به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ،‌ زردچوبه گیاهی است که در آسیا و آمریکای مرکزی کاشت می‌شود. پودر زردچوبه که ما در خانه به عنوان ادویه استفاده می‌کنیم در واقع پودری است که از آسیاب کردن ریشه‌های این گیاه به دست می‌آید.

رنگ زرد این محصول باعث شده است که در بسیاری از فرهنگ‌ها از پودر آن به عنوان رنگ استفاده کنند و آن را در نواحی مختلف به اشکال مختلف مثل پودر، عصاره، چای، کپسول مکمل غذایی و حتی صابون استفاده می‌کنند.

ماده فعال موجود در این محصول کورکومین (Curcumin) نام دارد. بیشتر خاصیت آن در واقع به علت وجود این ماده فعال شگفت‌انگیز است.

خواص زردچوبه

کورکومین (diferuloylmethane) رنگدانه زرد استخراج شده از ریزوم است. کورکومین به دلیل گروه فنولی خود، ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدان قوی به شمار می‌آید.

این خواص باعث شده است که مصرف آن برای لاغری، بیماری‌های گوارشی، کبدی، سرطان، آرتریت روماتوئید، آلرژی، آسم، آترواسکلروز، بیماری‌های عصبی و دیابت مورد نظر قرار گیرد. این محصول دارای رنگ مختلفی از زرد روشن تا نارنجی تیره است که تفاوت رنگش بسته به محل و شرایط رشد آن است.

وب سایت های مراقبت از پوست و هومیوپاتی نیز زردچوبه را به عنوان جایگزینی برای رنگ موهای روشن و براق معرفی می کنند. این رنگ دهنده طبیعی از مواد شایع مورد استفاده در نساجی ها، رنگ سازی ها و دیگر صنایع مربوط به رنگ است.

مضرات زردچوبه

1- زیاده وری در مصرف آن برای قلب مضر است ولی البته اگر آن را با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی می سازد.
2- خانم های باردار کمتر از این ادویه استفاده کنند
3- افرادی که بیماری صرع دارند کمتر این محصول را بخورند.
4- افرادی که به انسداد کیسه صفرا مبتلا هستند کمتر از آن استفاده کنند.
5- مصرف این محصول همزمان با داروهایی مانند آسپرین و ضدانعقادها مانند وارفارین و هپارین درست نیست چون موجب مهار فعالیت پلاکت ها می شود. این را باید در نظر داشت که مصرف آن به عنوان دارو جهت پیشگیری و درمان بیماری‌های متعدد نیاز به آزمایش‌های بالینی تکمیلی دارد.

ویتامین های موجود در زردچوبه

مزایای سلامتی زردچوبه عمدتاً به علت وجود ماده اصلی و فعال آن است که کورکومین نام دارد. کورکومین علاوه بر مزایای سلامتی، رنگ زرد این محصول را نیز باعث می شود. زردچوبه ارگانیک و خالص حاوی چندین ویتامین است. با این حال، مصرف آن در طول روز به شما کمک می کند که ویتامین های لازم را دریافت کنید.
بیشترین ویتامین آن را ویتامین B تشکیل می دهد که نوع B6 آن از نظر مقدار در بالاترین رتبه قرار دارد.

ویتامین B6، همچنین به عنوان پیریدوکسین شناخته شده است که برای متابولیسم بدن، تولید گلبول قرمز، تولید هموگلوبین و انتقال اکسیژن به بافت ها بسیار اهمیت دارد و هم چنین باعث عملکرد درست سیستم ایمنی و عصبی بدن می شود.
ویتامین C، با نام اسید اسکوربیک نیز نامیده می شود. این ویتامین برای بدن بسیار ضروری است، زیرا بدن قادر به تولید آن نیست، بنابراین تنها راهی که می توان آن را دریافت کرد مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C یا مکمل های آن است.

یک قاشق غذاخوری زردچوبه حاوی ۱٫۸ میلی گرم ویتامین C است. ویتامین C ویتامین زیبایی نیز نام گرفته زیرا مصرف آن باعث شفاف سازی و پاکسازی پوست می شود، از این رو مصرف زردچوبه باعث پاکسازی و تقویت پوست و مو می شود.
یک قاشق غذاخوری زردچوبه حاوی ۰٫۲۱ میلی گرم ویتامین E و ۰٫۹ میکروگرم ویتامین K است. ویتامین E در واقع آنتی اکسیدانی است که به مبارزه بدن با آسیب های ناشی از مولکول های رادیکال آزاد کمک می کند. ویتامین E هم چنین در حفظ سیستم ایمنی بدن و در فرآیندهای متابولیسم بدن نقش بسزایی دارد.

ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و همچنین در مورد نقش آن در حفظ سلامت استخوان مطالعاتی صورت گرفته است.

درمان بیماریها با زردچوبه

1- زردچوبه از بروز سرطان پروستات جلوگیری می‌کند
2- خاصیت ضدالتهابی زردچوبه در درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئیدی بسیار مفید است
3- از زردچوبه می‌توان در درمان دیابت استفاده کرد. زردچوبه همچنین کنترل گلوکز را تقویت و تأثیر داروهای دیابت را بیشتر می‌کند.
4- تحقیقات ثابت کرده که مصرف مداوم زردچوبه در کاهش سطح کلسترول تأثیرگذار است
5- چون زردچوبه ماده‌ای به نام لیپو پلی ساخارید دارد می‌تواند به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک کند.
6- عوامل ضد قارچ، ضد باکتری و ضدویروس زردچوبه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرفه را کمتر می‌کند
7- یک عامل ضدعفونی‌کننده و ضد باکتری طبیعی است و از آن می‌توان به‌عنوان یک داروی ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.
8- برای ترمیم پوست آسیب‌دیده و همچنین درمان پسوریازیس و بقیه بیماری‌های التهابی پوست مفید است
9- ترکیبات موجود در زردچوبه تولید صفرا را زیاد می‌کند و باعث تجزیه چربی‌ها و کاهش وزن می‌گردد.
10- با از بین بردن پلاک‌هایی که در مغز به وجود می‌آیند و بهتر کردن جریان اکسیژن به سلامت عمومی مغز کمک می‌کند و از ایجاد یا پیشرفت آلزایمر جلوگیری می‌کند
11- ترکیبات موجود در زردچوبه کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک کرده که این امر گوارش را تقویت می‌کند و علائم نفخ و گاز معده را کاهش می‌ده
12- پاک‌کننده طبیعی کبد است. زردچوبه تولید آنزیم‌های تصفیه‌کننده خون که در کبد ساخته می‌شوند را افزایش می‌دهد و به همین علت باعث کاهش سموم داخل بدن می‌شود
13- موجب بهبود گردش خون می‌شود.

نوع غذاهای محصول
طعم زردچوبه در هنگام پختن قوی تر می شود ، بنابراین برای استفاده بهتر از زردچوبه آن را زودتر در فرآیند پخت و پز در دستور العمل یک غذای خورشتی یا هر غذایی اضافه کرد.
اگر از زردچوبه به دلیل فواید سلامتی آن استفاده می کنید ، بهترین کار آن است که آن را در غذا همراه با فلفل سیاه و چربی قرار دهید.

این به بدن شما کمک می کند تا ماده موثر موجود در آن، کورکومین ، با کارایی بیشتری جذب شود.
زردچوبه ماده مهمی در مخلوط های کاری ، چاشنی ها و ترشیجات است. همچنین برای آبگوشت،کاچی، مرغ ، اردک ، بوقلمون ، سبزیجات ، برنج و سس سالاد ،نازخاتون و … استفاده می شود. و می توان با آن چای زردچوبه مقوی درست کرد .

نگهداری از زردچوبه
پودر زردچوبه باید در یک ظرف کاملاً بسته نگهداری شود و در جای خشک و خنک نگهداری شود، که از نور محافظت شود. این محصول باید در یخچال قرار داده شود. باید از گرمای بیش از حد اجتناب کرد چون می تواند روغن اسانس معطر خود را پخش کند.

از طرف دیگر نور خورشید می تواند رنگش را محو کند. ظرفش باید به شدت پس از استفاده بسته شود. قرار گرفتن در معرض هوا برای مدت طولانی باعث رفتن طعم و بویش می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *