در این مقاله ما قصد داریم برنج طارم را بیشتر بشناسیم. همچنین به ارائه نحوه پخت برنج ایرانی طارم نیز می پردازیم.
به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات؛ برنج طارم اولین بار در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است.شهرستان طارم در مجاورت استان گیلان و مازندران قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استان ها نیز انجام می شود.
امروزه در استان مازندران بویژه شهرستان فریدونکنار کشت این برنج رایج است. برنج طارم بسته به موقعیت مکانی و ویژگی های خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد مانند: طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه.
ویژگی های ظاهری برنج طارم
برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.
خواص برنج طارم
برنج اصیل ایرانی فواید و خواص زیادی دارد که برای سلامتی همه افراد لازم و ضروری است.
- از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .
- بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .
- نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضمنشده به روده میرسد و به رشد باکتریهای مفید برای عملکرد عادی رودهها کمک میکند.
- برنج طارم بخاطر سهل الهضم بودن احساس نفخ و سنگینی به شخص دست نمی دهد.
- باعث کاهش استرس و افسردگی می شود.
- مفید برای عملکرد صحیح قلب و مغز است.
- عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن را به همراه دارد.
- فاکتوری مهم برای تقویت پوست و موهاست.
- برای درمان یبوست و سوء هاضمه مفید است.
برنج خاصیت های فراوانی دارد که در بالا چکیده ای از آن گفته شد. با این حساب حتما برنج را برای سلامتی جسم در وعده غذایی خود قرار دهیم.
نحوه پخت برنج ایرانی طارم
اصولا رایج ترین روش های پخت برنج در میان ایرانی ها روش کته و آبکش است. اما بهترین روش پخت که تمام ویتامین و ارزش غذایی برنج را در خود حفظ می کند پخت برنج به روش کته است.
دیدگاه خود را بنویسید