به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ، گیاه کاسنی از جمله گیاهان مفیدی است که تاریخ استفاده آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح می رسد و مصرف آن بین ملل مختلف جهان متداول بوده است، به طوری که اطباء آن دوران از جمله جالینوس، پلین، دیوسکورید و عده ای دیگر برای کلیه قسمتهای این گیاه به عنوان درمان و بهبودی بیماریها اهمیت زیادی قائل بوده اند.

هنوز هم به دلیل اعتقادی که بیشتر مردم به این گیاه دارند آنرا برای مداوای بیماری های مختلف مصرف می کنند که در این باره نیز به ویژه در کتابهای دیگر توصیه هایی شده است و به همین دلیل گیاه کاسنی نه تنها شهرت خود را از دست نداده است، بلکه امروزه علاوه بر جمع آوری گونه های وحشی آن، به صورت اهلی نیز کشت می شود.

روایات و احادیث عرق کاسنی

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده اند: برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد.
امام رضا علیه السلام در حدیثی درباره سبزیجات می فرمایند: بهترین آنها کاسنی و کاهو می باشد. همچنین درباره خواص دیگر کاسنی حضرت می گویند: سبزی کاسنی بخورید چرا که آن، مال و فرزند را زیاد می کند و هر کس که دوست دارد مال و فرزندش زیاد شود به خوردن کاسنی مداومت نماید.
امام باقرعلیه السلام فرمود: کاسنی، تقویت کننده قوای جنسی است، از دور ریختن و هدردادن آن دوری کنید.
امام صادق علیه السلام از پدر بزرگوارش روایت می کند که وی از دور ریختن و هدر دادن کاسنی هنگام غذا خوردن نهی می فرمود.

خواص عرق کاسنی

1. باعث کاهش رشد تومورهای سرطانی خواهد شد.
2. مصرف عرق کاسنی با تنظیم هورمون‌ها و کروکوزوم‌های مردان موجب افزایش قدرت باروری در آنها می‌شود.
3. خاصیت ادرارآوری عرق کاسنی باعث دفع سموم بدن شده و به دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه کمک خواهد کرد.
4. فروکتوز و فیبر طبیعی موجود در گیاه کاسنی تاثیر فراوانی در تحرکات روده و درمان یبوست دارند و باعث کاهش وزن در افراد خواهند شد.
5. باعث نوسازی سلول‌های کبدی شده و با خاصیت چربی‌زدایی که دارد به دفع صفرا و پاکسازی کبد کمک خواهد کرد.
6. سرشار از ویتامین C، فسفر و آهن است که باعث روشن‌تر شدن رنگ پوست شده و بیماری‌های پوستی مانند: اگزما، جوش‌ها و التهابات پوستی را درمان می‌کند.
7. شربت دم کرده ریشه کاسنی به دلیل خاصیت خلط آوری بالایی که دارد برای درمان گلو درد و سرفه‌های خشک مناسب خواهد بود.
8. کاسنی سرشار از ویتامین C است و با خاصیت آنتی اکسیدانی و دفع سموم دمای بدن را تنظیم کرده و باعث کاهش تب خواهد شد.
9. ترکیب اینولین موجود در کاسنی سطح کلسترول مضر بدن را کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می‌برد. این ماده با بهبود جریان خون باعث پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.
10. ویتامین‌های C و E موجود در برگ کاسنی موجب رفع چین و چروک صورت شده و با از بین بردن عوارض پیری زودرس در حفظ جوانی پوست بسیار موثر است.
11. برگ‌های کاسنی دارای مقدار زیادی ویتامین C است که با قرار دادن این برگ‌ها بر روی لثه یا غرغره کردن عصاره آن در دهان می‌تواند التهابات لثه و زخم دهان را درمان کند.
12. مصرف کاسنی با از بین بردن التهاب معده و تحریک تولید اسید کلریدریک در آن باعث افزایش اشتها در افراد می‌شود.

ویتامین های موجود در کاسنی

کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند.

تمام فواید سلامتی این گیاه که در بخش سلامت نمناک گفته شده است به خاطر محتوای غنی از مواد غذایی آن است. دانه های این گیاه یک خانه فروشگاهی از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده هستند.

درمان بیماریها با عرق کاسنی

1. کاسنی مسئول درمان کبد است و کاسنی با تأثیرات آن بر روی کبد باعث دفع صفرا در بدن می شود و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند، به همین دلیل مسکنی تاثیرگذار برای تب محسوب می‌شود.
2. کاسنی همچنین فیبر دارد و این خاصیت روده را تحریک می کند، یبوست را از بین می برد و به کنترل شرایط کمک می کند
3. عصاره کاسنی رشد تومورهای سرطانی را کاهش می دهد، گزارش های اخیر حاکی است که شهد موجود در کاسنی از کیفیت بالایی برخوردار است که اجازه رشد تومورها را نمی دهد و خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. پلی فنولهای کاسنی اثرات مثبتی در جلوگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان پستان و سرطان روده دارند .
4. ریشه کاسنی خاصیت ضد نفخ داشته و خاصیت چربی سوزی عرق کاسنی موجب رفع چربی ها بخصوص چربی دور شکم می شود.
5. یکی از درمان‌های سنتی و طبیعی آرتروز، مصرف عرق کاسنی است. این گیاه به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند موجب کاهش دردهای مفصلی و استخوانی شود. افرادی که دچار دردهای مفصلی و استخوانی هستند، با مصرف کاسنی به طور قابل ملاحظه‌ای دردشان کاهش خواهد یافت.
6. عرق کاسنی باعث تنظیم هورمون‌ ها ،کروکوزوم ها و افزایش قدرت باروری می شود که در مردان با افزایش حجم اسپرم میل جنسی را هم افزایش می دهد.
7. عصاره و عرق کاسنی در تصفیه خون و بهبود جریان خون رسانی موثر می باشد.
8. تقویت معده و جلوگیری از ناراحتی آن و نیز خاصیت اشتها آوری یکی دیگر از خواص عرق است که این مسائل می تواند نقش بزرگی در دوران بارداری بر مادر باردار داشته باشد چرا که یکی از مشکلات مادران باردار ، کمبود اشتها و مشکلات معده می باشد. کاسنی ، التهاب معده را از بین برده، اسید کلریدریک معده را تحریک کرده و اشتها را زیاد می کند.

مضرات کاسنی

1. مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود.

2. و با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف بیش از حد عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند..

نوع غذاهای محصول
بهترین زمان برای نوشیدن عرق کاسنی صبح ناشتا قبل از صبحانه است که نوشیدن آنها به همراه آب می تواند سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی شود.

توضیحات
طبع عرق کاسنی سرد است و مصرف آن برای مقابله اثر گرمی‌جات و معتدل کردن طبع شما بسیار موثر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *