دمنوش به و سیب
دمنوش به و سیب و دارچین و زنجبیل 350 گرمی
123,000 تومانچای یک نوشیدنی محبوب در میان خانواده ها می باشد تا جایی که افراد می گویند بدون چای خستگی ما در نمی رود.و بعد از کار و روز مرگی ها فقط چای است که می چسبد. ولی همین چای مثل خیلی از خوردنی ها و نوشیدنی های دیگر علاوه بر خواصی که دارند اگر در مصرف ان زیاده روی شود ممکن است مضر هم باشد و عوارضی هم داشته باشد.از ان جایی این نکته بیان می شود که معمولا افراد عادت کرده اند بعد از هر وعده غذایی چای را بنوشند و این عادت برای سلامتی خیلی خوب نیست مثلا یک مورد ان می توان به این اشاره کرد که چای به خاطر آنتی اکسیدان داخل ان به سوخت و ساز بدن کمک می کند و سم زدایی کبد را انجام می دهد ولی اگر همین چای در مصرف ان زیاده روی شود ممکن است که پلی فنول موجود در چای باعث شود اثر منفی بر روی کبد و احتمال سرطان کبد را افزایش دهد.. ما در اینجا در مورد این می خواهیم صحبت کنیم که کسی که به خوردن چای علاقه دارد و خیلی آن را موثر می داند ما نمی گوییم نخورد، ولی در کنارش سفارش می شود حداقل کمتر بنوشد و در کنارش از چای میوه ای استفاده کند و خرید دمنوش میوه ای را در سبد خرید مواد غذایی خانواده خود اضافه کند.
دمنوش میوه ای چیست؟
حالا که سفارش به خرید دمنوش های میوه ای می شود شاید سوال پیش اید که این دمنوش ها چه هستند؟ خوب ، دمنوش های میوه ای ، ترکیبی از چند میوه که با توجه به فصول سال و گرم و سرد شدن هوا ممکن است ترکیبات ان عوض شود ولی ترکیب کلی ان سر شار از ویتامین و آنتی اکسیدان ها است که به سم زدایی بدن خیلی کمک می کند. و مزایای ان می توان به این اشاره کرد که کافئین در این دم نوش های میوه ای نیست و خیلی طبیعی و موثر می باشد.
تنوع دمنوش های میوه ای
فقط یک نوع چای میوهای نداریم. از مرکبات گرفته تا سیب و انواع توتها، جزو دمنوش های میوه ای می باشد.انتخاب چایهای میوهای کار سختی است و هر فصل چایهای جدید به آن اضافه میشود. چایها و مخلوطهای خالصی وجود دارد که هر کدام به صورت اختیاری طعمدار شدهاند یا طعم طبیعیشان حفظ شده است.محبوبترین دمنوش های میوه ای: سیب،نارنج ، میوههای ترکیبی: سیب، میوههای شورمزه، هلو، به، بهلیمو، همیشه بهار، گل سنجد، سنجد، دارچین، زنجبیل و…
خواص دمنوش های میوه ای
دمنوش میوه ای سرشار از مواد مغذیسرشار از ویتامین های A ،B و C است.
دمنوش یا همان چای میوه ای حاوی فیبر، مواد معدنی ضروری هستند و تقریبا هر رژیم غذایی، می تواند شامل این نوشیدنی خوش طعم باشد. برای این که روزانه ویتامین ث به بدنتان برسد بهتر است به جای استفاده از چای معمولی از دمنوش میوه ای مصرف کنید. چون سرشار از ویتامین ث است که برای مو، پوست بسیار مفید است. وباعث بالا بردن سیستم ایمنی می شود و همین امر باعث می شود که کمتر دچار بیماری ها شوید.
دمنوش میوه ای و خاصیت ان در بدن
برای درمان بسیاری از بیماری ها از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن والتهاب های مختلف بسیار مفید است.
با مصرف آن در روز، عرق بدن خوشبو می شود. دانه میوه های آن اثر شفابخشی برای التهاب دستگاه گوارش و مخاط ها، سرفه های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا دارد.
ولی باید مراقب باشید که دانه را نجوید زیرا حاوی یک ماده سمی است که برای بدن مضر است.همچنین طی تحقیقاتی که انجام شده یکی از خواص دمنوش میوه ای، مبارزه با افسردگی است. نوشیدن دمنوش میوه ای در طول روز اثرات اضطراب و استرس را در ما بهبود می بخشد.
در مورد کلیه ها نیز مصرف دمنوش میوه ای باعث از بین بردن سموم بدن می شود و این روند باعث می شود تا کلیه ها همیشه به درستی کار کنند و عملکرد بهتری داشته باشند.
مصرف حداقل یک فنجان چای میوه ای به صورت روزانه باعث همیشه سالم ماندن کلیه ها در بدن می باشد. همچنین از بیماری و نارسایی کلیوی جلوگیری می کند.
داشتن تمرکز بالا با دمنوش میوه ای
چای های میوه ای حاوی آمینو اسید (طبیعی) است که بسیار مفید برای داشتن تمرکز، حافظه و زمان واکنش مناسب است.
مفید برای پوست و مو
یکی از زیبا ترین خواص دمنوش میوه ای، کمک به داشتن صورتی صاف با مویی سالم شاداب است. محتوای معدنی چای میوه ای مخصوصا دمنوش سیب، به و گلابی برای خون سازی بسیار مفید است. تنظیم خون رسانی و فولیکول های مو از طریق تقویت خون سازی و تنظیم گردش خون به رشد بهتر فولیکول های پوست و مو کمک می کند.
یکی از پیشنهادهای ویژه برای خانم ها مصرف دمنوش میوه ای به و سیب است به دلیل خواص آن برای سلامت و زیبایی پوست و مو است.
موثر در لاغری
چای میوه دارای فنول های طبیعی است که باعث کاهش وزن می شود. ترکیبات آنتی اکسیدان دمنوش میوه ای باعث افزایش متابولیسم بدن شده و کاهش وزن را به همراه دارد. همچنین فیبر موجود در چای میوه ای منجر به تقویت دستگاه گوارش می شود که در روند لاغری بسیار موثر است. چای میوه ای دارای قند طبیعی است و باعث می شود که مصرف آن کالری زیادی به همراه نداشته باشد. برای نتیجه بهتر حتی می توانید چای میوه ای را همراه عسل میل نمایید .یکی از میوه های دمنوش زنجبیل است که طبع گرم دارد و به همین دلیل سوختوساز شما را افزایش میدهد.میتوانید زنجبیل را به قطعات کوچک خرد و پس از خشک کردن آنها، تنها تکهای را در چای خود بیاندازید و یا بسته بندی ان را در بازار خریداری کنید. بهترین زمان مصرف دمنوش لاغری زنجبیل، زمانی است که اشتهای شما افزایش پیدا کرده و میخواهید از آن جلوگیری کنید.
در دوران بارداری
مصرف دمنوش های میوه ای در دوران حساس بارداری و حاملگی فواید ویژه ای دارد. خانم هایی که در دوران بارداری علائم شدید تهوع و استفراغ بارداری را دارند مصرف این چای باعث کم شدن این علائم می شود به علت این که دارای ویتامین های مختلف می باشد. از همین رو در بارداری به ویژه بین هفته 6 تا 14، نوشیدن دمنوش پیشنهاد می شود.
برای سلامتی قلب و گوارش
به علت داشتن شیرینی طبیعی و کم کالری، باعث جذب مواد مفید برای بدن توسط دستگاه گوارش می شود. این چایی خوش طعم جایگزین بسیار مناسبی به جای آب میوه های مصنوعی است. از دیگر خواص چای میوه ای، به علت داشتن فیبر از یبوست جلوگیری کرده و باعث افزایش حرکت روده می شود. فیبر رژیمی میوه، علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش برای درمان بیماری های التهابی روده و انواع مختلفی از سرطان های گوارشی و دیورتیکولیت مفید است. مصرف منظم دمنوش میوه ای باعث سلامت قلب می شود و به کاهش خطر سکته کمک می کند.
کاهش فشار خون
در بیشتر غذاهای که در طول روز مصرف می کنیم، اندکی نمک وجود دارد که در کنار هم قرار گرفتن همین اندک نمک ها باعث افزایش فشار خون می شود. مصرف روزانه چای میوه ای می تواند این افزایش فشار را جبران کند و فشار شما را کاهش دهد تا به حد تعادل برسد. فشار خون بالا زمینه ابتلا به بیماری های قلبی، نارسانی کلیوی و سکته است و موجب بروز اختلال در عملکردهای طبیعی بدن می باشد. پس باید حتما فشار خون بالا را جدی بگیریم و در روند کنترل آن دقت ویژه را داشته باشیم.
ویژگی دمنوش های میوه ای
دمنوش میوه ای در صورتی که ارگانیک و طبیعی باشد، برای بدن بسیار مفید است و مصرف آن برای تمامی سنین مناسب است. بسته بندی دمنوش تهیه شده از میوه خشک باید به گونهای باشد که میوههای خشک، آسیب نبینند و خرد نشوند.
همچنین نباید هوا و رطوبت به آنها برسد چون باعث کپک زدن میوه خشک میشود و خواص میوه خشک تحت تاثیر قرار میگیرد و طعم ماندگی میگیرد. میوههایی که خشک میشوند باید کاملا رسیده و شیرین باشند تا طعم گسی نداشته باشند. میوه نباید بیش از حد خشک شده باشد و رنگ آن باید طبیعی باشد.
انواع دمنوش های میوه ای
-سیب: این دمنوش طعم بسیار خوبی دارد. سیب سرشار از فیبر است و به همین دلیل برای روان شدن حرکات روده مفید است. سیب به طور قابل توجهی باکتریهای مفید معده را افزایش میدهد و برای تقویت دستگاه گوارش بسیار مفید است.این میوه موجب افزایش جذب مواد مغذی به بدن میشود و باکتریهای مضر را دفع میکند.
سیب برای پاکسازی بدن از سموم مفید است و با آهنی که دارد به درمان کمخونی کمک میکند. پلیفنولهای موجود در سیب، قند خون را تنظیم میکنند و از تغییرات ناگهانی قند خون جلوگیری میکنند.
یکی از خواص دمنوش میوه ای این است که باعث میشود این فواید به راحتی جذب بدن شوند و تأثیر آنها بر سلامتی بدن، سریعتر باشد. دمنوش میوه سیب، سلامت دندانها را تضمین میکند، میکروبهای مضر دهان را از بین میبرد و یک دهانشویه طبیعی محسوب میشود.
گلابی:
گلابی مانند سیب مقدار زیادی فیبر دارد که برای آسان شدن عمل دفع و هضم غذا بسیار مفید است. نوشیدن این دمنوش بعد از غذا موجب هضم بهتر آن و جلوگیری از معده درد میشود. فیبر گلابی نامحلول است و موجب تودهای شدن غذا میشود. همچنین با افزایش آنزیمهای معده موجب هضم سریع غذا میشود. دمنوش میوه گلابی برای رفع یبوست بسیار مفید است. این دمنوش وقتی با گلمحمدی ترکیب شود، خاصیت رفع یبوست گلابی را بسیار بالا میبرد و برای درمان دردهای گوارشی مفید است. گلابی کالری کمی دارد و دمنوش میوه آن برای کاهش وزن و تناسب اندام مصرف میشود. خواص این دمنوش میوه به حفظ انرژی در طول روز کمک میکنند و از افزایش وزن جلوگیری میکند.
پرتقال:
از پرتقال خشک و پوست پرتقال برای تهیه دمنوشهای میوهای استفاده میشود. پرتقال ویتامین C بالایی دارد و موجب تقویت سیستم امینی بدن میشود. همچنین در روزهای سرد زمستان نوشیدن مقداری دمنوش پرتقال، برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است و خلط گلو را رفع میکند. دمنوش پرتقال از به وجود آمدن تومورهای سرطانی جوگیری میکند و موجب جذب مقادیر فراوانی از آنتیاکسیدانها به بدن میشود.
به:
میوهای با عطر فوقالعاده است. چای میوه به ، برای رفع حالت تهوع و استفراغ مفید است. این نوشیدنی خوشمزه، ترشح اسید معده را تنظیم میکند و موجب درمان رفلاکس معده میشود. ویتامینها و املاح معدنی این میوه به کاهش وزن کمک میکنند و برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند. به ، سبب رفع لکههای پوستی میشود و شما را زیباتر از قبل میکند. نوشیدن دمنوش آن در دوران بارداری سبب باهوش شدن جنین میشود.
کیوی:
کیوی ذاتا میوه ایست بسیار پر خاصیت که سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها می باشد. برای تهیه دمنوش میوه ای کیوی، هم میتوانید از میوه تازه و یا میوه خشک شدهی کیوی خریداری و استفاده کنید.
بهار نارنج و زعفران:
این دمنوش ها فواید بی شماری مانند انرژی افزایی و نشاط آور بودن دارند. همچنین این دمنوش ها موجب رفع سردردهای ناشی از افسردگی، تشنگی و خستگی و غیره نیز می شوند.
البته بسته به ذائقهی شما میزان و همچنین خود میوهها میتواند تغییر کند و هر چه میزان میوهها در داخل دمنوش بیشتر باشد، خوش رنگتر و خوش طعم تر خواهد بود. مراقب باشید که میوهها را یک دست رنده کنید تا هنگام تفت دادن نسوزد و یا اگر خریداری می کنید مطمئن شوید که از نظر تنوع میوه و ان چیزی که مد نظر شماست را خریداری کنید.
برای نمونه یک چای میوه ای ،چای هفت میوه می باشد که ترکیب این چای عناب،به،سیب ،پرتقال،آناناس،آلبالو و زرشک می باشد.این چای را میتوان بهسادگی و در کمترین زمان ممکن تهیه کرد. از جمله مواد لازم در طرز تهیه چای هفت میوه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دمنوش هفت میوه 1 قاشق غذاخوری
- بهازای هر پیمانه آب:آب جوش1 پیمانه
- بهازای هر نفرعسل یا نبات برای شیرینکردن :به مقدار لازم
دمنوش ها با توجه به فصول سال
- دمنوش های میوه ای بهاری
- دمنوش پرتقال: یکی از خواص بیشمار پرتقال ویتامینهای سرشار آن است. طعم خوشمزه آن به کنار! این میوه خواصی دارد که باید حتما از دمنوش آن نیز استفاده کرد. دمنوش پرتقال را میتوانیم با کمی عسل شیرینتر هم بکنیم.
- دمنوش به لیمو : یکی از دمنوشهای لذتبخش بهاری دمنوش بهلیمو است. این دمنوش با خواص بسیار زیادی که دارد مناسب برای یک فصل بهاری دل انگیز است. از خواص این دمنوش که واجب است به آن اشاره کنیم خاصیت مبارزه با اضطراب و استرس است. این امر به دلیل خواص آنتیاکسیدانی بینظیریست که در خود دارد. دمنوش به لیمو دمنوشی فوقالعاده آرامشبخش است که میتواند آرامشی دو چندان به بهار شما اضافه کند. یکی دیگر از مزایای شگفتانگیزی که دمنوش به لیمو دارد این است که باعث کاهش درد مفاصل میشود.
- دمنوش ترش : در فصل بهار، هوا در اکثر نقاط کشورمان متبوع است. اما هر چه که به سمت تابستان میرویم هوا رو به گرمی میرود. پس دمنوشهای ترش و چای ترش را فراموش نکنیم. دمنوشی مانند دمنوش زرشک یا دمنوش آلبالو. این دمنوشها با طبع سردی که دارند بهار را برای ما متبوعتر میسازند. تازه به غیر از خواص ویتامینی و آنتیاکسیدانی که درون خود دارند و سرشار از خاصیت هستند.
- دمنوش کیوی: از آن میوههایی است که بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. به همین دلیل است که ما دوست داریم از آن در همه سال استفاده کنیم و یا در فصل تابستان و بهار. خب در این صورت میتوانیم از دمنوش کیوی لذت وافر ببریم. حتما خرید دمنوش میوه ای کیوی را فراموش نکنید.
- دمنوش به :در فصل بهار، یکی از چیزهایی که ما نیاز داریم آرامش و شادی است دمنوش به ، یکی از همان دمنوشهایی است که میتواند لحظات بهاری ما را دلنشینتر و بهتر کند.
دمنوش های میوه ای تابستانی
- دمنوش لیمو: یکی از مفیدترین دمنوش های فصل تابستان با این میوه درست میشود، در طب سنتی نیز خواص بی شمار لیمو، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. فوایدی از قبیل ضدعفونی کنندگی، از بین بردن عفونت، خنککنندگی و همچنین رفع سرفه را میوه لیمو با خود به همراه دارد، اگر در تابستان دچار گرمازدگی شدید، حتما دمنوش لیمو بنوشید، چراکه این دمنوش باعث آبرسانی به بدن شما میشود و حالت گرمازدگی را برطرف میکند. ین دمنوش نه تنها آب از دست رفته بدن را جبران میکند بلکه باعث میشود، بدن املاح از دست رفته خود را بازیابد در نتیجه نوشیدن این دمنوش بدن افراد رطوبت خود را حفظ کرده و دچار گرما نمیشود.
- دمنوش جو: یک دمنوش خوش طعم و پرطرفدار تابستانی است. این دمنوش از جوشاندن دانه های جو (کمی بوداده شده باشند) و ترکیب آن با آب، تهیه می گردد.
این دمنوش طعمی تند و کمی تلخ دارد اما اگر همراه با آب سرد یا یخ سرو شود، طعم بهتری خواهد داشت. این چای محبوب در کاهش استرس موثر است. همچنین به صورت طبیعی باعث آب رسانی به بدن و کاهش حرارت بدن می شود.
دمنوش های میوه ای پاییزی
دمنوش کدو حلوایی: کدوحلوایی یا به اصطلاح خودمان کدوتنبل، از مهمترین میوههای لذیذ و خوشمزۀ این فصل است. از این میوه پاییزی انواع خوراکیهای خوشمزه را تهیه میکنند. اما علاوه بر آن چای کدو حلوایی واقعا طعمی بینظیر دارد و جزو یکی از دمنوش های پاییزی خوشمزه و پرخاصیت است.
- دمنوش سیب: نوشیدن چای سیب میتواند یک چالش خوشمزه پاییزی با دنیایی از خواص باشد. این دمنوش کمک زیادی به بهبود عملکرد باکتریهای مفید بدن میکند.
- دمنوش توت فرنگی و پرتقال: این نوشیدنی سالم حاوی میزان زیادی ویتامین C است؛ ویتامین سی همان ویتامین مورد نیاز سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها است.
- دمنوش چند میوه: این نوشیدنی مفید از چند میوه تهیه شده و حاوی میزان زیادی ویتامین C است. در واقع می توان به این نوشیدنی چند میوه ( انار،پرتقال،لیموترش،آناناس،انگور) لقب بمب ویتامین C را دادپس از خرید دمنوش میوه ای غافل نشوید.
دمنوش های میوه ای زمستانی
- اب لیمو : لیمو از خانواده مرکبات است و ویتامین C زیادی دارد که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست کمک میکند. بر اساس تحقیقات، یکی از خواص لیموترش این است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این نوشیدنی به دفع سموم از بدن شما کمک میکند. آب لیموی داغ یکی از بهترین نوشیدنیهای گرم برای روزهای سرد زمستانی است که نوشیدن آن در اول صبح توصیه میشود.
- دمنوش انار و لیمو: این دمنوش برای فشار خون بالا و دیابت بالا خیلی مناسب است.
- دمنوش هفت میوه:پرتقال خونی ، کیوی ،سیب،خرمالو، لبو،آلو قرمز، که عناب،گل محمدی و چای ترش که هر سه اینها قابل حذف است ولی به خاطر خواص و طعمش بهتر است که باشد اضافه می کنند . این نوشیدنی در خانوادهها به عنوان یک نوشیدنی زمستانی محبوب است.
طرز درست کردن دم نوش های میوه ای
حال اگربه فکر خرید دمنوش میوه ای هستیم بهتر است به چند نمونه از روش دم کردن ان اشاره کنیم.
- به: میوهها باید کاملاً ترد باشند و رنگ آنها قهوهای باشد. سپس کمی از بسته میوه را با آب جوش و دارچین یا غنچه گل به آن اضافه کنید. برای دم کشیدن آن، 15 تا 30 دقیقه زمان نیاز است. این دمنوش با عسل یا نبات، یک داروی شفابخش محسوب می شود.
- کیوی: دمنوش میوهای کیوی یکی از آن ترش مزههای متفاوت برای شما خواهد بود. تکهها و برگههای خشک را همراه با چوب دارچین در یک قوری بریزید و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. اگر انواع دمنوش سبز را پسند میکنید، افزودن کیوی در ترکیب با دمنوش سبز نیز فوقالعاده است.
- آلبالو میوهای محبوب است که به معرفی و تبلیغ نیازی ندارد. برای تهیه این دمنوش، میتوانید آلبالوهای تازه، خشک شده را دم کنید. به علت اینکه آلبالو یک میوه ظریف است، بنابراین دمای آب باید از حالت جوش خارج شده باشد. بنابراین وقتی آب از حالت جوشیدن خارج شد، میتوانید آن را بر روی آلبالو بریزید و اجازه دهید دم بکشد. نوشیدن دمنوش سرد آلبالو نیز خواص زیادی دارد و بینظیر است.
- سیب: چهار پرک سیب برای لیوان های دمنوش کفایت می کند.اگر بخواهیم در قوری های دمنوش دم کنیم، به ازای هر لیوان آبجوش،یک قاشق غذاخوری سیب و پرک میوه ی خشک بکار می بریم.به عنوان طعم دهنده می توان کمی زعفران و دارچین اضافه کرد که طبع دمنوش را کمی گرم می کند.می توانیم برای شیرین کردن از نبات های زعفرانی هم استفاده ببریم.دارچین یا زعفران، آثار مغزی و عروقی دمنوش را بهبود می بخشد و برای پذیرایی، طعم دهنده ی خیلی خوبی محسوب می شود.
- پرتقال: پوست پرتقال خشک شده یک قاشق چایخوری،چوب دارچین یا پودر دارچین (اختیاری)،عسل یا شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم حالا پوست پرتقال خشک شده را با استفاده از هاون بکوبید تا پودر شود. اکنون پوست پرتقال و یا خود پرتقال خشک پودر شده را در یک قوری استیل، شیشه ای یا لعابی بریزید و قوری را آب کنید.
بگذارید آب جوش بیاید.
سپس اگر مایل بودید به دمنوش دارچین اضافه کنید تا طعمش بیشتر شود، آن را در این مرحله اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
بگذارید پوست پرتقال ۱۵ دقیقه در آب بماند و دم بکشد.
دمنوش را با استفاده از صافی در فنجان بریزید.
عسل یا شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید و هم بزنید و دمنوش را نوش جان کنید.