آنچه باید درمورد روغن کنجد، انواع خواص و نحوه مصرف آن بدانید

روغن کنجد یکی از انواع روغن­های خوراکی و در دسترس است که از دانه کنجد استخراج می­شود. روش­های مختلف برای استخراج آن وجود دارد که در ادامه به آن­ها می­پردازیم. در ابتدا می­خواهیم سرخ کردن غذا را بررسی کنیم و بعد به مزایای روغن کنجد برای سرخ کردن بپردازیم.

می­دانستید دانه کنجد یکی از قدیمی­ترین گیاهان روغنی در جهان محسوب می­شود؟ کنجد به سبب دارا بودن چربی­های سالم، مقادیر زیادی ویتامینB و مواد معدنی می­تواند منبع غنی برای سلامتی افراد باشد. روغن کنجد که از دانه­های کنجد تهیه می­شود، می­تواند جایگزین روغن­های ناسالم برای کسانی­که رژیم­های سالم را به زندگی روزانه خود اضافه کرده­اند باشد.

امروزه غذا خوردن یکی­ از اصلی­ترین نیازهای بشر به­شمار می­رود و به همین سبب تأثیر مستقیم مواد غذایی بر بدن پوشیده نیست. انواع بیماری­هایی که انسان به آن­ها دچار می­شود، به دلیل تأثیر مواد غذایی مصرفی است. هرچه به جلوتر می­رویم نیاز انسان به غذای سالم بیشتر می­شود و خوشبختانه پیگیری برای مصرف مواد غذایی سالم، اٌرگانیک و طبیعی در انسان زیادتر می­شود. وقتی صحبت از غذای سالم می­شود، بسیاری از افراد تصور می­کنند که غذای سالم، غذایی بدون طعم و بدون ادویه، پخته شده و حاوی دسته محدودی از مواد غذایی است.

اما خوب است بدانید می­توان غذای سرخ کرده مصرف کرد اما آن را جزو دسته­ی غذاهای سالم قرار داد. مطمئناً تعجب کردید اما درست متوجه شدید. اگر تمایل دارید در مورد خواص، انواع و نحوه استفاده از روغن کنجد در غذا بدانید

سرخ کردن غذا با روغن کنجد

معمولا غذای سرخ کرده را درون روغن­های حاوی چربی­های ترانس غوطه­ور می­کنند و این روشی است برای آماده شدن سریع­تر غذا که می­تواند تا حدود زیادی خواص ماده غذایی را از بین ببرد و همچنین کالری زیادی را وارد بدن کند.

روغن­های موجود در بازار به­دلیل فرآوری صنعتی می­توانند حرارت بالا را تحمل کنند که این موضوع می­تواند سلامت انسان را به­ خطر بی­اندازد. شما می­توانید روغن کنجد را جایگزین روغن­های دیگر سرخ کردنی کنید.

 

روغن کنجد مکمل مناسبی در آشپزی است

به دلیل بالا بودن نقطه دود روغن کنجد، شما می­توانید از این روغن برای سرخ کردن غذا استفاده کنید،

به­ طوری که با اضافه کردن مقداری کم از روغن به ماده غذایی، با حرارت کم، اجازه دهید غذا کاملا پخته و کمی برشته شود. در این صورت نه تنها خاصیت ماده غذایی تا حد زیادی حفظ می­شود، بلکه خاصیت روغن کنجد نیز به آن اضافه می­شود. به خاطر داشته باشید که در استفاده از روغن کنجد برای سرخ کردن، نباید از حرارت زیاد استفاده کنید چون باعث سوختن روغن می­شود که نه تنها طعم غذا را بد می­کند بلکه رنگ روغن نیز تغییر می­کند.

طرز تهیه روغن کنجد و انواع آن

استخراج روغن از دانه­های گیاهی، روشی برای دست­یابی به روغن باکیفیت و طبیعی محسوب می­شود. کنجد دانه­ای است که از گذشته­های دور جایگاه خود را درمیان افراد پیدا کرده و امروزه نیز افراد مختلف با سلیقه­های گوناگون از خواص آن بهره می­برند. یکی از روش­های استفاده از کنجد و خواص آن، تهیه روغن کنجد است.

این روغن یکی از روغن­های طبیعی و اٌرگانیک است که در تهیه آن، از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی­شود. این روغن به دو روش پرس سرد و تصفیه شده استخراج می­شود که ویژگی­های هرکدام متفاوت است.

1. در روش پرس سرد، دانه­های کنجد پس از پرس شدن با دستگاه پرس و خارج شدن روغن از دانه­ها، بعد از صاف کردن روغن، آن را درون بطری می­ریزند و بدون هیچ ماده افزودنی، روغن خالص را به دست افراد

می­رسانند. این نوع روغن، بکر نامیده می­شود چون خالص است و طعم و بوی کنجد را کاملا درون خود دارد.

2. نوع دیگر این روغن، پس از استخراج، با استفاده از روش­های صنعتی بو و مزه کنجد از روغن جدا می­شود. به همین دلیل به این نوع روغن کنجد، روغن بدون بو یا تصفیه شده هم می­گویند. این نوع روغن خاصیت روغن بکر را ندارد، چون با خارج کردن بو و طعم کنجد از آن، مقدار زیادی از خواص خود را نیز از دست داده است.

توجه کنید که بو و مزه روغن کنجد نه تنها بد نیست بلکه بسیار لذیذ است. زمانی­که شما روغن تصفیه شده کنجد را تهیه می­کنید، در واقع یک روغن کارخانه­ای با کیفیت پایین را تهیه کرده­اید.

موارد مصرف روغن بکر کنجد و خواص آن

روغن کنجد مصارف گوناگونی دارد که پخت­و­پز یکی از اصلی­ترین موارد مصرف این روغن است. درحال حاضر مردم به دنبال مواد باکیفیت و طبیعی هستند. این روغن به دلیل عدم استفاده از افزودنی­های شیمیایی و طبیعی بودن آن، محبوبیت خاصی در میان افراد دارد. عطر و طعم ویژه آن، طبخ غذا را دلپذیرتر کرده و تمایل افراد به استفاده از آن را دوچندان کرده است.

بسیاری از افرادی که از روغن­ها و چاشنی­ های خاصی برای سالاد استفاده می­کنند، طعم روغن کنجد را برای سرو سالاد ترجیح می­دهند. البته استفاده از روغن زیتون هم در سرو سالاد طرفداران زیادی دارد. به­هرحال استفاده از هرکدام از این روغن­ها، نشان دهنده اهمیت افراد نسبت به سلامتی است.

بسیاری از افراد روغن کنجد را به­منظور پیشگیری و درمان بیماری استفاده می­کنند. این روغن منبع سرشار اٌمگا6 است و میزان کلسیم را در بدن افزایش می­دهد. با توجه به این­که طبع روغن کنجد گرم و تر است، برای درمان بیماری­هایی که بر اثر سردی و خشکی بدن ایجاد شده ­اند، بسیار مناسب است. این روغن دارای انواعی از ویتامین­ هاست که برای درمان و پیشگیری از بیماری مفید است.

 

دیگر خواص روغن کنجد

1. کمک به کم­خونی:

به­ دلیل وجود مقادیر زیاد مس و روی، در ساخت گلبول­های قرمز خون بسیار مفید است و باعث افزایش گردش خون در بدن می­شود. اگر متوجه شده باشید، بسیاری از ماساژورها از این روغن برای ماساژ افراد استفاده می­کنند که باعث افزایش خون­رسانی به اندام­های بدن می­شود.

2. رفع یبوست:

بسیاری از ما، تأثیر استفاده از مٌلَین­های طبیعی در درمان یبوست را می­دانیم. روغن کنجد یکی از مُلَین­های ملایم است که می­توانید آن را در طبخ غذا و به­ صورت خام مصرف کنید تا خشکی روده را برطرف کنید و علائم یبوست را از بین ببرید.

3. کنترل دیابت:

وجود منیزیم در این روغن، گلوکز موجود در پلاسما را کاهش می­دهد و تنظیم کننده طبیعی قند خون در افراد مبتلا به دیابت است.

4. مقابله با پوکی استخوان:

به دلیل وجود منابع سرشار از کلسیم، مس و روی در این روغن، نمی­توان نقش آن را در استخوان­سازی و کمک به تقویت بافت استخوانی نادیده گرفت. به همین دلیل اضافه کردن روغن ارده یا روغن کنجد می­تواند گام مهمی در سلامتی استخوان محسوب شود.

5. جلوگیری از بیماری­های قلبی:

یکی از علل سکته­های قلبی، انسداد رگ­های اصلی متصل به قلب و جلوگیری از خونرسانی به قلب، در اثر تجمع چربی بد خون می­باشد. استفاده از روغن کنجد نه تنها چربی بد خون را کاهش می­دهد بلکه می­تواند چربی مفید خون را افزایش دهد و از ایجاد بیماری­های مرتبط با قلب جلوگیری کند.

6. مبارزه با افسردگی:

روغن طبیعی و خالص کنجد منبع سرشار آمینواسید تیروزین است که مصرف آن ترشح هورمون سروتونین که یک هورمون شادی­آور است را افزایش می­دهد در نتیجه آن اضطراب و استرس در فرد کاهش می­یابد و در مبارزه با افسردگی موفق عمل می­کند.

7. کمک به درمان بیماری­های معده:

ساختار خاص روغن بکر کنجد، درمان بیماران مبتلا به زخم معده و رفلکس معده را ممکن کرده است. به­دلیل داشتن خاصیت ضدباکتریایی، باکتری ایجادکننده زخم معده را از بین می­برد و در بهبود این بیماری و جلوگیری از ایجاد آن نقش مهمی دارد. پس اگر درگیر مشکل زخم معده هستید، با مشورت پزشک، استفاده از این روغن را در روند درمان خود فراموش نکنید.

همچنین کسانی­که مشکل رفلکس معده دارند، با استفاده مداوم از این روغن می­توانند روند درمان خود را بهبود ببخشند.

8. کمک به حفظ بهداشت دهان:

برای استفاده از این خاصیت روغن بکر کنجد، یک قاشق چای­خوری از این روغن را به­مدت نیم­ساعت در دهان خود نگه­دارید و سپس آن را تٌف کنید. این روغن با داشتن خاصیت ضدالتهابی، باعث ضدعفونی دهان و بهبود پلاک دندانی، و همچنین باعث سم­زدایی بدن می­شود.

روغن ارده یا روغن کنجد؟

شاید شما هم اسم ارده به گوشتان رسیده باشد و حتی متوجه شده باشید که ارده، روغن هم دارد اما سردرگم باشید که خواص کدام یک بیشتر است؟ پس با ما همراه باشید تا تفاوت این دو را بررسی کنیم.

همانطور که اشاره شد، کنجد یکی از دانه­های طبیعی و پرخاصیت است که پیدایش آن قدمتی طولانی دارد و روغن بکر آن، به روشی کاملا طبیعی از پرس کردن دانه­های کنجد و صاف کردن روغن به دست می­آید. روغن بکر کنجد تمام خواص آن حفظ شده و هیچ ماده شیمیایی و حرارتی در تهیه آن دخالت ندارند. تنها با فشار زیاد، روغن از دانه جدا می­شود و روغن کنجد سنتی و کاملا طبیعی در دسترس افراد قرار می­گیرد.

روغن کنجد نوع دیگری نیز دارد که به آن تصفیه شده می­گویند. به دلیل مذاق افراد که ممکن است بو و طعم این روغن را نپسندند، تولیدکنندگان اقدام به تولید روغن بدون بو از کنجد می­کنند. در این روش، با استفاده از متدهایی، بوی کنجد را از آن جدا می­کنند تا افراد از آن استفاده کنند. اما همانطور که اشاره کردیم این روش نه تنها بو روغن را از بین می­برد، بلکه خواص آن را نیز کم­تر می­کند.

اگر پزشک به شما توصیه می­کند که از روغن کنجد برای درمان استفاده کنید، منظور روغن کنجد سنتی و بکر است که همه خواص آن حفظ شده پس در نظر داشته باشید که استفاده از این روغن برای شما مفیدتر است.

 

روغن بکر کنجد را در رژیم غذایی خود بگنجانید

روغن­ گیری از ارده کنجد

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که، مگر می­شود ارده هم روغن داشته باشد؟ روغنی که از ارده کنجد گرفته می­شود با روغنی که از کنجد گرفته می­شود متفاوت است. برای تهیه این روغن، دانه­های کنجد را تفت می­دهند و این تفت دادن باعث تغییر رنگ دانه­ها می­شود. سپس دانه­های تفت داده شده را آسیاب می­کنند و یک خمیر به­دست می­آید. این خمیر را درون دستگاه پرس قرار می­دهند تا فرآیند روغن­گیری آن به صورت کاملا طبیعی و بدون هیچ افزودنی شیمیایی  انجام شود.

روغن ارده کنجد و روغن کنجد بکر، از خیلی از نظرها شبیه هم هستند مثلا اینکه هردو رنگ زرد و شفاف دارند و هردو بو و طعم کنجد را درون خود حفظ کرده­اند. هردو نقطه دود بالایی دارند و برای پخت­و­پز و سرخ کردن مناسب هستند. با این­حال تفاوت­هایی هم دارند. چند مورد از این تفاوت­ها:

1. منبع استخراج آن­ها متفاوت است. گرچه هردو از دانه­های کنجد به­دست می­آیند اما یکی از ارده کنجد و دیگری از دانه­های خام کنجد استخراج می­شوند.

2. روش تولید آن­ها نیز متفاوت است. توجه کنید که هردو روغن گیاهی هستند و کاملا بکر و طبیعی با خواص بی­شمار هستند، اما روغنی که از ارده خارج می­شود و نحوه تولید آن، با روغنی که از کنجد خام گرفته می­شود و نحوه تولید آن متفاوتند.

3. ویژگی­های این دو روغن نیز باهم متفاوتند. پزشکان معمولا در مقایسه این دو روغن باهم، روغنی که از ارده کنجد خارج می­شود را ارجح­تر در سلامتی می­دانند. نه اینکه روغن کنجد را توصیه نکنند، نه؛ چون هردو این روغن­ها کاملا طبیعی بوده و خواص بی­شماری برای سلامتی دارند اما وقتی این دو را باهم مقایسه می­کنند روغنی که از ارده استخراج می­شود را ارجح­تر می­دانند. چون در تهیه این روغن استخراج شده از ارده، کنجد آن تفت داده شده و اصطلاحا خامی آن گرفته شده ولی در تهیه روغن بکر کنجد، کنجد آن خام است و از همان

دانه­ های خام، روغن استخراج می­شود. به همین دلیل ارده و روغن خارج شده از آن را سالم­تر می­دانند.

 

بررسی روغن­های حاصل از دانه شگفت­ انگیز کنجد

بررسی دقیق­تر انواع روغن کنجد

طیف وسیع و متنوع روغن­های مایع باعث شده که روغن­های گیاهی هم از این قافله عقب نمانند و خودی نشان دهند. همان­طور که می­دانید روغن کنجد طرفداران زیادی در بین علاقه­مندان به آشپزی دارد. تولیدکنندگان نیز تلاش می­کنند انواع روغن­های گیاهی را با توجه به مذاق افراد وارد بازار کنند که با توجه به این موضوع، انواع مختلف این روغن در مراکز خرید و فروشگاه­ها موجود است که این طبقه­بندی در نوع روغن­ها با توجه به فرایند روغن­گیری تعیین می­شود.

به­ طور کلی دو روش تهیه روغن از دانه­های کنجد وجود دارد که یکی با استفاده از پرس سرد و دیگری با استفاده از پرس گرم حاصل می­شود. حال به بررسی محصول هرکدام از این روش­ها می­پردازیم.

1. روغن بودار:

روغن کنجد طبیعی، روغنی که کاملا بکر است و عطر و طعم کنجد را درون خود دارد، با روش پرس سرد و در دمای 40درجه، بدون هیچ افزودنی شیمیایی حاصل می­شود. این نوع روغن از دانه­های کنجد به­طور مستقیم و با حفظ تمام خواص کنجد تهیه می­شود و عطر بی­نظیر کنجد را درون خود دارد.

این نوع روغن را می­توان برای سرخ کردن، پخت­و­پز، چاشنی سالاد و حتی برای درمان برخی بیماری­ها، به صورت خام مصرف کرد. اگر به­دنبال روغنی سالم و بدون افزودنی­های شیمیایی هستید، و با عطر و طعم کنجد درون روغن مشکل ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روغن بکر کنجد است.

2. روغن بدون بو:

روغن تصفیه شده­ی کنجد در دمای 100درجه تحت فشار حاصل می­شود و برای از بین بردن عطر و طعم کنجد در آن، با استفاده از روش­های شیمیایی ساختار روغن را تغییر می­دهند. با این روش برخی از ناخالصی­های روغن نیز از آن جدا می­شوند که اصطلاحا به این روغن حاصل شده از کنجد، روغن تصفیه شده می­گویند. علاوه بر از بین رفتن عطر و طعم کنجد، برخی خواص آن نیز از بین می­رود.

روغن تصفیه شده کنجد

به­ دلیل این­که ساختار روغن در روغن تصفیه شده دستخوش تغییراتی شده، مقاومت وپایداری آن در مقابل حرارت، بیشتر از نوع بکر و تصفیه نشده این روغن است. پس اگر به­ دنبال روغنی مقاوم برای سرخ کردن هستید، نوع تصفیه شده آن برای شما مناسب­تر است.

این نوع روغن تصفیه شده به دلیل این­که طعم و عطر کنجد را با استفاده از برخی روش­های شیمیایی، از آن جدا کرده­اند، برخی از خواص آن نیز از بین رفته است. اما در هر صورت خاصیت آن بیشتر از روغن­های تراریخته موجود در بازار است. پس اگر طعم و عطر روغن بکر کنجد مورد علاقه شما نیست ولی به­دنبال روغن سالم هستید، نوع تصفیه شده آن را انتخاب کنید.

 

روغن بکر کنجد، هدیه طبیعت برای سلامتی

 

تفاوت نوع بکر و نوع تصفیه شده روغن کنجد

با توجه به مطالب گفته شده تا حدودی متوجه شدید که تفاوت این دو روغن در چیست اما اگر بخواهیم به­طور جز­ء­به­جزء تفاوت­های این دو را بررسی کنیم:

روش تهیه

همان­طور که اشاره کردیم، نوع بکر این روغن با استفاده از پرس سرد، در دمای 40درجه و بدون افزودن هیچ ماده شیمیایی حاصل می­شود اما نوع تصفیه شده آن با پرس گرم و دمای حدود 100درجه و روش­های شیمیایی حاصل می­شوند.

مقاومت در برابر حرارت

منظور از مقاومت در برابر حرارت درمورد انواع روغن­ها این است که، هر چه روغن برروی حرارت دیرتر بسوزد مقاومت آن بیشر است. نوع بکر این روغن به­دلیل این­که هیچ فرایند شیمیایی برروی آن انجام نشده، ناخالصی­های آن نیز جدا نشده پس مقاومت کم­تری در برابر حرارت دارد ولی نوع تصفیه شده آن، مقاومت بیشتری در برابر حرارت دارد و دیرتر می­سوزد.

انقضا یا همان ماندگاری

نوع بکر این روغن، به­دلیل خام بودن و عدم دخالت ماده شیمیایی، انقضا کمتری دارد اما نوع تصفیه شده آن ماندگاری بالاتری دارد، به­دلیل تغییرات شیمیایی که برروی آن اعمال شده­است.

عطر و طعم

نوع بکر روغن استخراج شده از کنجد، عطر و طعم طبیعی کنجد را دارد و نوع تصفیه شده آن، این عطر وطعم طبیعی را ندارد به همین دلیل هم هست که به آن روغن بدون بو کنجد می­گویند.

خواص

با توجه به این­که روغن تصفیه شده را به روش پرس گرم و با افزودن مواد شیمیایی تهیه می­کنند، خاصیت آن نیز تا مقدار زیادی از بین رفته، اما نوع بکر و تصفیه نشده این روغن تمام خواص کنجد را درون خود حفظ کرده و اگر به­دنبال بهره بردن از خواص آن هستید، حتما نوع بکر آن را تهیه کنید.

 

روغن بکر کنجد، انتخاب هوشمندانه برای زندگی سالم

ذکر یک نکته

به این موضوع توجه کنید که، روغن خارج شده از ارده کنجد را جزو انواع روغن کنجد محسوب نمی­کنند چون روش استخراج آن کاملا متفاوت است. برای تهیه روغن از کنجد، دانه­های کنجد را که خام هستند، درون دستگاه پرس سرد قرار می­دهند و روغن از آن استخراج می­شود. اما برای تهیه روغن از ارده، در ابتدا کنجد را تفت

می­دهند سپس کنجد تفت داده شده را آسیاب می­کنند که یک خمیر کرم رنگ حاصل می­شود. این خمیر را درون دستگاه پرس قرار می­دهند تا روغن از آن خارج شود.

همان­طور که متوجه شدید، ارده یک ماده جدید است که از کنجد حاصل شد و روغنی هم که از آن خارج

می­شود، کاملا متفاوت با روغنی است که از دانه خام کنجد گرفته می­شود. حتی خواص این دو نیز با هم متفاوت هستند. به همین دلایل روغنی که از ارده خارج می­شود را با روغن­هایی که به­طور مستقیم از کنجد خام گرفته می­شوند، در یک دسته قرار نمی­دهند.

 خواص روغن کنجد برای پوست

قطعا داشتن پوستی شاداب و با نشاط جزو الویت­های فردی می­باشد. این موضوع در خانم­ها جذابیت بیشتری دارد و هر روز روش جدیدی را برای بهتر شدن پوست خود امتحان می­کنند. روغن بکر کنجد نیز می­تواند در این مسیر همراه ویژه­ای برای افراد باشد. از خواص ویژه این روغن برای پوست، سلامت و شادابی پوست و درمان مشکلات پوستی را می­توان نام برد. برخی از این خواص:

1. کمک به جوانسازی پوست

وجود مقادیر بالای ویتامینE در روغن بکر کنجد، باعث می­شود روند پیری پوست کاهش و از اکسیداسیون پوست جلوگیری می­کند. همچنین وجود آنتی­اکسیدان در این روغن باعث بهبود چین و چروک­های پوست شده و پوست شما را جوان­تر و سالم­تر نشان می­دهد. برای این­کار، روغن را به­صورت مالشی روی پوست تمیز ماساژ دهید.

2. مرطوب کننده پوست

به­دلیل خاصیت نرم کنندگی، استفاده از این روغن برای پوست مانند یک نرم­کننده طبیعی عمل می­کند و رطوبت مورد نیاز پوست را تأمین می­کند. همچنین به­دلیل افزایش خون­رسانی و گردش خون، می­تواند برای کاهش و درمان سیاهی دور چشم نیز مؤثر واقع شود.

 

3. درمان آکنه و بهبود اگزما

روغن بکر کنجد دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتری است. وجود این خاصیت در این روغن باعث می­شود که با استفاده مداوم از آن، آکنه، جوش و اگزما بهبود یابند. ویتامین­های B، D و E موجود در این روغن به روند درمان جوش سرعت می­بخشد و به شما برای داشتن پوستی صاف، کمک شایانی می­کند.

4. بازسازی و افزایش گردش خون در پوست

این روغن به­راحتی جذب پوست می­شود و استفاده از آن می­تواند به ترمیم بافت­های آسیب­دیده پوست کمک کند. افزایش گردش خون در پوست از جمله خاصیت­های دیگر این روغن می­باشد و زخم و التهاب در پوست را بهبود می­بخشد. توجه کنید، کسانی­که پوست چرب دارند، این روغن را با احتیاط و با مشورت پزشک مصرف کنند.

5. ماساژ بدن

این روغن گردش خون را در پوست افزایش می­دهد و ماساژ بدن با استفاده از آن باعث افزایش گردش خون و سم­زدایی در بدن می­شود. همان­طور که گفته شد، این روغن به­راحتی جذب پوست می­شود.

6. کمک به درمان خشکی پوست پا و پاشنه پا

این روغن به­دلیل خاصیت نرم­کنندگی، باعث آب­رسانی و حفظ رطوبت در پوست شده و کسانی­که مشکلات خشکی پوست پا و پاشنه پا را دارند، با استفاده از این روغن می­توانند آن خشکی­ها را برطرف کنند.

7. ضدآفتاب طبیعی برای پوست

به­ دلیل خواص آنتی­اکسیدانی موجود در روغن بکر کنجد، مانند یک محافظ در برابر اشعه آفتاب عمل می­کند و می­توان از این روغن به­عنوان یک ضدآفتاب طبیعی استفاده کرد.

بهره بردن از خواص شگفت­ انگیز روغن کنجد برای مو

تا اینجا خواص فوق­ العاده روغن بکر کنجد را در موارد گوناگون بررسی کردیم. از پخت­ و­ پز و چاشنی سالاد گرفته تا خواص بی­نظیر آن برای پوست. شاید این موضوع برای شما جالب باشد که این روغن شگفت­ انگیز چقدر خواص متنوعی برای مو دارد. با این خواص بیشتر آشنا می­شویم:

1. رشد وتقویت

التهاب پوست سر می­تواند باعث ریزش مو یا نازک شدن تارهای مو شود. یکی از مهم­ترین خاصیت این روغن برای مو، افزایش رشد و تقویت تار موهای نازک است. استفاده مداوم از این روغن نه­تنها باعث تقویت ریشه موها می­شود، بلکه بر روی سرعت رشد مو، حتی در افرادی که موهای ضعیفی دارند، می­شود. این خاصیت نه فقط برای موهای سر، بلکه برای تقویت تارهای ابرو و مژه نیز کاربرد دارد.

 

کمک به افزایش ضخامت مو با استفاده از روغن بکر کنجد

2. کمک به کاهش ریزش مو

برای جلوگیری از مشکلاتی که منجر به کچلی و طاسی می­شود، می­توان روغن بکر کنجد را برروی کف سر ماساژ داد. این­کار باعث افزایش گردش خون در ناحیه مورد نظر می­شود و به درمان و جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک می­کند.

3. جلوگیری از سفید شدن مو

وجود اسیدهای چرب و انواع ویتامین­ها در این روغن باعث حفظ رنگ طبیعی موها تا مدت طولانی ­تری می­شود. می­توان با استفاده از روغن بکر کنجد، سفید شدن مو را به تعویق انداخت.

4. نرم­کنندگی مو

کم شدن رطوبت مو به علت در معرض سشوار و حرارت قرار دادن مو، باعث خشکی و شکستگی آن می­شود و ظاهر مو، درخشندگی و زیبایی خود را از دست می­دهد. استفاده از این روغن لطافت و نرمی را به مو برمی­گرداند و رطوبت مو را تأمین می­کند.

5. درمان بیماری­های قارچی پوست سر

روغن بکر کنجد، به­دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و ضدقارچی برای درمان بیماری­های مربوط به قارچ کف سر مفید است. این روغن باعث کاهش التهاب و از بین بردن عامل بیماری قارچی در کف سر می­شود و همچنین باعث افزایش گردش خون می­شود تا محل آسیب­دیده از عامل بیماری را ترمیم و بهبود ببخشد.

6. خارش و شوره کف سر

استفاده مداوم از این روغن بر روی پوست سر و مو، باعث کاهش شوره سر و کاهش خشکی و خارش پوست سر می­شود.

کمک به سلامت بدن و کاهش وزن

همان­طور که می­دانید این روغن از دانه­های پرخاصیت کنجد حاصل می­شود و به­دلیل غنی بودن از لحاظ داشتن انواع ویتامین­ها و مواد معدنی، یک مکمل کامل در رژیم غذایی روزانه محسوب می­شود.

حال افرادی که قصد کاهش وزن دارند و یا می­خواهند برنامه سالم غذایی را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنند، می­توانند از خواص روغن خالص تهیه شده از دانه­ های کنجد بهره ببرند. توجه کنید که مصرف روغن بکر کنجد به تنهایی نمی­تواند ضامن لاغری و کاهش وزن افراد باشد.

برای کاهش وزن در ابتدا کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید و سپس به­جای استفاده از روغن­های ناسالم، روغن بکر و خالص کنجد را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. این مسئله، که کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید، مهم است. با این روش مطمئن باشید هم به سلامت جسم خود و هم به سلامت کاهش وزن خود کمک شایانی کرده­اید.

همچنین می­توانید در برنامه غذایی رژیم کاهش وزن خود، از انواع سالاد استفاده کنید و این روغن بکر را

به­ عنوان چاشنی به آن اضافه کنید. هم احساس سیری به شما دست می­دهد و هم بدن شما انواع ویتامین و مواد مورد نیاز خود را تأمین می­کند.

همچنین می­توانید در پخت­و­پز غذای خود از خواص این روغن بهره ببرید و اطمینان داشته باشید که غذایی سالم مصرف می­کنید.

روغن خالص کنجد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است

کلام آخر؛

در این مقاله تمام تلاش ما بر این بود که تمامی خواص موجود در روغن کنجد را با جزئیات برای شما بازگو کنیم و انواع آن را به شما معرفی کنیم که در زمان تهیه آن، دچار سردرگمی نشوید و یا فریب فروشندگان متقلب را نخورید.

در آخر تصمیم با شماست که کدام یک از انواع این روغن را وارد رژیم غذایی خود کنید. با توجه به تمام نکاتی که در این مطلب برای شما بازگو کردیم، به راحتی می­توانید تصمیم بگیرید که مصرف کدام یک از روغن­های استخراج شده از دانه کنجد برای شما مفیدتر است.

همچنین تیم متخصص ما آماده پاسخگویی به ابهامات شما و تهیه روغن باکیفیت از دانه­های کنجد برای شما عزیزان هستند. اگر سؤالی دارید بدون معطلی با ما درمیان بگذارید تا کارشناسان ما در اسرع وقت برای تهیه محصول و یا راهنمایی بیشتر، به شما کمک کنند.

این نوشته در روغن ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *