادر (گالاکتوگوگ) و ترشحات غدد درون ریز میشود، میل جنسی را به علت وجود آرژنین افزایش میدهد و آخرین مورد از فواید شوید و البته نه کماهمیتترینِ آنها، این است که سلامت استخوان و دندان را تضمین میکند، زیرا منبع خوبی از کلسیم است.
ویتامین های موجود در شوید
شوید حاوی فقط 43 کالری در هر 3.5 اونس است. همین مقدار 3.5 گرم پروتئین و فقط 1 گرم چربی دارد.بیش از 150 درصد از ذخیره روزانه ویتامین A (که برای سلامت چشم مفید است) را شامل می شود و حاوی بیش از 100 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C است، تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. شوید همچنین حاوی منیزیم، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین B6،. پتاسیم، منگنات و آنتی اکسیدان هایی است که باعث حذف رادیکال های آزاد می شود.
درمان بیماریها با شوید خشک
1. خوردن سائیده شوید خشک با عسل یا مصرف آن به طور موضعی البته با مشورت پزشک رفع علت بواسیر می کند.
2. پاشیدن سائیده خشک شوید، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک می کند و زخم آلت تناسلی را بهبود می بخشد.
3. شوید می تواند زردی، سردرد، مشکلات کبد و حالت تهوع را بهبود دهد. همچنین می تواند سلامت دهان، میل جنسی را افزایش دهد و درد و گرفتگی های پریودی را کاهش دهد.
4. شوید خشک دارای موادی موسوم به مونوترپنز است که خواص ضدسرطانی دارند.
5. مصرف شوید خشک موجب تحریک حرکات پریستالتیک روده میشود و برای درمان سوزش سردل توصیه میشود.
6. شوید از این لحاظ مانند “سیر” عمل می کندو برای پیشگیری از پوکی استخوان که یک منبع بسیار خوب از کلسیم می باشد.
7. در چین حتی شوید را برای درمان کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
8. در کنار گیاهان دارویی دیگر برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده میشود.
مضرات شوید
1. گرم مزاجان باید آن را با آب لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشیها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.
2. شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .
3. مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
4. مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .
5. دید را ضعیف میکند.
6. کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی میکند.
7. مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .
میزان و طریقه مصرف شوید
1. شوید در تهیه سوپ و ماهی در کشورهایی چون روسیه، سوییس، تایلند، لاوس، مجارستان و ویتنام استفاده می شود.
2. همچنین می تواند در ترشی از این سبزی استفاده کرد و طعم آن یرای تهیه نان گیاهی عالی است.
3. شما می توانید آن را به دیپ, سس ها و سالاد ها اضافه کنید.