متخصص قلب و عروق درباره فشارخون بالا گفت: فشار خون بالا در تمامی جوامع بسیار شایع است به طوریکه از هر 5 نفر 1 نفر مبتلا به فشار خون بالا است.
محمدرضا محمدحسنی گفت: تشخیص این بیماری بسیار ساده است. فشارخون طبیعی در فرد بالغ در حال استراحت حدود 120 میلی متر جیوه بر روی 80 میلی متر جیوه است. ولی اشکال فشار خون بالا این است که علامتی ندارد و 50 درصد بیمارانی که فشار خون بالا دارند اطلاعی از آن ندارند و این بسیار خطرناک است. این بیماری در تمامی جوامع بسیار شایع است به طوریکه از هر 5 نفر 1 نفر مبتلا به آن است.
متخصص قلب و عروق افزود: کودکان و افراد بالغ باید حداقل سالی دوبار فشار خون خود را چک کنند. در برخی مواقع به دلیل مشاهده پزشک و استرس فشار گیری بالا می رود به همین دلیل نیاز است اگر فردی فشار خون بالا داشت چند جلسه چک شود. اگر بالا باشد فرد باید دارو مصرف کند. هرچه فشار کمتر باشد بهتر است به شرطی که علامت داشته باشد ولی فشار خون بالا تحت هر شرایطی نیاز به مصرف دارو دارد.
محمدحسنی خاطرنشان کرد: فشارهای خفیف معمولا با رژیم غذایی، ورزش مناسب و اصلاح استرس ها کنترل می شود در غیر این صورت فرد باید دارو مصرف کند و یا اینکه دلیل دیگری دارد که باید آن را رفع کرد.
وی چاقی و عوامل ژنتیکی را از عوامل ایجاد فشار بالا برشمرد و گفت: فشار بالا خطری جدی برای بیماری های عروق کرونر محسوب می شود ولی در بیش از 90 درصد موارد علت خاصی برای آن پیدا نشده است . افراد چاق و کم تحرک با سوء تغذیه و سابقه ژنتیکی در فامیل درجه 1 بیشتر با این بیماری مواجه هستند. ضمن اینکه این بیماری درصد ابتلا به تنگی عروق قلبی و آنژین صدری را بالا می برد.
متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه مصرف دارو در فشارهای متغیر برعهده پزشک است گفت: برخی مواقع فشار خون توسط دستگاه در طول 24 ساعت اندازه گیری می شود ولی معمولا با اصلاح رژیم غذایی و کاهش استرس و وزن این فشار کنترل می شود. هر فشاری بالاتر از 120 بر روی 80 بعد از سن بلوغ بالا محسوب می شود و باید به پزشک مراجعه کرد اگرچه باید تمامی شرایط فشارخون گیری مثل عدم مصرف چای ، قهوه، سیگار و استاندارد بودن دستگاه باید رعایت شود. به هر ترتیب قضاوت باید به پزشک سپرده شود.
دیدگاه خود را بنویسید