به گزارش واحد خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ، بنفشه گیاهی زیبا و معطر با گل‌های کوچک و به رنگ بنفش تیره است. درواقع حدود ۲۰۰ گونه از بنفشه وجود دارد که همه‌ی آنها متعلق به خانواده‌ی بنفشگان هستند.

این گیاهان بومی فرانسه، ایتالیا، چین و یونان هستند اما در حال حاضر در سراسر جهان کشت می‌شوند.. چون خود بنفشه از خودش روغن ندارد؛ بنابراین حتما باید از یک روغن به عنوان روغن پایه استفاده کنیم.

از میان این دو روغن، روغن کنجد طبع گرم و‌ تر دارد و روغن زیتون طبع گرم و خشک. همین عامل باعث می‌شود که هر یک وقتی با بنفشه ترکیب شوند خواص متفاوتی از خودشان نشان بدهند.
روغن بنفشه پایه کنجد در واقع همان روغن گل بنفشه است که با روغن کنجد ترکیب شده است.

این روغن برای درمان سردرد، میگرن، سینوزیت و ضربه مغزی بسیار مفید و موثر است و در طب سنتی و اسلامی توصیه زیادی در مورد استفاده از آن شده است.

روایات و احادیث روغن بنفشه

پیامبر صلی الله علیه و آله در مورد خواص روغن بنفشه فرمودند: خواص روغن بنفشه نسبت به دیگر روغنها از جهت برترى مانند برترى اسلام نسبت به دیگر ادیان است.
امام صادق علیه السلام راجع به فواید و خواص این روغن می فرمایند: خواص روغن بنفشه ، یکی از بهترین روغن های شماست! حکایت بنفشه در میان روغن ها ، حکایت ما امامان در بین مردم است ! و بنفشه ، خوب روغنی است ! درد را بطور کلی از سر و چشمان دفع میکند .
همچنین از امام صادق علیه السلام درباره فواید آن آمده است که : صالح بن عقیده از پدرش نقل مى‏کند که: مقدارى غلّه به امام هدیه کردم. آن شخص که غله‏ها را برده بود، دچار صرع شد (غش و سر درد خیلى شدید) و به شدّت احساس درد مى‏کرد. او به مدینه رفت و به امام علیه السلام خبر داد، امام فرمودند: «آیا روغن بنفشه به او ندادید؟»
پس مقداری از این روغن را داخل بینى او ریختند و خوب شد. بعد امام فرمود: «اى عقبه! طبع روغن بنفشه در تابستان، سرد و در زمستان، گرم است. براى شیعیان نرم است اگر مردم فایده و قدر خواص این روغن را مى‏دانستند، یک اوقیه (واحد و زنى) بنفشه را با یک دینار مى‏خریدند.»
امام صادق علیه السلام فرمودند : «از طرف شما در نزد ما چیزى گرانبهاتر از روغن این گل بنفشه نیست.»
امام صادق علیه السلام فرمود: «مثل فواید روغن بنفشه در میان روغن‏ها، همانند مثل ما اهل بیت است در میان مردم.»
امام صادق علیه السلام در جایی دیگرمی فرمایند : «روغن گل بنفشه، مغز را نیرو مى‏بخشد.»
در محلی دیگر امام صادق علیه السلام فرمود: « حرارت تب را به کمک خواص روغن بنفشه برطرف کنید.»
امام رضا علیه السلام درباره خواص روغن بنفشه می فرمایند : مى‏خواهى که در بدنت جوش و جز آن رُخ ننماید ، هنگام در آمدن به حمّام ، چرب کردن بدن خود را به روغن بنفشه ، آغاز کن .

 

خواص روغن بنفشه

1. درمان بسیاری از بیماری های مربوط به سر وبینی
2. حساسیت وآلرژی
3. پارکینسون و(C.P)
4. برای گرم کردن مغز وترمیم کننده ضایعات مغزی.
5. سردرد،خصوصا میگرن.
6. سینوزیت.
7. خشکی بینی وآمدن خون.
8. سکته مغزی(کما).
9. تشنج
10. سرماخوردگی وآبریزش بینی
11. فلج
12. ام اس(MS)

ویتامین های موجود در بنفشه

در اکثر گیاهان دارویی مهم ترین ترکیبات دارویی در اسانس و رنگ گیاه یافت می شود. در تمامی قسمت های بنفشه سه رنگ مشتقات اسید سالیسیلیک و فلاوونوئیدها وجود دارد. اسید سالیسیلیک با تجزیه و تخمیر گیاه استخراج می شود. مشتقات اسیدهای آروماتیک به ویژه سالیسیلاتها در درمان مشکلات پوستی بسیار موثرند. در ریزوم گل بنفشه ماده ای به نام ویولاکوئرستین وجود دارد که نوعی ساپونین است. ساپونین ها دارای اثرات خلط آور و ضد میکروب هستند. فلاوونوئیدها دسته دیگری از ترکیبات شیمیایی موجود در گل بنفشه هستند که بخاطر داشتن خواص آنتی اکسیدانی اخیرا طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
یکی دیگر از مواد موثره ی گل بنفشه سیکلوتایدها هستند. این دسته از ترکیبات شیمیایی دارای اثرات ضد تومور و آنتی باکتریال می باشند. بنفشه دارای آلکالوئیدی به نام ویولین است که خاصیت ضد تهوع دارد. رنگ گل بنفشه مربوط به ماده ی شیمیایی آنتوسیانین است. گل بنفشه به دلیل داشتن موسیلاژ در برگ ها و گل ها خواص دارویی بسیاری دارد. گروه موسیلاژشامل گلوکز، گالاکتوز، آرابینوز و رامنوز می باشد. موسیلاژ ها در درمان سرفه و سرماخوردگی موثر هستند. عصاره ی الکلی بنفشه اثرات ضد التهابی داشته و در درمان التهابات پوستی بسیار موثر است.

 

درمان بیماریها با روغن بنفشه

1- درمان سینوزیت
2- رفع گرفتگی بینی و آبریزش بینی
3- درمان سر درد
4- درمان میگرن
5- درمان پارکینسون
6- درمان لرزش دست و پا
7- رفع خشکی لب و بینی
8- گرم کردن مغز و ترمیم ضایعات مغزی
9- درمان سکته مغزی و کما
10- درمان تشنج
11- درمان فلجی ناشی از اختلالات مغزی
12- درمان ام اس
13- خواب آور
14- ضد التهاب و درمان کننده رماتیسم
15- رفع التهاب کلیه و مثانه
16- ضد تومور
17- قابل استفاده برای درمان سرطان ریه و پستان
18- کاهش فشارهای عصبی
19- تقویت سیستم ایمنی بدن
20- کاهش فشار خون
21- درمان بواسیر
22- کمک به درمان آکنه و اگزما

 

مضرات بنفشه

مصرف طولانی مدت اسانس یا عصاره الکلی به دلیل احتمال ایجاد تشنج مجاز نمی باشد . همچنین به دلیل خاصیت قاعده آور و سقط آور که مربوط به توژون Thujone موجود در اسانس می باشد مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود . و همچنین به دلیل نبود مستندات علمی مصرف آن در دوران شیردهی بهتر است با احتیاط انجام شود .
بیمارانی که مبتلا به بیماری صرع هستند نباید از این گیاه استفاده کنند همچنین چای تهیه شده از آن سبب التهاب معده و لب می شود .
فرآورده های این گیاه با املاح آهن ناسازگاری دارند . اسانس آن سمی می باشد نباید در مصارف درمانی استفاده شود .

نوع استفاده از محصول
قسمت اعظم بنفشه‌های برداشت‌شده در صنعت عطرسازی به‌کار می‌رود و مقداری از آن نیز به‌عنوان طعم‌دهنده در غذاها و محصولات قنادی استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *