جو پرک
خواص

1. خواص جو غذایی بسیار مقوی است و خاصیت ملین دارد.
2. این ماده غذایی برای نقرس مفید بوده و جوشانده آن برای مبتلایان به تب، کم خونی و سوءهاضمه بسیار مفید است.
3. به گفته‌ی متخصصان تغذیه، خوردن جو به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.
4. این ماده غذایی سطح کلسترول بد را کاهش داده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.
5. جو پرک از نارسایی‌های قلبی پیشگیری کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.
6. جو به خاطر داشتن فیبر رژیمی فراوان، به هضم غذا کمک خواهد کرد.
7. جو پرک با تحریک باکتری‌های مفید در روده خطر ابتلا به هموروئید و سرطان روده را کاهش می دهد.
8. جو پرک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی ماده معدنی منیزیم مشکلات ناشی از کمبود منیزیم در بدن را کاهش می دهد.
9. جو حاوی یک ماده پایین آورنده کلسترول، به نام اسید پروپیونیک نیز است که توسط فیبر نامحلول موجود در خود تولید می‌شود.
10. جو پرک حاوی مواد معدنی ضروری برای سلامت استخوان است.
11. مضرات :
1. جو معده را سست و ضعیف میکند .
2. افرادی که مزاج سرد دارند از جو استفاده نکنند.یا حتما با شکر میل کنند .
3. مصرف جو پرک ممکن است باعث نفخ و احتباس گاز در روده ها شود به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف جو پرک و ترکیبات آن اجتناب کنند.
4. زیاده روی در مصرف جو به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد ممکن است باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها شود.
5. نفخ شکم و تولید باد معده از عوارض مصرف زیاد آن است.
روایات و احادیث:
نان جو از نان گندم دارای فضیلت و برتری زیادی می باشد چونکه امامان و پیامبران از نان جو تغذیه می کردند .
امام رضا (ع) فرمودند: برتری جو بر گندم مثل برتری و مزیت ما بر مردم است هیچ پیامبری نمی یابی مگر آنکه بر خوردن جو دعا می کرد و آفرین می گفت.جو داخل هیچ معده ای نمی شود مگر آنکه هر مرضی که در ان است خارج شود. جو قوت انبیا و غذای نیکان است . خداوند امتنا ورزید که غذای انبیا را غیر از جو قرار دهد.
ویتامین ها
به دلیل پایین بودن سطح کلسترول در این محصول، می توان آن را گزینه مناسبی در تغذیه افرادی که سطح کلسترول خونشان بالاست دانست.

خاصیت دیگر این محصول دارا بودن انواع مواد مغذی و املاح معدنی در آن می باشد. از جمله این موارد می توان به آهن، پتاسیم، کلسیم و … اشاره کرد. همچنین در بلغور جو دوسر مقدار قابل توجهی پروتئین، روی، منیزیم و مس وجود دارد.

خواص شگفت انگیز جو پرک محدود به این موارد نشده و نیم توان از وجود انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین B در آن چشم پوشی کرد. وجود فیبر در آن سبب بهبود مشکلات گوارشی در مصرف کننده می شود.
درمان بیماریها:
1. از خواص مهم جو پرک ، خاصیت ضد سرطانی آن است که به دلیل وجود فیبر زیاد در این غله است.
2. فیبر نا محلول این غله باعث بهبود کار دستگاه گوارش شده، فعالیت روده ها را توان بخشیده و در درمان یبوست بسیار مفید است .
3. پیشگیری از بیماری قلبی با جو پرک
4. درمان بیماری سلیاک با جو پرک
5. جو پرک می تواند باعث کاهش میزان دوز انسولین در بیماران دیابتی شود.
6. جو پرک به عنوان یک غذای آرام بخش شناخته می شود. سطح هورمون استرس را کاهش می دهد و سروتونین را افزایش می دهد، این باعث احساس آرامش می شود، همه اینها به کاهش فشار خون کمک می کند.
7. جو پرک می تواند روغن اضافی روی پوست شما را جذب کند و به درمان آکنه کمک کند.
تاریخچه:
جو یکی از انواع غلات است. چرخه زندگی این گیاه یکساله و از خانواده گرامینه ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً از اتیوپی و آسیای جنوب شرقی آغاز شده است. خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می دانند. بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار،آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می رود. البته امروزه بیشتر برای خوراک دام و تهیهٔ فراورده های تخمیری از این گیاه استفاده می کنند.
موارد مصرف :
از جو پرک شده در تهیه انواع سوپ ها و آش ها نیز استفاده می شود.
در تهیه انواع کتلت می توانید به جای آرد سوخاری از جو پرک ریز شده استفاده فرمائید و همچنین در سرخ کردن انواع مرغ و ماهی از این غله استفاده کنید.
در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی از پرک جو پخته شده استفاده نمایید که بسیار لذیذ است. برای پخت جو پرک جهت تهیه سالاد الویه به ازای هر پیمانه پرک جو دو سر دو پیمانه آب کافی است.
می توانید جو را درمیان وعده ها به صورت خام یا پخته بگنجانید؛ اگر می خواهید جو را بصورت ساده بخورید آن را برشته کرده و بامیوه خشک بطور سالم و خوشمزه میل کنید. این یک غذای کامل است و مقدار زیادی از پروتئین های گیاهی ، ویتامین ها ، موادمعدنی ، چربی های ضروری ، فیبر مورد نیاز بدن راتامین می کند.
هنگامی که جو پرک با شیر یا عسل مخلوط می شود، به یک نوشیدنی فوق العاده هنگام خواب تبدیل میشود.
جو پرک برای پرندگان دارای خواص فراوانی است و مواقعی که پرندگانی مانند قناری به اصطلاح تو لک می روند به انها جو پرک داده می شود.

توضیحات:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *