به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه باقیات ، انگوری که اولین‌ بار کشمش از آن درست شد، در مصر و ایران حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، کشت می‌شد و در کتب عهد عتیق، انجیل و قرآن هم از آن نام برده شده است.
در ابتدای پیدایش کشمش، رومی‌ها و یونانی‌ها اماکن مذهبی‌شان را با انگور و کشمش تزئین می‌کردند و کشمش را به عنوان جایزه به افراد برنده در مسابقات ورزشی می‌دادند.
تا قرن بیستم ترکیه، ایران و یونان تولیدکنندگان اصلی کشمش بودند و در اواسط قرن بیستم آمریکا و استرالیا به عنوان دومین تولیدکننده‌ی بزرگ کشمش در جهان شناخته شدند. امروزه صنعت کشمش آمریکا در ایالت کالیفرنیا (همان‌ جایی که در سال ۱۸۵۱ اولین بار در آنجا کشمش تهیه شده بود)، متمرکز است.

روایات و احادیث در مورد کشمش

انگور نامی است قرآنی و یکی از لذیذترین میوه‌هایی است که خداوند برای انسان آفریده است که بارها در قرآن مجید نام این میوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) ذکر شده است.
اولین خاصیت انگور برطرف کردن آثار افسردگی و ایجاد روحیه شادابی است. به نقل از پیغمبر صلی الله علیه و آله آمده است: نوح علیه السلام به خدا شکایت کرد از غم و غصه، خدا بر او وحی نمود که انگور بخور زیرا انگور غصه را از بین می‌برد.
خاصیت دیگر انگور کمک به گوارش و هضم غذا است. امام رضا علیه السلام درباره مصرف انگور از پدرانش از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل می‌کنند که فرمودند: انگور را دانه دانه بخورید که گوارا و هضم‌کننده می‌شود.
امام رضا علیه السلام همچنین از آن به عنوان غذای کامل یاد کرده و درباره امیر مۆمنان حضرت علی علیه السلام نقل می‌فرماید که ایشان نان را با انگور می‌خوردند.

خواص عجیب کشمش

1- میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد.

2- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.

3- برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
5- با وجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6- منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
7- محتوی مقدار زیادی آهن می باشد.
8- منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
9- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

10- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
11- آنتی اکسیدان موجود در کشمش از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
12- از سرطان جلوگیری می کند.
13- میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
15- موجب کاهش استرس می گردد.
16- باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
17- برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
18- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
19- به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
20- مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
21- باعث تقویت اعصاب می شود.
22- سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
23- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
24- موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
25- دهان را خوشبو می کند.
26- اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.

ویتامین های موجود در کشمش

کشمش منبع خوبی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات ها است. آنها همچنین دارای قند و کالری زیادی هستند، اما هنوز هم دارای شاخص گلیسمی پایین هستند. کشمش حاوی کلسترول صفر و غنی از مواد مغذی مختلف است، که برای سلامتی بسیار مفید هستند و عبارتند از:

ویتامین ها : ویتامین c،فولات، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین B-6 و پانتووتنیک اسید
مواد معدنی : پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی و سدیم

درمان بیماریها با کشمش

1. با مصرف کشمش نه تنها سطح آنتی اکسیدن بدن خود را بالا می برید، بلکه آسیب های وارد شده به سلول ها را کاهش می دهید و مانع از بروز سرطان می شوید.
2. فیبر موجود در کشمش، قند موجود در آن را پردازش می کند و مانع به هم خوردن تعادل انسولین خون می شود و به صورت کاملا طبیعی دیابت را مدیریت می کند.
3. مصرف روزانه کشمش، فشار خون را نسبت به سایر تنقلات یا میان وعده ها به میزان بیشتری کاهش می دهد.
4. کشمش می تواند سلامت دهان و دندان را بهبود ببخشد. خوردن کشمش یکی از راه های طبیعی بازیابی کرم خوردگی ها و التیام پوسیدگی دندان است.

مضرات کشمش

1. قند طبیعی کشمش هضم آسانی دارد و انرژی زیادی نیز برای بدن فراهم می کند؛ اما باید حواستان باشد که هر روز مقدار مشخصی از آن مصرف کنید. زیرا ممکن است مصرف قند آن بیش از حد مجاز در روز شود.

2. این محصول هم مانند تمام میوه های خشک باید به اندازه مصرف شود؛ زیرا به دلیل کربوهیدراتی که دارد موجب افزایش وزن خواهدشد.

3. کشمشی که به روش صنعتی و توسط بخار دی اکسید گوگرد تهیه شده باشد، ممکن است برای افراد مبتلا به آسم و دارای مشکلات تنفسی یا افرادی که به گوگرد حساسیت دارند، مشکل ایجاد کند. البته خودتان هم می توانید آن را به صورت سنتی تهیه کنید.

غذای محصول

می توانید کشمش را به قسمتی از رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید، برای صبحانه به جای شکر یا هرگونه شیرینی از این محصول استفاده کنید.
برای شام می توانید آن را روی سیب زمینی پخته یا سبزیجات بریزید.
در سالاد از آن استفاده کنید، که طعم لذت بخشی را می دهد.
می توانید از آن روی کلوچه و پنکیک های خود به عنوان شیرین کننده استفاده کنید و سعی کنید مصرف شکر تصفیه شده را تا حد ممکن کاهش دهید.
می توانید به عنوان میان وعده ای میوه های خشک را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید.
شکلات های کشمشی نیز پر از انرژی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *