به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات؛ رب انار که به عنوان چاشنی غذا و افزودنی استفاده می‌شود، از جوشاندن و غلیظ کردن آب انار به دست می‌آید. این ماده در تهیه غذاهایی مانند فسنجان، اکبر جوجه و شامی‌کباب لرستانی کاربرد دارد.
برای تهیه آن اگر دانه‌های انار تحت فشار بیش از حد قرار گیرند، آب انار تلخ می‌شود. در روش سنتی تولید رب در ایران، پس از آب‌گیری انار، آب آن را در ظرف‌های مسی ریخته و ساعت‌ها می‌جوشاندند تا به غلظت عسل برسد. امروزه این نوع رب به روش صنعتی نیز تهیه می‌شود و مدت زمان گرما دادن آب انار در این روش کمتر از روش سنتی است.

خواص رب انار

1- تقویت سیستم ایمنی : حاوی آنتی اکسیدان ها ، به طور عمده ویتامین C است که برای سیستم ایمنی بدن شما مفید است..
2- کاهش کلسترول : ممکن است از تجمع کلسترول در رگهای شما جلوگیری یا کند کند.
3- سرشار از ویتامی : حاوی چندین ویتامین B شامل B1 ، B3 ، B5 و B6 است..
4- محافظت از بیماری آلزایمر : انار ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
5- کبد چرب : اگر کبد شما چرب است، بهترین گزینه برای درمان کبد چرب است.
6- لاغری :در رژیم های لاغری میتوان از آب انار یا رب انار می توان استفاده کرد.
7- حاوی نیاسین است که ماده ای ضروری برای رشد ذهن جنین می باشد بنابراین خوردن آن به خانم های باردار توصیه می شود.
8- خانم های باردار می توانند برای کاهش تهوع خود مصرف نمایند و اشتهای خود را افزایش دهند
9- درمان آفت و جوش دهان : به درمان آفت و جوش دهان کمک می‌کند.
10- ترکیب عسل و رب انار هم می‌تواند به درمان زخم داخل بینی و رفع عفونت های سرماخوردگی کمک کند.
11- برای درمان کرونا :استفاده از این مواد غذایی نمی‌توانند جایگزین درمان شود اما مصرف آن‌ها چه برای افراد سالم و چه بیمار به عنوان کمک کننده به درمان و تسریع سیر درمان و همچنین کمک کننده به سیستم ایمنی توصیه می‌شود.
12- به جهت داشتن «آنتی ویرال» و «آنتی اکسیدان» قوی و میزان قابل توجهی ویتامین «ث» در افزایش قدرت سیستم دفاعی و ایمنی بدن، موثر است. افراد ترجیحاً از رب انار شیرین یا ملس متمایل به شیرین استفاده کنند.


ویتامین ها

رب انار دارای فیبر، پتاسیم، ویتامین C ، مقداری آهن ، کربوهیدرات، سدیم، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، پلی فنول، اسید اولایژیک، قند، ویتامین A ،گروه ویتامین B ،B1 ،B2 ،B3 ، B6، E است.

درمان بیماریها با رب انار

1. برای تقویت معده و کبد مفید است.
2. سرشار از ترکیباتی به نام پلی‌فنول ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد
3. خون یعنی LDL شده و اجازه نمی‌دهد صفحات چربی در عروق بدن تولید شوند.
4. کاهش فشار خون بالا است. مصرف رب انار برای بیمارن قلبی عروقی مفید است و باعث کاهش خطرات این بیماری میگردد.
5. همانند میوه انار سرشار از مواد انتی اکسیدان است و در پیشگیری از بروز سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
6. کمک به درمان آفت و جوش دهان است. به این منظور مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی بر روی جوش یا آفت قرار دهید.
7. به تصفیه خون کمک میکند، به این منظور مقداری رب انار را ناشتا مصرف کنید.
8. برای درمان زخم داخلى بینى و سودا استفاده میشود به این منظور، ب انار را با کمى عسل مخلوط نموده و ضماد کنید.
9. حاوی انواع ویتامین های گروه B است. از خواص رب انار تولید انرژی، بهبود عملکرد آنزیم های مفید برای ماهیچه ها، تقویت سیستم قلبی عروقی، سیستم عصبی و دستگاه گوارش است.

مضرات

1. با وجود اینکه این میوه سرشار از ویتامین هاست اما به دلیل وجود آهن در آن دیر هضم است.
2. افراد سرد مزاج نباید بیش از حد از آن استفاده کنند.
3. خوردن زیاد انار باعث سست شدن معده و ایجاد نفخ می شود.
4. مصرف آن برای افراد مبتلا به زخم معده و روده مضر است.
5. مصرف زیاد آن همچنین باعث ابتلا به یبوست، ناراحتی معده و گلو درد می شود.
6. افراد مبتلا به ناراحتی های ریه باید در مصرف این محصول احتیاط کنند.
7. استفاده از رب انار با مصرف داروهایی که برای درمان فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می شود، مداخله می کند.

 

غذاهای پخته شده با رب انار

رب انار به عنوان چاشنی در بعضی از غذاها مثل فسنجان، اکبر جوجه، شامی، کباب لرستانی و بعضی از آش ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *