بیماری زونا، از جمله بیماری هایی هست که هرچند اسمش رو زیاد شنیدیم ولی آشنایی خیلی کمی باهاش داریم و حتی بعضا اطلاعات غلطی تو ذهنمون هست. تو این بخش اول با بیماری زونا آشنا می شیم و بعد چندین داروی گیاهی برای درمان زونا رو معرفی میکنیم و از معجزات درمان های خانگی مثل عسل برای درمان زونا صحبت میکنیم.البته هیچ راهی برای کاهش دادن مدت درمان زونا و اینکه زونا زودتر خوب بشه وجود نداره، اما کارهای زیادی هست که شما می‌تونید انجام بدید تا راحت‌تر باشید و دردتون کمتر بشه.

زونا عفونتی هست که عامل اون ویروسی مشابه ویروس آبله‌ مرغان هست. این بیماری با دانه‌های دردناکی همراهه که معمولاً 2-4 هفته باقی می‌مونند. البته می‌تونه علائم شدیدتری هم داشته‌ باشه که رهایی از اون‌ها کار سختیه. درمان‌های خانگی و داروهای گیاهی زیادی وجود داره که می‌تونه به کاهش علائم زونا کمک کنه. یادتون باشه که باید طبق توصیه‌ی پزشک مجرب و متخصص از این موارد برای درمان این بیماری استفاده‌کنید.

چرا زونا میگیریم

برخلاف تصور عموم، گرفتن آبله مرغان در دوران کودکی باعث کاهش یافتن خطر ابتلا به زونا نمیشه!

در واقع بعد از ابتلا و بهبود از آبله مرغان، این ویروس به صورت نهفته تو سلول های عصبی نخاع باقی می‌مونند و در مواردی این ویروس در صورت بروز یک عامل تحریکی یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال می شه و تکثیر پیدا می کنه در نتیجه ابتلا به آبله مرغان در همه افراد، ایمنی نسبت به زونا را به دنبال نداره.

با وجود این که زونا تو هر سنی می تونه رخ بده، ولی در افراد مسن ده برابر شایع تر از جوانان هست که احتمالا به دلیل اختلال سیستم ایمنی به واسطه پیری باشه. جالبه بدونید بیماری های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن از علل شایع این بیماریه. به همین دلیل هست که داروی خانگی مثل عسل برای درمان زونا و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثره.البته استرس های روحی و روانی هم به شدت سطح ایمنی بدن رو کاهش میدن

برخی از عواملی که میتونه باعث ابتلاء افراد به زونا بشه عبارتند از:

  • سیستم ایمنی ضعیف
  • جراحت: باعث اختلال هورمونی می‌شه
  • به دلیل استرس ذهنی
  • داروهای خاص که ساختار شیمیایی ویروس رو تغییر می‌دند.
  • رژیم غذایی نامناسب یا مصرف کم مواد مغذی و پروتئین.
  • خواب: کم یا بی‌خوابی نیز می‌تواند دلیلی برای زونا باشه

 

علائم زونا چیست؟

اولین علامت زونا، ظاهر شدن نواحی قرمز بر روی پوسته. که بعداز اون تبدیل به دانه‌های قرمز رنگ می‌شه. علائم زونا می‌تونه موارد زیر باشه:

خارش، احساس سوزش زیر پوست و مور‌مور شدن

درد در نواحی انتشار رشته عصبی که معمولاً در یک طرف بدن اتفاق می‌افته

خستگی مفرط و تب که در بعضی از مبتلایان به زونا دیده می‌شه

زونا چه طور منتقل میشه؟

درسته که بیماری زونا از جمله بیماری های مسری هست، ولی مثل آبله مرغان از طریق هوا و تنفس منتقل نمی‌شه. بلکه از راه تماس و لمس تاول‌ها منتقل می‌شه، برای اینکه خودتون و دیگران مبتلا به این بیماری نشید بهتره از لمس تاول‌های روی پوستتون خودداری کنید.

زونا تا چه مدت قابل سرایت است؟

مدت درمان زونا کاملا دقیق نیست و برای افراد، مقدار کمی تفاوت داره درواقع اولین نشانه‌های زونا، معمولاً تاول های همراه با درد و احساس سوزشه. درد معمولاً در یک طرف بدن و در چندین ناحیه کوچک رخ می‌ ده. بعد از مدتی این تاول ها می ترکند و مایعاتی از اونها ترشح می شه. درد در ناحیه ی این ضایعات پوستی ممکنه خیلی شدید باشه. چون این ضایعات موجب تحریک عصب می شند.

تا زمانی که شما تاول دارید، می تونید این ویروس رو به دیگران منتقل کنید. بنابراین، باید منتظر بمونید تا همه ی تاول ها، خشک و اصطلاحا پوسته پوسته بشن. این ضایعات ممکنه بعد از گذشت ۲ تا ۴ هفته بهبود پیدا کنند. ممکنه برخی از نواحی پوست هم زخم بشه.

 

درمان خانگی زونا به کمک طب سنتی

اگرچه درمان زونا به کمک داروهای شیمیایی ضد ویروس خیلی مؤثره اما این روش درمانی بدون عوارض نیست؛ به عمین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم که از درمان‌های گیاهی برای بیماری زونا  استفاده کنید. در مطلب زیر چند روش خانگی برای درمان بیماری زونا رو بررسی کردیم.

خواص عسل برای درمان زونا چگونه است؟

خواص عسل برای درمان زونا از اونجایی مشخص می شه که هنگام بررسی خاصیت های عسل، به تاثیری که بر روی پوست داره، اشاره می شه. چون عسل مصرف خوراکی داره شاید دور از انتظار باشه که بشه از اون برای مشکلات پوستی هم استفاده کرد. در حالی که عسل در مواردی می تونه به شکل موضعی استفاده بشه و در این صورت خواص زیادی برای پوست و مو داره.

علاوه بر استفاده موضعی عسل، باید به ویژگی های عسل هم اشاره کرد. ویژگی هایی که خواص عسل برای درمان زونا رو نشون میدند. عسل دارای خاصیت ضد ویروسی هست. آزمایشات زیادی در این خصوص انجام گرفته و نشون داده،عسل توانایی مقابله با ویروس زونا رو داره..

تاثیرگذاری عسل برای درمان زونا تا حدی هست که محققان پیشنهاد می کنند در کشور های در حال توسعه یا توسعه نیافته که خرید داروهای ضد ویروسی به دلیل قیمت زیاد، مشکل هست، مبتلایان بهتره از عسل استفاده کنند. دانشمندان به دلیل تحقیقات و آزمایش هایی که انجام دادند، کاملا نسبت به خواص عسل برای درمان زونا مطمئن هستند.

برای درمان زونا با عسل به یکی از شیوه هایی زیر عمل کنید

یک فنجان آب شوید تازه و نصف فنجان عسل رو هم زده، مخلوط رو بجوشانید و بعد در یک ظرف درب دار گذاشته و درب اون رو محکم ببندید. این مرهم رو روی زونا بمالید.

اول سیاه دانه رو کمی بکوبید، بعد یک قاشق سیاه دانه رو با سه قاشق عسل مخلوط کنید و بر روی قسمت هایی که تاول زده و یا زخم شده  قرار بدید بعد از گذشت زمان شاهد اثرات مثبت این دو ماده خواهید بود.

 

گرچه عسل برای درمان زونا فواید بسیاری داره اما شما همچنین میتونید از راهکار های طب سنتی و انواع داروی گیاهی برای درمان زونا استفاده کنید.

درمان زونا با سیر

ماهیت ضدویروسی و ضدالتهابی سیر با علائم التهابی و درد مقابله میکنه و ویروس ها رو از بین می‌بره‌.

نحوه مصرف سیر برای درمان زونا به این شکله:

4-5 حبه سیر روپوست بگیرید.سیرها رو له کنید و با استفاده از پنبه یا پد پنبه‌ای روی ناحیه‌ی مدنظر بمالید.اجازه‌ بدید 15-30 دقیقه بمونه و بعد با آب بشورید. بعد پنبه‌های استفاده‌شده رو دور بندازید.

می‌تونید روزانه 1-2 بار این کار رو انجام بدید.

درمان زونا با سرکه سیب

سرکه سیب، نیازی به معرفی در دنیای درمان‌های خانگی نداره. خواص دارویی سرکه سیب شامل ضدویروسی، ضدمیکروبی، ضد التهابی و توانایی‌های تسکین دهنده اون می‌شه. سرکه سیب، دانه‌های پوستی دردناک رو تسکین میده و باعث میشه التهاب کاهش پیدا کنه. میتونید از سیر هم به صورت خوراکی و هم موضعی استفاده کنید. مصرف خوراکی سرکه سیب، فرآیند درمان دانه‌های پوستی رو سرعت می‌بخشه و استفاده موضعی از سرکه سیب بر پوست هم میتونه لکه و رگ‌های واریسی رو درمان کرده و التهاب و قرمزی پوست رو کاهش بده.

نحوه مصرف سرکه سیب برای درمان زونا به این شکله:

دو بار در روز، ۱ قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید تا دانه‌های پوستی درمان بشند. توجه داشته باشید که مصرف خوراکی سرکه سیب برای زونا برای زنان باردار خطرناک هست. حتی اگر قصد بارداری در ماه‌های بعد رو دارید، از مصرف خوراکی سرکه سیب خودداری کنید!

درمان زونا با  آب نمک

نشستن در وان حمام پر از نمک می‌تونه خیلی سریع، زونا رو تسکین بده.

۱۰۰ گرم نمک رو به وان حمام اضافه کنید و برای نیم ساعت در آن بشینید تا دانه‌ها و تاول‌ها  تسکین پیدا کنند. این کار، تاول‌های پر از آب رو خشک می‌کنه.

درمان زونا به کمک روغن بابونه

روغن بابونه دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی هست و می‌تونه زخم‌های ناشی از بیماری زونا رو به‌سرعت بهبود ببخشه. همچنین این روغن به بازسازی سلول‌های پوستی کمک می‌کنه

درمان زونا به کمک روغن بادرنجبویه

یکی از قوی‌ترین روغن‌های ضد ویروسی برای درمان زخم‌های زونا، استفاده از روغن بادرنجبویه هست. بعد از استفاده از این روغن، التهاب تاول‌های شما کاهش پیدا میکنه و درد شما کمتر میشه.

به غیر از موارد گفته شده موارد زیاد دیگه ای داروی گیاهی برای درمان زونا وجود داره که میتونید ازشون استفاده کنید.

برای درمان زونا چه بخوریم

 

رژیم غذایی زونا شامل غذاهای حاوی ویتامین‌های A،B-12 ،C،E و اسیدآمینه لیزین هست.

غذاهایی که باعث بهبود زونا می شند عبارت‌اند از:

میوه های نارنجی و زرد؛سبزیجات سبز برگ؛گوشت قرمز؛تخم مرغ؛ماهی

سخن اخر

از هر سه فرد بالای ۵۰ سال، یک نفر مبتلا به ویروس زونا می‌شه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس زونا می‌تونید واکسن زونا بزنید و البته این که برای درمان زونا چه بخوریم هم بسیار مهمه. پس رژیم غذایی خودتون رو بر پایه مواد سالمی که حاوی پروتئین بدون چربی و سبزیجات باشه  تنظیم کنید.اهمچنین از تاثیرات فوق العاده گیاهان دارویی و عسل برای درمان زونا غافل نشید

توجه داشته باشید که اگر سیستم ایمنی بدن تقویت شده باشه می‌تونه با ویروس زونا به خوبی مقابله کنه و همینطور با وجود سیستم ایمنی قوی می‌شه روند بهبود رو سریع تر طی کرد.

برای مشاوره و تهیه عسل طبیعی و با کیفیت برای درمان زونا و بیماری های دیگه ی پوستی میتونید از سایت ما کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *