آیا درمان اگزما با عسل امکان پذیر است؟

اگزما یک بیماری پوستیست که در آن نواحی از پوست دچار التهاب، قرمزی و خارش می‌شوند. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است علائم دیگری مثل پوسته پوسته شدن، سوزش و تاول پوست هم داشته باشند. علاوه بر این، حتی ممکن است به دلیل خارش‌های مکرر، پوست خشن و دچار التهاب شود. طب سنتی برای بهبود و تسکین این بیماری شایع راه های متفاوتی را پیشنهاد کرده مثلا بعضی افراد با تجربه، حجامت را پیشنهاد دادند و برخی هم انواع داروهای گیاهی را توصیه کردند. در بین راهکار های موجود درمان اگزما با عسل بسیار موثر و قابل توجه است که در این مقاله به طور خاص به آن پرداخته می‌شود.

البته این نکته را فراموش نکنید که برای درمان اگزما با عسل، حتما باید از عسل طبیعی و باکیفیت استفاده شود.

علایم اگزما چیست؟

اگزما یک بیماری پوستی رایج است که اگر زیاد حاد نباشد برای انسان خطرناک نیست. اگر فردی بر اثر خوردن خوراکی حساسیت زا یا عوامل محیطی مثل آفتاب سوختگی و فشار های عصبی و روانی دچار خارش شدید پوست و یا التهاب پوستی در قسمت های مختلف بدن شود، ممکن است که به اگزما مبتلا شده باشدد بعضی علائم این بیماری عبارتند از:

  • خارش شدید
  • قرمزی پوست
  • جوش های ریز
  • پوسته پوسته شدن پوست
  • خشکی پوست

نشانه‌های اگزما بیشتر در پنج سال اول زندگی مشاهده میشود. البته اگزما فقط مختص این دوره نیست و افراد در دوره‌های سنی مختلف ممکن است دچار آن شوند. جالب است بدانید نشانه‌های اگزما در بزرگسالان و کودکان متفاوت است. در ادامه این تفاوت‌ها را بیشتر توضیح میدهیم.

اگزما در کودکان

نشانه‌ها و علائم اگزما در کودکان در مراحل اولیه بسیار متفاوت است. اگر فرزند شما به تازگی به دنیا آمده و کمتر از شش ماه دارد باید توجه داشته باشید که بین دو تا شش ماهگی (و تقریبا پیش از پنج سالگی)، کودکان مبتلا به اگزما علائمی مثل خارش، خشکی، قرمزی و برآمدگی‌های کوچک در پوست گونه، پیشانی یا سر خود دارند.

با بزرگتر شدن کودک، معمولا جوش ها و تاول ها از حالتی که قبلا بودند فلسی شکل‌تر می‌شوند و پوست به شدت خشک شده و خارش دارد. با گذشت زمان، این علائم شدیدتر شده و افزایش پیدا میکند.‌

 

اگزما در نوجوانان و بزرگسالان

اگزما در این افراد، بیشتر در اطراف گردن، برآمدگی آرنج و پشت زانوها دیده می‌شود. گاهی مچ دست، دست‌ها (مچ تا انگشتان)، ساعد و صورت نوجوانان و بزرگسالان هم ممکن است درگیر شود.

اگزما ممکن است پوست نوجوانان و بزرگسالان را ضخیم و تیره کند همچنین، گاهی این بیماری باعث خارش شدید پوست افراد می‌شود و به همین خاطر زخم‌هایی را بر پوستشان ایجاد می‌کند.

چرا دچار اگزما میشویم

هر چند اگزما یک بیماری پوستی مزمن است اما قابل‌کنترل است و با شناسایی دلایل اگزما و کنترل محرک‌ها، می‌توان این بیماری را کنترل کرد. در ادامه این مطلب دلایل اگزما و راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن مثل درمان اگزما با عسل یا سایر درمان های خانگی را پیشنهاد میکنیم.

 ۱.حساسیت‌های غذایی

بعضی از غذاها باعث ایجاد یا تشدید اگزما می‌شوند. این غذا ها ممکن است بلافاصله (یا با تأخیر)، اگزما ایجاد کنند و یا اگر دچار اگزما باشید، آن را تشدید کنند. پرهیز از غذاهایی که اگزما را تحریک می‌کنند، به‌احتمال‌زیاد در بهبود علائم مؤثر هستند و باعث کاهش اگزما می‌شوند.

مصرف غذاهای متفاوت بر روی افراد مختلف، باعث اگزما می‌شود و این علائم بر روی هر فرد متفاوت عمل میکند. اما درمجموع غذاها و مواد غذایی که به ‌طور شایع باعث ایجاد حساسیت می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • آجیل (هر دو نوع زمینی و درختی)
  • غذاهای دریایی و صدف
  • شیر گاو
  • سویا
  • تخم‌مرغ
  • گندم

۲. پوست خشک

خشکی پوست هم می‌تواند یکی از دلایل اگزما باشد. ممکن است پوست شما براثر مرطوب نبودن هوا، استفاده بیش‌ازحد از آب خیلی گرم و همچنین کمبود مراقبت روزانه، خشک شود.

۳. عوامل استرس‌زای عاطفی و احساسی

استرس علت اصلی اگزما نیست، اما عوامل استرس‌زا می‌توانند اگزما را تحریک کنند. استرس باعث تحریک پوست، سیستم ایمنی و سایر دستگاه‌های بدن شده و درنتیجه می‌تواند اگزما را هم شدیدتر کند.

۴. عوامل تحریک‌کننده

تماس با برخی مواد شیمیایی و مواد تحریک‌کننده، می‌تواند محرک اصلی و یکی از دلایل اگزما باشد. این مواد شامل عطرها، رنگ‌ها و انواع مواد شیمیایی می‌شود که برای نظافت بدن یا خانه خود از آننها استفاده می‌کنید.

۵. مواد حساسیت‌زای موجود در هوا

این مواد از طریق استنشاق وارد بدن می‌شوند. مواد حساسیت زا موجود در هوا عبارت‌اند ازگرده، شوره حیوانات خانگی، گردوخاک، دود و کپک و قارچ

۶. تعریق

تعریق هم می‌تواند یکی از دلایل اگزما و تحریک آن باشد. عرق کردن نه ‌تنها به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند، بلکه بر رطوبت پوست و نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن هم تأثیرگذار است. بدن شما ممکن است به تعریق حساسیت داشته باشد؛ که در این شرایط اگزما تشدید می‌شود.

۷. درجه حرارت بسیار بالا یا بسیار پایین

غالباً در هوای خیلی گرم یا خیلی سرد اگزما تشدید می‌شود. معمولاً در پاییز و  زمستان، سرما رطوبت بدن را کاهش می‌دهد و می‌تواند باعث خشکی پوست شود. در تابستان‌ها هم گرمای هوا موجب تعریق بیش‌ازحد طبیعی بدن می‌شود.

۸. هورمون‌ها

هورمون‌ها می‌توانند یکی از عوامل ایجاد اگزمای پوستی باشند. این مورد در خانم‌ها شایع‌تر است. نوعی از اگزما به نام درماتیت خود ایمنی پروژسترون وجود دارد که می‌تواند بر اساس چرخه قاعدگی تشدید شود؛ هرچند این وضعیت خیلی نادر است.

۹. مصرف دخانیات

استعمال تنباکو می‌تواند با تحریک پوست، اگزما را تشدید کند. پژوهش ها در این مورد  نشان می‌دهند که مصرف دخانیات و اگزمای دست باهم مرتبط هستند.

آیا واقعا درمان اگزما با عسل ممکن است؟

برای درمان اگزما معمولا پماد و کرم‌های مرطوب کننده و ضدالتهاب و یا قرص‌های ضدحساسیت تجویز می‌شود. اما عموما به جای استفاده از داروهای شیمیایی، توصیه می‌شود برای درمان و پیشگیری از عود و تشدید علائم، از درمان های خانگی استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما درمان اگزما با عسل است، که البته مطالعات زیادی هم برای بررسی صحت این توصیه‌ها انجام شده است.

در طول تاریخ، علاوه براینکه از عسل به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی و یک ماده غذایی استفاده شده است همواره به عنوان یک دارو برای بهبود انواع بیماری‌ها و یک مرهم مناسب برای مشکلات پوستی و زیبایی مورد استفاده قرار میگرفته.

یک مطالعه در سال 2017 روی 14 شرکت کننده مبتلا به ضایعات اگزما (در دو طرف بدن) انجام شد. آن‌ها مقداری عسل  روهر روز عصر به مدت 1 هفته به یک طرف بدن‌شان می‌زدند و سمت دیگر درگیر با اگزما بدون درمان رها می‌شد. محققان مشاهده کردند که ضایعات اگزما بعد از درمان با عسل بهبود پیدا کرد آنها همچنین التهاب کمتری را مشاهده می‌کردند.

علت این موضوع را می‌شود به خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عسل نسبت داد. که باعث کاهش التهاب، خارش قرمزی ناشی از اگزما می‌شود. همچنین، عسل خاصیت مرطوب‌کنندگی  دارد و همین عامل باعث می‌شود پوست، رطوبت خود را حفظ کرده و کمتر دچار خشکی و خارش  شود که برای پوست دچار اگزما کمک کننده است.

برای درمان اگزما پوستی با عسل به ترتیب زیر عمل کنید:

شب ها بعد از شستن دست های خود، یک لایه نازک از عسل را به محل دچار اگزما بمالید.

بعد روی آن را با دقت، با استفاده از گاز یا باند بپوشانید.

اجازه بدید این پانسمان تا صبح باقی بماند.

صبح روز بعد به آرامی پانسمان رو بردارید و پوست تان رو تمیز کنید تا معجزه درمان اگزما با عسل را تجربه کنید!

 

آشنایی با دیگر درمان‌های موثر برای اگزما

بهتر است تا وقتی اگزمای خیلی شدید و غیرقابل کنترل را تجربه نکردید درمان اگزما پوستی با عسل را با مشورت پزشک امتحان کنید و در صورت تاثیرگذاری روی اگزما، از داروی شیمیایی استفاده نکنید.

اخطار: از آن جایی که ممکن است به هر کدام از ترکیبات ذکر شده آلرژی داشته باشید حتما قبل از درمان با پزشک مشورت کنید.

۱. درمان اگزما با عسل و دارچین

برای درمان اگزما با عسل و دارچین به شیوه زیر عمل کنید

مقدار 2 قاشق غذاخوری پودر دارچین و دو قاشق غذاخوری عسل را مخلوط کنید. بعد این ترکیب را روی پوست تمیز قرار داده و بعد از 20 دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.

ممکن است هنگام درمان اگزما با عسل به شیوه ی موضعی، روی پوست احساس سوزش داشته باشید که طبیعیست. اما اگر علائم بیماری را بهبود نداد و تشدید کرد برای شما سازگار نیست و بهتر است از ترکیب دیگری برای بهبود اگزما استفاده کنید.

 

۲. درمان اگزما با عسل و سرکه سیب

یک یا دو قاشق غذاخوری از سرکه‌ سیب را با یک قاشق غذاخوری عسل سه بار در روز در لیوانی از آب حل کنید و با وعده‌ های روزانه بخورید.

۳. درمان اگزما با عسل و حنا

از این ترکیب جادویی می توانید برای درمان اگزما سر و پوست بدن استفاده کنید.

ترکیبی از حنا و عسل طبیعی بسازید و روی پوست سرتان ماساژ بدید و بعد آن را با کلاه مخصوص بپوشانید.

حداقل یک ساعت این ترکیب روی پوست سرتون بماند.

ماساژ دادن پوست بدن با این ترکیب استثنائی برای رفع هر نوع بیماری پوستی(به جز موارد حاد ) گزینه ای خارق العاده است.

این ترکیب برای درمان اگزما نوک انگشتان دست هم این گزینه بسیار مناسب است.

۴. درمان اگزما با عسل و اسفرزه

برای درمان اگزما با عسل و اسفرزه به ترتیب زیر عمل کنید

به میزان لازم با توجه به سطح موضع بیمار اسفرزه در آب جوش بریزید تا لعاب بزند.

بعد از ولرم شدن یک قاشق عسل طبیعی به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.

ترکیب را روی موضع ریخته و به مدت ۱۵دقیقه بدون هیچ عملی رها کنید

این عمل را هفته ای ۳بار تکرار کنید.

برای درمان اگزما با عسل و اسفرزه میتوانید این ترکیب را به عنوان شربت هم میل کنید.

۵. درمان اگزما با عسل و سرکه

یکی از بهترین راهکارهایی که طب سنتی توصیه میکند، درمان اگزمای دست با عسل و سرکه است.

مقداری سرکه را با عسل طبیعی ترکیب کنید.

یک قاشق غذاخوری گِل سرشور به آن اضافه کنید.

در صورت نیاز این ترکیب قوی را با آب رقیق کنید.

سطح موضع را با ترکیبی که ساختید ماساژ داده و به مدت ۱۰دقیقه در همان حالت بمانید.

این عمل را ۲ مرتبه در هفته تکرار کنید.

توجه کنید هر چند درمان اگزمای دست با عسل و سرکه بسیار موثر است اما حتما به اندازه ی کافی ترکیب را رقیق کنید تا باعث حساسیت و عود بیماری نشود.

۶. درمان اگزما با عسل و آب لیمو

نصف آب یک لیمو را با یک قاشق عسل در لیوانی با آب ولرم حل کنید. صبح که از خواب بیدار می ‌شوید و قبل از هر چیز دیگری آن را بنوشید تا علائم اگزما کاهش پیدا کنند.

 

در چه شرایطی لازم است برای اگزما به پزشک مراجعه کنیم و از دارو های شیمیایی استفاده کنیم؟

اگر درمان اگزمای پوستی با عسل یا ترکیبات اون نتیجه نداد، به پزشک مراجعه کنید تا گزینه های درمانی دیگری را تجویز کند.

در موارد زیر هم مراجعه به پزشک لازم است.

  • اگزمایی که قسمت وسیعی از بدن را پوشانده باشد.
  • اگزمایی که عفونی به نظر برسد و با علایمی مثل چرک یا رگه های قرمز همراه باشد.
  • اگزمایی که در فعالیت های روزمره اختلال ایجاد کند.
  • اگر احتمال میدهید که به درمان های خانگی پیشنهاد شده الرژی داشته باشید.

سخن آخر

بر خلاف عارضه‌های پوستی مثل زگیل که با ویروس منتقل میشوند، اگزما به هیچ عنوان مسری نیست. حتی اگر علائم را به صورت فعال روی پوستتان دارید نمی ‏توانید آن را به اشخاص دیگر منتقل کنید. البته اگزما می ‏تواند در صورت عدم درمان و رسیدگی، پوست را زخم و دچار عفونت کند و این عفونت واگیردار است!

فراموش نکنید که اگزما هم مثل سایر بیماری ها اگر به موقع درمان نشود، عود میکند و روند درمان طولانی تر و سخت تر خواهد بود. پس پیشنهاد ما این است که از همان ابتدا درمان اگزما با عسل را شروع کنید و این بیماری را دست کم نگیرید. یادتان باشد برای درمان اگزما با عسل حتما از عسل طبیعی استفاده کنید.برای تهیه عسل با کیفیت و طبیعی میتونید به سایت ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *