آیا از عسل برای سرفه خود استفاده کنم؟

بدون شک اغلب ما تجربه ی استفاده از عسل برای سرفه را داریم. درمان سرفه با عسل از دیرباز امری رایج بوده و مادر و مادربزرگ های ما به این کار مبادرت داشته اند.

در سال 2014 جمعی از پزشکان بریتانیایی اعلام کردند که استفاده از شربت های ضد سرفه برای درمان سرفه بی تاثیر است و به جای آن درمان سرفه با عسل و لیمو را پیشنهاد دادند.

سرفه در نتیجه ی سرما خوردگی، آنفولانزا، آلرژی، آسم، آلودگی هوا، استعمال دخانیات و… اتفاق می افتد. در واقع سرفه تلاش سیستم تنفسی انسان برای به بیرون راندن میکروب ها و آلودگی ها از بدن انسان می باشد.

با اینکه سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن به حساب می آید اما عوارض دارد همچون زخم شدن گلو، خستگی و درد ریه ها و اختلال در خواب و استراحت.

آیا عسل برای سرفه خوب است؟

عسل برای درمان سرفه به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی، آنتی اکسیدانی، وجود مواد معدنی و ویتامین ها و خاصیت پوشانندگی گلو می تواند مفید و موثر باشد. بنابراین عسل برای سرفه خوب است.

تمام انواع عسل می تواند برای درمان سرفه موثر باشد به شرطی که کاملا طبیعی و خام و غیرپاستوریزه باشند با اینحال برخی از انواع عسل برای رفع سرفه موثرتر از بقیه اند.

طبقه بندی عسل ها به دو صورت انجام می شود.

بر اساس زمان تولید که به دو دسته ی بهاره( تولید شده در فصل بهار ) و پاییزه( تولید شده در تابستان و پاییز ) تقسیم بندی می شوند.

بر اساس نوع گل به اینصورت که اگر 60 درصد از شهد مصرفی عسل از نوع خاصی از گیاه باشد، عسل حاصل شده به نام آن گیاه نام گذاری می شود.

 

معرفی چند نوع عسل برای سرفه کودک و بزرگسال

1. عسل آویشن

احتمالا شربت های گیاهی ضد سرفه ی به دست آمده از آویشن را در داروخانه ها دیده اید. عسل آویشن نیز مانند خود گیاه آویشن در درمان سرفه بسیار موثر است و برای درمان انواع عفونت ها، برونشیت، گلو درد، تب، رفع احتقان سینه، درمان سرفه و عوارض سرما خوردگی موثر است.

2. عسل اکالیپتوس

باعث از بین بردن عفونت می شود پس برای تسکین بیماری های تنفسی، درمان سرفه و رفع سرماخوردگی موثر است.

3. عسل رازیانه

بیشترین کاربرد آن در رفع بیماری های زنانه می باشد و چون باعث افزایش هورمون های زنانه در بدن می شود مصرف زیاد گیاه و عسل رازیانه به آقایان توصیه نمی شود. همچنین این عسل برای سرفه مفید است.

4. عسل شبدر

عسل شبدر نیز برای درمان سرفه موثر است.

5. عسل گشنیز

این عسل برای برطرف کردن سرفه های ناشی از حساسیت و درمان گلو درد موثر است.

6. عسل چند گیاه

عسل چند گیاه یا چهل گیاه از گیاهانی همچون شبدر، یونجه، گون، کتیرا، ختمی، کاسنی، گل گاوزبان، بنفشه، مریم گلی، کاکوتی، اسطخدوس، کلزا، آویشن، اسفرزه، افسنتین و غیره تشکیل شده است.

خواص عسل چهل گیاه شامل خاصیت ضدعفونی کنندگی، ضد اسهال، تب بر، ضد سرفه و درمان سرما خوردگی می باشد. پس این عسل برای سرفه مفید است.

روش های استفاده از عسل برای سرفه خشک

 

در زیر چند روش موثر استفاده از عسل برای سرفه شدید را به شما آموزش خواهیم داد.

  • شربت آبلیمو عسل برای درمان سرفه: ترکیب خوش طعم آب جوشیده ولرم به اضافه یک قاشق غذاخوری عسل و چند قطره آب لیمو.
  • مخلوط کردن یک قاشق چای خوری عسل و نصف قاشق چای خوری زردچوبه در یک لیوان شیر.
  • زرد چوبه را دم رده و صاف کنید سپس چند قطره لیمو و یک قاشق مربا خوری عسل به آن بیافزایید.
  • ترکیب چای زنجبیل و عسل و مصرف روزانه یک فنجان از آن
  • خوردن یک قاشق غذا خوری عسل خام یک تا سه بار در روز. برای درمان سرفه ی شبانه یک قاشق غذاخوری عسل خام قبل از خواب میل نمایید.
  • عسل برای سرفه کودکان: برای درمان سرفه کودکان به آن ها یک قاشق چای خوری عسل خام دهید.
  • یک قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه ساییده شده را با یک قاشق غذا خوری عسل را در یک لیوان مخلوط کنید و 200 تا 250 میلی لیتر آب به آن اضافه کرده، هم بزنید تا یک دست شود. ده دقیقه آن را کنار گذاره و بعد از یکبار دیگر به هم زدن مصرف نمایید. یک تا دو بار در روز مصرف کنید تا زمانی که سرفه کاهش یابد. فلفل سیاه به تمیز کردن مخاط و گرفتگی سینه کمک می کند.
  • فلفل قرمز و پودر زنجبیل را هر کدام به میزان یک قاشق چای خوری به علاوه سرکه سیب و عسل هر کدام به اندازه یک قاشق غذا خوری به همراه دو قاشق غذا خوری آب با یکدیگر مخلوط کنید و این ترکیب را روزی سه بار میل نمایید.
  • یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و روزی 2 تا 3 بار مصرف کنید.
  • می توانید از این شربت آبلیمو عسل برای سرفه استفاده کنید. لیمو داررای اسیدسیتریک و ویتامین سی است و به تقویت سیستم ایمنی و درمان سرفه کمک می کند. دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه را با یک قاشق غذاخوری عسل در یک کاسه مخلوط کرده و چند با در روز میل کنید. شربت آبلیمو عسل برای سرفه تسکین دهنده و مرطوب کننده ی مجاری تنفسی است
  • سیر آنزیم هایی دارد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سرفه را بهبود می بخشد. سه حبه سیر ریزه شده را به همراه یک قاشق چای خوری پونه ی کوهی به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و سپس از روی حرارت بردارید. محلول را کنار گذاشته و پس از خنک شدن یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. این ترکیب را روزانه دو بار مصرف کنید تا سرفه ی شما بهبود یابد.
  • یک و نیم قاشق چای خوری آب پیاز تازه گرفته شده را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و روزانه دو بار مصرف کنید.
  • مخلوطی از یک قاشق چای خوری عسل و سرکه به همراه کمی کره تهیه کرده و به طور منظم به صورت دو بار در روز استفاده کنید تا سرفه شما درمان شود.

 

پرتقال و عسل برای سرفه خشک

پرتقال و عسل برای سرفه و بسیاری از بیماری های دیگر کاربرد دارد. پرتقال و عسل برای ضعف و خستگی، بی خوابی، یبوست، کم خونی، سردرد، مشکلات سیستم ایمنی، سرما خوردگی و آنفولانزا موثر است.

نکاتی درباره استفاده از عسل برای سرفه کودک و بزرگسالان

  • عسل را می توانید به کودکان بالای دو سال برای درمان سرفه بدهید. به آن ها برای پیشگیری از سرفه ی شبانه مقدار نیم تا یک قاشق چای خوری عسل خام بدهید. بنابراین عسل برای سرفه کودکان نیز موثر است.
  • اگر به شهد گل و عسل حساسیت دارید از استفاده از عسل برای سرفه شدید یا هر مشکل دیگر خوداری کنید.
  • در کنار استفاده از عسل توجه داشته باشید از مصرف غذاهای خشک، بودار، سرخ کرده وهرچه که موجب تحریک سرفه می شود خودداری کنید و هوای اطرافتان را مرطوب نگه دارید و از آب و مایعات گرم و طبیعی بیشتر از همیشه استفاده کنید.

کلام آخر

استفاده از عسل برای درمان هر گونه سرفه زمانی موثر است که عسل استفاده شده طبیعی و حرارت ندیده باشد و در کنار آن از غذاها، فعالیت ها و محیط های محرک سرفه دوری کنید. در صورت نداشتن آلرژی به عسل، از این ماده ی غذایی شگف انگیز غافل نشوید. ما می توانیم در انتخاب عسلی مناسب به شما کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *