به گزارش گروه خبر و رسانه فروشگاه سلامت محور باقیات؛ نخود عضوی از خانوادهی حبوبات است که امروزه مصرف آن در جوامع غربی گسترش یافته، اما کشت و مصرف آن در بسیاری از کشورهای خاورمیانه قدمت چندهزارساله دارد. بافت و طعم منحصربهفرد این محصول، آن را به گزینهای عالی برای ترکیبشدن با سایر غذاها تبدیل کرده است.
خواص نخود دیم برای سلامتی بدن
- علاوهبر پروتئین و فیبر بالا، نخود محتوی ویتامینها و مواد معدنی باارزش است.
- پروتئین و فیبر موجود در آن به کنترل اشتها کمک میکنند.
- محتوی مقادیر چشمگیری از پروتئین های گیاهی است.
- نسبت به مواد مغذیاش، کالری پایینی دارد. مصرف غذاهای کم کالری به کاهش وزن کمک میکند.
- به کنترل قند خون کمک میکنند.
- کمک به گوارش
- منبع خوبی از برخی مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است که بهخاطر توانایی بالقوهشان در بهبود سلامت قلب شناخته شدهاند.
- مصرف منظم آن میتواند احتمال ابتلا به برخی سرطانها را کاهش بدهد.
- ارزانبودن و دسترسی آسان
- میتواند در پیشگیری یا کنترل دیابت مؤثر باشد.
- آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در این محصول همگی به ساخت استخوانها و حفظ ساختار و استحکام آن کمک میکنند.
- کولین موجود در آن به بهبود خواب، حرکت عضلات، یادگیری و بهبود حافظه کمک میکند.
ویتامین ها
نخود از فیبرها، ویتامین B9، هیدرات کربن، آهن، فسفر، منیزیم، ویتامین B، پتاسیم، زینک(روی)، پروتئین، ویتامین B6، کلسیم و اسیدهای چرب اشباع نشده ی پُلی تشکیل شده است. البته باید بدانید که نخود از وجود ترکیبات مغذی دیگری مانند ویتامین E، آب، ویتامین B3، سدیم، ویتامین B2، سلنیوم، اسیدهای چرب اشباع نشده ی مونو، ویتامین C، یُد، اسیدهای چرب اشباع شده و ویتامین A نیز بی بهره نیست.از آنجایی که این ماده ی غذایی حاوی فیبر است باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش می دهد.
درمان بیماریها با نخود
1- نخود تقویتکننده قلب بوده و در رفع یبوستهای حاد و مزمن مۆثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت میکند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود.
2- نخود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند بنابراین به افرادی که دارای بیماریهای خود ایمنی مانند اماس هستند نیز توصیه میشود.
3- نخود از بین برنده انگلهای روده، برطرفکننده درد سینه و تنگی نفس، تقویتکننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.
4- نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوانها و دندانها مصرف آن توصیه میشود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخمها مفید خواهد بود.
مضرات
1- نخود خواص بسیار زیادی دارد اما این دلیل نمی شود که در مصرف آن افراط کنید. همانطور که مطمئنا می دانید نخود نفاخ است و می تواند باعث نفخ در معده شود. ضمن اینکه نخود دیر هضم است و ممکن است برای معده های حساس مشکلاتی به وجود آورد.
2- اگر نخود را با رژیم غذایی مناسب و مورد تشخیص متخصص تغذیه مصرف کنید مطمئنا هیچ مشکلی برای شما به وجود نخواهد آورد. ضمنا برای اینکه بتوانید نفخ نخود را به حداقل برسانید می توانید آنرا در آب بخیسانید تا راحت تر هضم شود و نفخ کمتری داشته باشد
غذاهای پخته شده با نخود
با این حبوبات با ارزش غذاهای بسیار پرطرفداری تهیه می شود که از معروف ترین این غذاها می توان به انواع آش های ایرانی مانند آش رشته ، انواع غذاهای عربی شناخته شده مانند هوموس ، فلافل ، بابا غنوش و … اشاره کرد.
شما میتوانید بهراحتی نخود را به سالادها، سوپها و ساندویچها اضافه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید