بوی عسل ارگانیک و طبیعی به چه عواملی بستگی دارد؟

آیا بوی عسل به راحتی قابل تشخیص است؟

آیا بوی عسل ملاک خوبی برای تشخیص عسل طبیعی و اصل از عسل تقلبی است؟ به آسانی قابل تشخیص است؟ آیا عسل ها طیف بوی مشخصی دارند؟ عسل طبیعی چطور بویی دارد؟

اغلب انسان ها گمان می کنند عسلی طبیعی است که به محض باز شدن در ظرف بوی آن در فضا پخش شود و تقریباٌ اولین کاری که خریداران عسل برای تست آن انجام می دهند بو کردن و بعد مزه کردنِ آن است.

عسل های گیاهان و مناطق مختلف بوی متفاوتی دارند ونمی توان نسخه ای واحد برای تمام عسل ها پیچید و به عنوان مثال نمی توان گفت تمام عسل ها بویی شیرین،تند و یا بویی شبیه به گل رز دارند.

به طور معمول تشخیص بوی عسل توسط سیستم بویایی به خصوص برای مصرف کننده ی عادی دشوار و سخت است.به خصوص که در کشور ما تولید عسل تک گیاه به معنای واقعی وجود ندارد.شاید در پوشش گیاهی آن منطقه یک گیاه غالب باشد و در نهایت عسل را به نام همان گیاه نام گذاری می کنند، اما گیاهان مغلوب آن منطقه موجب ناخالصی عسل می شوند.

در کشورهای صنعتی و پیشرفته چندین هکتار را به یک نوع گل و گیاه اختصاص می دهند و عسلی که از آن منطقه به وجود می آید خالص و تک گیاه است اما معمولاٌ در کشور ما این اتفاق نمی افتد و در متراژی کم چندین نوع گل و گیاه کشت می شود و عسل تولید شده چند گیاه است.

با این تفاسیر عسل را نمی توان از روی بو تشخیص داد؟

در مورد بعضی عسل ها می توان از روی بو تشخیصشان داد به عنوان مثال عسل بهار نارنج که در منطقه ی شمال کشور و به صورت محدودی در جنوب کشور تولید می شود و در آن منطقه این گیاه به وفور یافت می شود و زنبور عسل به آن علاقه دارد و می توان گفت این عسل تقریباٌ به صورت خالص استخراج می شود و می توان از روی بوی آن تشخیصش داد اما باز هم نکته ای وجود دارد که در صورتی می توان تشخیص داد که حجم عسل دو کیلو به بالا باشد نه 200-300گرم.

آیا ایراد دارد که انتظار داشته باشیم عسل بوی خاصی داشته باشد؟

خیر اگر بوی عسل برایتان مهم است بعضی عسل ها بوی خاص تری دارند که می توانید از آنها استفاده کنید اما بهتر است به جای توجه به بو، به ذائقه ی خود و خواص عسل توجه کنیم.

آیا می توان بو را عامل قیمت گذاری در نظر گرفت؟

بله یکی از پارامترهای کیفیت سنجی برای عسل بوی آن است.

عاملِ بوی ترش عسل و بوی بد عسل چیست؟

به سه علت:

  1. رطوبت بالا و تخمیر عسل
  2. ظرف عسل
  3. نوع شهدی که عسل از آن تهیه شده است.

 

کلام آخر

بهتر است بدانید به صورت کلی هیچ مزه، بو و رنگ خاص و تعیین کننده ای برای عسل وجود ندارد.اگر ما به عنوان مصرف کننده ی عسل از تولید کننده و زنبور دار خواسته ای بیجا در مورد ظاهر عسل داشته باشیم، تولید کننده ی عسل را به سمتی سوق می دهیم که برای فروش محصولش در آن دست ببرد و به آن اسانس های مختلف اضافه کند و به روش های مختلف آن را بازار پسند و مشتری پسند کند پس بهتر است توجه مان را از ویژگی های ظاهری عسل به سمت ذائقه ی خود و خواص عسل سوق دهیم.

جهت مشاوره برای خرید عسل اصل با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *