خواص:
1- لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و با تقویت عضلات قلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
2- پودر لیمو عمانی یکی از بهترین منابع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای جبران عناصر از دست رفته در دوران بارداری است؛ ویتامین C موجود در لیمو عمانی به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان پس از زایمان کمک کرده و خستگی و کمبود انرژی در آن ها را کاهش می دهد.
3- که مقادیر بالای ویتامین D موجود در لیمو عمانی با تقویت استخوان ها خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهد و به تقویت عضلات و دندان ها کمک می کند.
4- لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت های ویروسی را کاهش می دهد.
5- لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد و همچنین به دلیل خواص ضد میکروبی طبیعی به سم زدایی و پاک سازی روده ها کمک می کند.
مضرات:
براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیموعمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز میتواند باعث چاقی و اضافه وزن شود. به این منظور توصیه میشود، برای بهرهمندی از خواص درمانی لیموعمانی آن را به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.
روایات و احادیث:
روایات و احادیثی در این مورد یافت نشد.
ویتامین ها:
لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که طبعی سرد و خشک دارد و در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوشهای گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده میشود. قسمتهای مورد استفاده گیاه لیمو عمانی، میوه، برگ و ریشه گیاه است. لیمو عمانی از ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامینها به ویژه ویتامین C و مواد فرار است. این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C. از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهندهی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.
درمان بیماریها:
1- ادویه لیموامانی اشتها آور است و نوعی ضد عفونی کننده به حساب می آید.
2- ادویه لیمو امانی مقوی معده بوده و برای کمبود ویتامین c است.
3- برای دل درد و دل پیچه مفید است.
4- در درمان نقرس، روماتیسم، نفخ، چاقی، سرماخوردگی و .. موثر است.
5- فشارخون را کاهش میدهد و در رفع التهاب دهان مفید است.
6- چربی را کاهش می دهد و منبع کلسیم است. دارای مواد آنتی اکسیدانی است و ضد سرطان میباشد.
تاریخچه:
لیمو امانی از لیموترش به دست میآید، که معمولاً خشک شده آن را به عنوان چاشنی و ادویه در غذاها استفاده میکنند. در لغتنامه دهخدا از لیموی خشک شده به عنوان لیمو امانی نام برده شده است. لیموامانی در واقع لیمو امانی بوده که به اشتباه لیمو عمانی گفته میشود چرا که لیمو امان اردن همچون لیمو فلسطین و لبنان سرشناس میباشد. درباره خواستگاه اولیه لیموترش اختلاف نظر وجود دارد. تاریخچه استفاده از لیمو امانی یا عمانی به 330 سال قبل از میلاد مسیح می رسد که در آن زمان استفاده از لیمو و سایر مرکبات مرسوم بوده است.
نوع غذاهای محصول:
از پودر لیموامانی برای معطر نمودن غذاها بخصوص غذاهای گوشتی و مرغی استفاده میشود. ادویه لیموعمانی به همراه چای نیز استفاده می شود. بیشترین کاربرد لیموامانی در پخت و پز می باشد و مصارف دارویی نیز دارد.در طب سنتی کاربرد دارد.
توضیحات:
دیدگاه خود را بنویسید