به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ، لوبیا چیتی نوعی از لوبیاست که نام آن یعنی (Pinto Bean) که به معنای نقاشی شده است ریشه ای اسپانیایی دارد. این لوبیا سرشار از مواد مهم غذایی از جمله :آهن ، ویتامین، فیبر و پروتئین است و همین عامل مهمی در قابل توجه بودن خواص آن میباشد. لوبیا چیتی طرفداران زیادی دارد و این تنها به خاطر طعم و مزه آن نیست بلکه منبع غنی پروتئین و فیبر هستند و چربی کمی دارند.
خواص لوبیا چیتی
۱. منبعی سرشار از فیبر
۲. برای همیشه با یبوست خداحافظی کنید : مصرف مقدار کافی فیبر میتواند به شما در پیشگیری از یبوست کمککند و چون لوبیاچیتی سرشار از فیبر است میتوانید برای همیشه با یبوست خداحافظیکنید.
۳. از سندروم روده تحریکپذیر(IBS) جلوگیریمیکند.
۴. سلامت دستگاه گوارش را افزایشمیدهد.
۵. خطر حمله قلبی را کاهشمیدهد.
۶. فشارخون را بهطور موثری کنترلمیکند.
۷. منبع طبیعی فولات یا اسیدفولیک
۸. منبعی عالی از پروتئین
۹. سلامت عروق و رگها را افزایشمیدهد
۱۰. جریان خون را افزایشمیدهد
۱۱. توزیع مناسب اکسیژن
۱۲. سطح کلسترول را پایینمیآورد
۱۳. خطر سکته را کاهشمیدهد
۱۴. تقویتکننده طبیعی انرژی
۱۵. سطح قندخون را تثبیتمیکنند
۱۶. در دوره قاعدگی، به زنان توصیهمیشود
۱۷. کمخونی را بهطور طبیعی درمانمیکند
۱۸. از کمبود آهن جلوگیریمیکند
۱۹. غذایی خوب برای سنین رشد
۲۰. غذایی فوقالعاده برای دوران بارداری
۲۱. پیشگیری از نقص مادرزادی
۲۲. برای مادر شیرده توصیهمیشود
۲۳. عالی برای حافظه
۲۴. سیستم عصبی شما را بهبودمیبخشد
۲۵. راهحلی برای ریزش مو
۲۶. مشکل پوست خشک را درمانمیکند
۲۷. سمزدای طبیعی بدن
۲۸. از سرطان معده جلوگیریمیکند
مضرات چیتی
1. به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه می تواند بیماری را بدتر کند.
2. حاوی مقداری سدیم است. برخی افراد ترجیح می دهند از نوع کنسروی آن استفاده کنند اما سدیم آن بیشتر است و باید در استفاده از آن مراقب باشید. سعی کنید لوبیا را قبل از پخت چندین ساعت خیس کرده و در منزل طبخ کنید.
3. مقدار نسبتا زیادی پورین دارد ، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتناب کنید.
ویتامین های موجود در لوبیاچیتی
طبیعت لوبیا چیتی گرم و تر است. چیتی غنی از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، پتاسیم، آهن، مس، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی، سلنیوم، مولیبدن، فیبر و پروتئین است.
درمان بیماریها با لوبیا چیتی
1. باعث بهبود گردش خون در بدن شده و با افزایش اکسیژن رسانی به مغز خطر ایجاد لخته خون و سکته مغزی را کاهش می دهد.
2. مقادیر بالای فولات موجود از افزایش تولید هوموسیستئین خون جلوگیری کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.
3. مقادیر بالای آهن و مس موجود با افزایش تولید گلبول های قرمز خون، کم خونی یا آنمی را درمان می کند.
4. به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان سینه را با مهار جذب استروژن کاهش می دهد.
5. مقادیر بالای مولیبدن موجود به پاک سازی و سم زدایی کبد از آلودگی ها و فلزات سنگین کمک کرده و به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کند.
6. مقادیر بالای پروتئین موجود خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.
7. مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
8. مقادیر قابل توجه فیبر موجود باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
غذای تولیدی با این محصول
از لوبیا چیتی پخته برای تهیه سالاد با لوبیا چیتی، لوبیا چیتی پلو، قورمه سبزی با لوبیا چیتی، انواع خوراک لوبیا چیتی، سوپ لوبیا چیتی و دیپ لوبیا چیتی استفاده می شود.