به گزارش واحد خبر و رسانه باقیات ، غلاف و لایه نازکی که بر روی دانه های برنج قرار گرفته است سبوس نامیده می شود.

این لایه نازک دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است از نظر پزشکی و سلامت نیز می تواند به سلامتی بدن و جسم کمک بسیار زیادی بکند. زمانی که سبوس برنج از دانه های آن جدا می شود در اصل بخش اصلی ارزش غذایی آن دست می رود فقط برنج خوش رنگ سفید شده آن باقی می ماند که تقریبا هیچ ویتامینی در خود نخواهد داشت.

سبوس دارای انواع ویتامین های B است. برنج در اصل دارای دو پوسته سفت و محکم است که پوسته اول آن بعد از برداشت کنده شده و پوسته دوم آن که سبوس اصلی است در مرحله بعدی جدا می شود. برنجی که سبوس روی آن قرار داشته باشد برنج قهوه ای نام دارد.

خواص سبوس برنج

1. باعث لاغری می شود: فیبر فراوان در سبوس برنج اشتهای خوردن را در شخص کاهش می دهد و مانع از پرخوری می شود که در نهایت سبب لاغری فرد می گردد.
2. باعث خوش چهرگی و پر شدن صورت اشخاص می شود.
3. به بدنسازی فرد کمک زیادی می کند.-فشارخون را کاهش می دهد.
4. کلسترول خون را کاهش و مانع از بروز سکته های قلبی می شود.
5. با داشتن ویتامین E و آنتی اکسیدان فراوان مانع از بروز سرطان می شود و سلول های سرطانی را از بین می برد.
6. برای درمان سنگ کلیه مفید است. فیتیک اسید موجود در سبوس باعث می شود که جذب کلسیم از روده کاهش یابد و این عمل خطر ابتلاء به سنگ کلیه را کم می کند.
7. باعث تقویت حافظه می شود:وجود ویتامین های B5 و B6 و منگنز در سبوس به بهبود عملکرد مغز کمک زیادی می کنند و خطر ابتلاء به آلزایمر ، زوال عقل و فراموشی را کاهش می دهند.
8. در درمان کم خونی یا آنمی موثر است:وجود آهن و ویتامین های B در سبوس به افزایش میزان گلبول های قرمز خون کمک و کم خونی را برطرف می کنند.
9. عامل درمان دیابت می باشد:وجود فیبر و فیتوسترول ها در سبوس برنج درکنترل قند خون و کاهش آن در افراد مبتلاء به دیابت نوع ۲ خیلی موثرند.
10. برای درمان پوکی استخوان خیلی مفید است:وجود مواد معدنی فراوان چون منگنز و فسفر در سبوس به درمان پوکی استخوان بخصوص در دوران یائسگی ، کمک زیادی می کند.
11. برای درمان یبوست موثر است:وجود فیبر فراوان در سبوس برنج به بهبودی حرکات روده کمک زیادی می کند و سبب درمان یبوست می شود.
12. باعث مرطوب کردن و شفافیت پوست صورت و مانع از ریزش مو و تقویت کننده فولیکول ها است.
13. وجود ویتامین E و مقادیر زیاد آنتی اکسیدان ها در سبوس باعث مرطوب شدن پوست می شود و از خشک شدن پوست در زمستان جلوگیری می کند.

ویتامین ها در سبوس برنج

از این محصول به عنوان یک ماده جدا و غنی در غذاها ، نان ، دمنوش ها و موارد دارویی استفاده می شود و طبیعت سبوس برنج معتدل است.
سبوس برنج سرشار از مواد آنتی اکسیدانی ، فیبر ، ویتامین های B1 ،B2 ، B5 ،B6 ،E و موادهای معدنی ، کلسیم ، منیزیم ،منگنز ، آهن ، مس ، روی ، پتاسیم ، سلنیم و اسیدهای چرب ضروری است.

درمان بیماریها با سبوس برنج

1. پیش گیری از سرطان معده.
2. پیش گیری از سرطان روده یا راست روده.
3. به ترمیم آسیب، خشکی و شکنندگی پوست کمک می کند.
4. برای درمان بیماری های قلبی و عروقی استفاده می شود.
5. به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک می کند.
6. مقادیر بالای فیبر موجود در سبوس برنج به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.
7. مقادیر بالای فیبر موجود در سبوس برنج به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.
8. مقادیر قابل توجه آهن و ویتامین های B موجود در سبوس برنج به افزایش گلبول های قرمز خون کمک کرده و کم خونی یا آنمی را درمان می کند

مضرات سبوس برنج

1. متخصصان توصیه می کنند که بهتر است زنان در دوران بارداری از مصرف سبوس اجتناب کنند.
2. متخصصان توصیه می کنند که افرادی که در بلع مشکل دارند بهتر است از مصرف سبوس اجتناب کنند چون می تواند باعث خفگی شود.
3. زیاده روی در مصرف سبوس به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد، برای افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند زخم معده و روده و کولیت عصبی روده مناسب نیست.
4. در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک می شود که با خارش و قرمزی پوست مشخص می شود.

نوع غذای محصول

1. در ژاپن برای تهیه ترشی به کار می رود.
2. در شهر کیتاکیوشو، از آن برای خورشت ماهی مثل ساردین استفاده می شود.
3. روغن استخراج شده از سبوس برای سرخ کردن استفاده می شود.
4. از آن برای تولید فراورده های شیرینی از قبیل اسنک، نان، بیسکوییت و شیرینی استفاده می شود.
5. با مخلوط کردن یک قاشق از این نوع سبوس و 200 میلی لیتر شیر، یک نوشیدنی سبوس برنج درست کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *