عسل برای نقرس یکی از بهترین درمان های طبیعی و خانگی است. شاید عجیب باشد که با عسل بتوان از بیماری مزمنی همچون نقرس پیشگیری کرد و یا آن را درمان کرد؛ اما حقیقت این است که این امر امکان پذیر است. درواقع عسل از آن معجزه های طبیعت است که در درمان و پیشگیری از بیماری ها و مشکلات جسمی زیادی تاثیر مثبت دارد.

نقرس از آن دست بیماری هایی است که ممکن است باعث ایجاد اختلال در روند عادی زندگی یک فرد شود. این بیماری که با دردهای ساده یا دردهای ناگهانی شروع می شود، در نهایت فرد را دچار آسیب هایی می کند که بسیاری از فعالیت های روزانه برایش سخت و عذاب آور می شود. به همین دلیل بسیاری از پزشکان توصیه به پیشگیری از نقرس می کنند تا درمان آن!

اما به هرحال عسل طبیعی می تواند به درمان آن کمک کند و یا روند بهبود آن را سریع تر سازد. در این مقاله چیستی نقرس و شیوه های درمان آن به کمک عسل طبیعی را برای شما شرح می دهیم.

نقرس چیست و چگونه در بدن شکل می گیرد؟

نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است که می تواند هر فردی را درگیر کند. نقرس هنگامی رخ می دهد که بلورهای اورات در مفصل جمع شده و باعث التهاب و درد شدید حمله نقرس می شود. در صورت وجود مقادیر زیادی اسید اوریک در بدن بلورهای ادراری نیز تشکیل می شوند.

بدن بر اثر تجزیه پورین که موادی هستند که به طور طبیعی در بدن یافت می شوند، اسید اوریک تولید می کند. پورین همچنین در غذاهای خاصی مانند استیک، گوشت و غذاهای دریایی یافت می شود. خوراکی‌های دیگری که سطح اسید اوریک را بالا می برند، شامل نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های شیرین شده با قند میوه است.

 

به طور معمول اسید اوریک در خون حل و از طریق کلیه ها به ادرار منتقل می شود. اما گاهی اوقات یا بدن بیش از حد اسید اوریک تولید می کند یا کلیه ها قادر به دفع آن نیستند. هنگامی که این اتفاق می افتد، اسید اوریک تجمع یافته و در یک مفصل یا بافت اطراف آن بلورهای تیز و سوزن مانند ایجاد می کند که درد، التهاب و تورم را به دنبال دارد. اگر مقادیر زیادی اسید اوریک در بدن خود داشته باشید، به احتمال زیاد به نقرس مبتلا خواهید شد.

عوامل ابتلا به نقرس چیست و چه علائمی دارد؟

عواملی که ممکن است سطح اسید اوریک بدن را افزایش داده و در نهایت منجر به نقرس شوند عبارتند از: رژیم غذایی که شامل مصرف بیش از حد گوشت قرمز، غذاهای دریایی، نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی هایی که شامل قند میوه باشند، چاقی و یا اضافه وزن، ابتلا به بیماری های خاصی مثل دیابت، فشارخون و بیماری های قلبی کلیوی، مصرف داروهای خاص، وجود سابقه خانوادگی نقرس، جراحی یا ضربه به مفاصل، سن و جنسیت (نقرس کلا در مردان شایع تر است اما در زنان بیشتر پس از یائسگی ایجاد می شود).

همچنین علائم نقرس که معمولا به طور ناگهانی و در شب ظاهر می شوند شامل مواردی چون: درد مفصلی شدید (بیشتر در انگشت شست پا)، ناراحتی های طولانی مفصلی، التهاب و قرمزی پوست و محدود شدن دامنه حرکتی مفاصل می شوند.

برای درمان نقرس پزشکان معمولا مصرف داروهای کاهش دهنده اسید اوریک و یا افزایش دهنده توانایی کلیه برای دفع اسید اوریک را تجویز می کنند. اما این داروهای شیمیایی اغلب عوارض زیادی را برای بدن در پی دارند. به غیر از مصرف این داروها راه های دیگری نیز برای درمان یا بهبود علائم نقرس پیشنهاد می شود که عسل برای نقرس یکی از درمان های خانگی، طبیعی، و بدون ضرر است.  اما آیا عسل برای نقرس مفید است؟

 

آیا واقعا عسل برای درمان نقرس خوب است؟

مصرف عسل برای درمان نقرس علل علمی فراوانی دارد و به همین دلایل دقیق علمی است که عسل برای درمان نقرس تجویز می شود. عسل طبیعی یک ماده ضد التهاب است که باعث کاهش التهاب در تمامی بیماری های التهابی می شود. از آنجایی که نقرس نیز با التهاب و درد مفاصل و حتی در مواردی التهاب پوست همراه است، این یکی از دلایل علمی تجویز عسل برای نقرس است.

هم چنین به دلیل آنتی اکسیدان بالایی که عسل دارد مسلما مصرف آن تاثیر زیادی در جلوگیری از تجمیع اسید اوریک در مفاصل دارد. همانطور که گفته شد نقرس به دلیل تجمع اسید اوریک در مفاصل به وجود می آید و نقش اصلی داروهای درمان نقرس نیز کاهش اسید اوریک است. بنابراین واضح است که عسل برای نقرس یک داروی طبیعی شفابخش است.

به طور کلی عسل طبیعی به صورت خوراکی و موضعی برای درمان نقرس مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توان از عسل بره موم یا عسل به همراه موم برای درمان نقرس استفاده کرد. در ادامه روش های دقیق مصرف عسل برای درمان نقرس را بیان می کنیم:

1- ترکیب موم عسل و صمغ درخت کاج

این روش، شامل مصرف موضعی عسل برای بهبود التهاب و درد ناشی از بیماری نقرس است. حدود ۲۰ گرم موم عسل و صمغ درخت کاج را با استفاده از حرارت آب کنید و سپس مقداری عسل به آن اضافه کنید. محتوا را به خوبی هم زده و این ضماد را روی یک تکه پارچه کتان بمالید و روی مفصل ملتهب شده قرار دهید. بدین وسیله از درد و ورم مفصل ناشی از بیماری نقرس، کاسته می گردد.

2- ترکیب لیموترش و عسل

لیموترش و عسل برای نقرس یکی از مفیدترین ترکیبات طبیعی هستند. چرا که لیموترش برای مقابله با شاخص بالای اسیداوریک بسیار موثر است و آن را به خوبی خنثی می کند. علاوه بر این لیموترش یک میوه تصفیه کننده و ضدعفونی کننده است که ترکیبات مضر و غیرضروری را از بدن دفع می کند.

لیموترش در روند هضم غذا دخالت کرده و برای کاهش اسیداوریک موثر عمل می کند. به این صورت که باعث تحریک تولید اسید کلرهیدریک می شود که برای ایجاد محیطی آلکانی و دفع اسیداوریک موثر است. این میوه ترش حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی نیز هست که از این نظر با ترکیبات عسل شباهت دارد. همانطور که گفتیم آنتی اکسیدان از تجمع اسید اوریک جلوگیری می کند پس می توان گفت که ترکیب لیموترش و عسل برای نقرس مثل یک خنثی کننده بمب عمل می کند.

پیشنهاد می شود که جوشانده ای با این دو ماده غذایی مفید تهیه کرده و در طول روز میل کنید. در ادامه طرز تهیه آن را توضیح می دهیم:

ابتدا به یک لیتر آب، یک عدد لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید. آب را گرم کنید و یک عدد لیموترش را با پوست داخل آن بیندازید. صبر کنید تا آب مجددا به جوش بیاید و ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد. در نهایت ترکیب را صاف کرده و ۳ قاشق عسل به آن اضافه کنید. یک فنجان از جوشانده را صبح ناشتا به صورت ولرم میل کنید. سپس یک فنجان دیگر حدود ۱۵ دقیقه بعد از ناهارتان بنوشید. یک فنجان دیگر نیز بعد از ظهر و آخرین فنجان را نیم ساعت بعد از شام میل کنید. شما با همین روش ساده می توانید میزان اسیداوریک تان را به صورت طبیعی کاهش دهید و نقرس را با روشی طبیعی و بدون عوارض درمان کنید.

 

3- ترکیب سرکه سیب و عسل برای نقرس

ترکیب سرکه سیب و عسل برای نقرس یکی دیگر از درمان های طبیعی و بدون خطر به شمار می رود. سرکه سیب حاوی مقدار خوبی از پتاسیم است و می تواند محیط اسیدی و قلیایی بدن را متعادل کند. این خاصیت سرکه سیب نیز می تواند به کنترل سطح اسید اوریک بدن کمک کند و با افزایش سطح قلیایی بدن، درد نقرس را به طور چشمگیری کاهش دهد. همچنین سرکه سیب خاصیت ضدالتهابی دارد و التهاب کلی بدن را کاهش می دهد.

با توجه به خواص بسیار زیادی که سرکه سیب برای نقرس دارد و خواص درمانی عسل برای نقرس که پیش تر بیان کردیم، حالا می توانید از ترکیب سرکه سیب و عسل برای نقرس به عنوان یک داروی طبیعی استفاده کنید. طرز تهیه این ترکیب بدین صورت است که ابتدا باید یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به همراه یک قاشق چایخوری عسل خام در 1 لیوان آب مخلوط کنید. سپس آن را به طور منظم سه بار در روز، بعد از صبحانه و ناهار و قبل از خواب مصرف کنید.

آخرین توصیه و بهترین توصیه!

همانطور که گفته شد، عسل برای نقرس همانند داروهای شیمیایی و البته بسیار بهتر و کم خطر تر عمل می کند. اما در ابتدای مطلب نیز گفتیم که پزشکان بیشتر به پیشگیری نقرس توصیه می کنند تا درمان آن. برای پیشگیری از بیماری مزمن نقرس، روش های زیادی همچون ورزش کردن و رژیم غذایی خاص پیشنهاد می شود. اما مصرف عسل برای نقرس یکی از ساده ترین راه های پیشگیری از این بیماری است.

می توانید عسل را، که یک شیرین کننده طبیعی است، جایگزین شیرین کننده های مضری مثل قند و شکر کنید و در موقعیت های مختلف آن را به عنوان شیرین کننده مصرف کنید. و یا برای تاثیرگذاری بیشتر عسل برای نقرس، آن را با برنامه منظمی مصرف کنید. مثلا هرروز صبح و یا عصر یک لیوان شربت عسل بنوشید.

 

نقرس بیماری مزمنی است که علائم آن به صورت ناگهانی ظاهر می شود و ممکن است گریبان هرکسی را بگیرد. آخرین و بهترین توصیه ما برای شما این است که پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرید و هرچه زودتر عسل را به صورت منظم در برنامه غذایی خود جای دهید. برای خرید هرچه آسان تر و بهتر عسل طبیعی اصل، می توانید از هم اکنون از طریق سایت ما اقدام کنید. از طریق سایت ما تنها با چند کلیک    می توانید بهترین نوع عسل طبیعی را برای خود سفارش دهید و سفارش خود را در کمترین زمان ممکن از خود تولیدکننده تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *