این مقاله به مبحث زنجبیل دارویی شفابخش برای انواع بیماریها خواهد پرداخت.
به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ، زنجبیل یکی از قدیمی‌ترین مواد دارویی در جهان است که در برخی متون قدیمی از آن با نام زنجفیل‌ یا شنگویر نیز یاد شده‌ که در زمره مفیدترین و پرکاربردترین ادویه جات قرار داشته و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعالی است که برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارند.

همچنین علاوه بر جنبه‌ های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌ های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می‌ شود.

برخی خواص زنجبیل دارویی شفابخش

زنجبیل تقریبا در سراسر جهان به ویژه طب‌ سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌ های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.
خواص زنجبیل گوناگون است؛ از جمله ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای معدی، پایین آورنده کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.
زنجبیل در پیشگیری از: تهوع و استفراغ، کم اشتهایی، بی اشتهایی روانی، اسپاسم روده، برونشیت، مشکلات روماتیسم و همچنین در صنعت غذایی هم به عنوان چاشنی استفاده می شود.
زنجبیل دارای شناسنامه‌ی تغذیه‌ای بسیار عالی، حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، اسید فولیک، کربوهیدرات، قند، فیبرهای محلول و نامحلول، سدیم، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، و آمینو اسیدها است؛ که همه‌ ی این‌ها زنجبیل را به عنوان منبعی برای عناصر غذایی ارزشمند تبدیل کرده‌اند.
بد نیست بدانید:
– در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
– مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.
– افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
– اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
– مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
– مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
– مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *