این مقاله به مبحث دردی که اضطراب در قفسه سینه ایجاد میکند می پردازد.
به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات ؛ درد ناشی از اضطراب در قفسه سینه میتواند بسیار ناراحتکننده باشد. افرادی که از این درد رنج میبرند حتی ممکن است احساس کنند در حال مُردن هستند.
اما پیش از اینکه روی این درد تمرکز کنیم، لازم است کمی بیشتر در مورد علتها و عوامل ایجاد این درد بگوییم.
وقتی کسی دچار حمله پانیک میشود، علائم گوناگونی میتواند داشته باشد، مثلاً احساس خفگی یا از دست دادن کنترل روی بدن خود. همچنین برخی افراد در اثر آن دچار درد در قفسه سینه میشوند.
درد ناشی از این حالت در قفسه سینه میتواند بسیار ناراحتکننده باشد. افرادی که از این درد رنج میبرند حتی ممکن است احساس کنند در حال مُردن هستند؛
اضطراب چیست؟
اضطراب اساساً یک مکانیسم دفاعی است و یک سیستم هشدار برای موقعیتهایی است که تهدیدکننده و خطرناک برای فرد محسوب میشوند. این حالت همه جایی است و همهی افراد آن را تجربه میکنند و یک مکانیسم نرمال و لازم است که عملکرد، اقدام به موقع و واکنش به جا را بهبود میدهد.
عملکرد اضطراب، حرکت دادن به بدن و هشیار و آماده نگه داشتن آن برای عکسالعمل به موقع در زمان رویارویی با خطرات است تا پیامدها کمتر شده و از حوادث پیشگیری شود؛ اما در برخی موارد، این مکانیسم به شیوهای دیگر عمل میکند، به عبارتی دیگر باعث رنج و عذاب میشود.
در چنین حالتی به جای اینکه اضطراب به ما کمک کند، توان ما را میگیرد. این تغییر در مکانیسم عملکرد اضطراب میتواند ناشی از یک سری از فاکتورهایی باشد که پیشتر زمینه را فراهم کردهاند:
- فاکتورهای بیولوژیکی
- ویژگیهای شخصیتی مانند مکانیسمهای غلبه بر استرس
- فاکتورهای محیطی
درد ناشی از اضطراب در قفسه سینه، یک سری علائم ایجاد میکند که میتواند به فرد این احساس را بدهد که در حال مُردن است. لازم است بدانید چه عواملی جرقهی حملات اضطرابی را برایتان میزنند. شما باید از استرسهای مداوم پیشگیری نمایید تا دچار عواقب آن نشوید
از طرفی دیگر باید بگوییم که اضطراب انواع متفاوتی دارد:
آگورافوبیا (هراس از یک مکان)
افرادی که دچار آگورافوبیا هستند، از مکانها و موقعیتهایی هراس دارند که باعث میشوند آنها دچار حمله پانیک یا احساس گرفتار شدن، ناتوانی یا خجالتزدگی کنند. بنابراین از این نوع مکانها و موقعیتها اجتناب میکنند.
اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
این اختلال موجب احساس اضطراب زیاده از حد و مداوم و نگرانی دربارهی فعالیتها و حوادثی میشود، حتی فعالیتهای عادی و روزمره.
این اضطراب و نگرانی، متناسب با موقعیت یا شرایط پیش آمده نیست، به سختی کنترل میشود و بر احساسهای فیزیکی فرد نیز اثر میگذارد. اختلال اضطراب فراگیر اغلب همراه با دیگر اختلالات اضطرابی یا افسردگی نیز میباشد.
اختلال پانیک
اختلال پانیک سبب ایجاد اپیزودهای مکرری از احساس ناگهانی اضطراب شدید و ترس میشود که در عرض چند دقیقه اوج میگیرد. این اپیزودها به عنوان حملات پانیک شناخته میشوند. برخی از علائم حمله پانیک شامل موارد زیر میشوند:
- احساس به زودی مُردن
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- بالا رفتن ضربان قلب یا تپش قلب
این حملات پانیک میتوانند فرد را نگران این کنند که دوباره دچار حمله خواهد شد یا باعث شوند از موقعیتهایی که ایجاد این حملات را میکنند اجتناب نماید.
علائم درد در قفسه سینه
به احساس دردی گفته میشود که مجموعهای از وضعیت اضطرابی عامل آن هستند. نیازی نیست حتماً بحران یا حادثهی خاصی پیش بیاید تا این درد احساس شود. حضور مداوم استرس نیز میتواند دردی در قفسه سینه ایجاد کند که ریشه در اضطراب دارد.
افرادی که این درد را تجربه میکنند طبق گفتهی خود این علائم را دارند:
- تند تند نفس کشیدن
- کرختی دست و پا
- از دست دادن کنترل روی بدن
- احساس مرگ
ضمناً این درد تیز و متناوب بوده و سبب احساس سوزش نیز میشود. اما این نوع درد و ناراحتی معمولاً در عرض مدت کوتاهی برطرف میشود، مثلاً بعد از حدوداً 15 دقیقه.
ویژگی دیگر این درد این است که با حرکت برطرف نمیشود. این درد چه حرکت کنید و چه نه، یک جور است.
درمان درد ناشی از اضطراب در قفسه سینه
از آنجایی که این درد پیامد مشکل دیگری است بنابراین درمان نیز باید عامل اصلی یعنی اضطراب را هدف بگیرد.
در بیشتر موارد لازم است که عوامل بیرونی و داخلی که سبب ایپزودهای اضطراب میشوند مورد بررسی و آنالیز قرار بگیرند. روانپزشک نیز ریلکسیشن و تمرینات تنفسی را توصیه میکند. همچنین تکنیکهای ریلکس کردن عضلات نیز مفید خواهند بود. روانپزشکان معمولاً دارهای ضد اضطراب را برای بیمارانی که به دارو نیاز دارند تجویز میکنند.
وقتی این درد جدی میشود، بیمار باید برای درمان پزشکی و توصیههای لازم به پزشک متخصص مراجعه کند.
درد ناشی از اضطراب در قفسه سینه، یک سری علائم ایجاد میکند که میتواند به فرد این احساس را بدهد که در حال مُردن است. لازم است بدانید چه عواملی جرقهی حملات اضطرابی را برایتان میزنند. شما باید از استرسهای مداوم پیشگیری نمایید تا دچار عواقب آن نشوید. برای بازیابی کنترلتان و به دست آوردن آگاهی بیشتر در مورد مسئلهای که دارید، به روانپزشک مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید