به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ،‌ انجیر میوه ای نرم و شیرین است که در گونه های مختلف درختان فیکوس یافت می شود. بومی غرب آسیا و مدیترانه است اما در آب و هوای خشک و معتدل رونق دارد. مکان هایی مانند کالیفرنیا برای رشد انجیر ایده آل هستند.

این میوه شامل صدها دانه ریز است که برای بافت و مواد مغذی موجود در میوه مورد تأیید قرار گرفته اند. خواص انجیر خشک به قدری است که به دو شکل تازه و خشک در سرتاسر جهان مصرف می شود و به عنوان میان وعده ای سالم از آن لذت می برند و یا به غذاهای ترش و شیرین اضافه می کنند.

احادیث و روایات انجیر خشک

انجیر میوه‌ای است که در قرآن کریم از آن به نیکی یاد شده و این کلام آسمانی، ارزش انجیر را نشان می‌دهد.
امام رضا (علیه‌السلام) می‌فرمایند:”انجیر بوی بد دهان را از بین می‌برد ، استخوان را محکم می‌سازد، مو را می‌رویاند و درد را برطرف می‌کند و با بودن انجیر دیگر احتیاج به دارو نیست”.
یکی دیگر از خواص اعجاب‌انگیز انجیر، تقویت مو و کمک به رشد موهای بدن است. امام رضا (علیه‌السلام) می‌فرماید که انجیر، مو را می‌رویاند. انجیر، نیروزا، مقوی نیروی جسمی، کمک کننده به هاضمه، ملین و تسکین دهنده تشنگی و حرارت است و شاید به همین خاطر است که امام رضا (علیه‌السلام) می‌فرماید: وَلایُحتاجُ مَعَهُ إِلی دَواءٍ؛ با وجود انجیر، دیگر شما احتیاجی به دارو ندارید.

خواص بی نظیر انجیر خشک

1. جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
2. برای درمان سوءهاضمه مفید است و همچنین انجیر خشک درمان کننده نفخ و باد معده مى ‏باشد.
3. برای از بین بردن بوی بد دهان می توان از انجیر استفاده کرد.
4. مخلوط انجیر با عسل در تسکین زخم معده بسیار مفید است.
5. با توجه به اینکه میزان فیبر انجیر تازه یا خشک از هر میوه ای بیشتر است، خوردن آن برای سلامتی قلب، تقویت عضلات و عملکرد دستگاه گوارشی نیز مفید است.
6. انجیر خاصیت سیرکنندگی دارد از این رو چند عدد از آن می‌تواند یک وعده غذایی محسوب شود ضمن اینکه سبب لاغری می‌شود.
7. از جمله فواید و خواص انجیر این است که این میوه سبب افزایش قوای جسمانی می شود.
8. چاق کننده بوده، ملین و کاهنده خشم است.
9. حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C است؛
10. خوردن انجیر همراه پسته، بادام و گردو موجب تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین می شود.
11. سرشار از کلسیم است. کلسیم نیز برای تقویت استخوان‌ها یک ضرورت محسوب می‌شود.

ویتامین های موجود در انجیر

انجیر خشک سرشار از ویتامین های A ،B1، B2 منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر هستند. سطح بالای پتاسیم و سطح پایین سدیم برای افرادی که دارای فشار خون بالای هستند مناسب است.

درمان بیماریها با انجیر خشک

1. از انجیر برای درمان و پیشکیری از یبوست می توان استفاده کرد.
2. وجود گوگرد در انجیر خشک باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان می کند.
3. انجیر باعث سفید شدن دندان ها و جرم گیری آن ها می شود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب می گردد.
4. انجیر حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام فنول است که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد، از ریسک بیماری‌های قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در آن نیز ریسک کلسترول بالا، بیماری‌های قلبی و یبوست را کاهش می‌دهد.
5. انجیر التهابات تنفسی مانند ذات الریه، آسم و تنگی نفس را بهبود می بخشد.
6. شربت انجیر مسکن گلو و سرفه بوده و ملین سبکی به شمار می رود،
7. جوشانده انجیر درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذات الریه، سرخک، مخملک و آبله می باشد.

مضرات انجیر

حساسیت به انجیر و تداخلات دارویی نادر است، بنابراین اکثر افراد می توانند بدون نگرانی تعداد متوسطی از آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. با این وجود، عوارض جانبی بالقوه ای وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید.
اگر به سایر میوه های خانواده توت حساسیت دارید ممکن است به انجیر نیز حساسیت داشته باشید.
ویتامین K یک رقیق کننده خون طبیعی است. در انجیر خشک و خام به مقدار کافی ویتامین K وجود دارد. اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کوادامین) مصرف می کنید، مهم است که ویتامین K را به اندازه نگه دارید.

انجیر ممکن است در برخی افراد دارای خاصیت ملین باشد. این می تواند به درمان یبوست کمک کند اما خوردن زیاد انجیر ممکن است باعث مدفوع شل یا اسهال شود. اگر بعد از خوردن انجیر خود را مدام در دستشویی می بینید، مصرف خود را قطع کنید.

غذای تولید شده با انجیر

انجیر میوه‌ای مقوی در رنگ‌های مختلف است که به صورت تازه و خشک شده وجود دارد. می‌توان آن را تنها یا همراه مربا یا بستنی خورد.
همچنین در شیرینی پزی و سفره آرایی نیز میتوان از انجیر خشک استفاده کرد.
از جوشاندن انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید که نرم کننده سینه و معده بوده و غرغره آن، گلو را نرم می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *