روغن کنجد یکی از انواع روغنهای خوراکی و در دسترس است که از دانه کنجد استخراج میشود. روشهای مختلف برای استخراج آن وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. در ابتدا میخواهیم سرخ کردن غذا را بررسی کنیم و بعد به مزایای روغن کنجد برای سرخ کردن بپردازیم.
میدانستید دانه کنجد یکی از قدیمیترین گیاهان روغنی در جهان محسوب میشود؟ کنجد به سبب دارا بودن چربیهای سالم، مقادیر زیادی ویتامینB و مواد معدنی میتواند منبع غنی برای سلامتی افراد باشد. روغن کنجد که از دانههای کنجد تهیه میشود، میتواند جایگزین روغنهای ناسالم برای کسانیکه رژیمهای سالم را به زندگی روزانه خود اضافه کردهاند باشد.
امروزه غذا خوردن یکی از اصلیترین نیازهای بشر بهشمار میرود و به همین سبب تأثیر مستقیم مواد غذایی بر بدن پوشیده نیست. انواع بیماریهایی که انسان به آنها دچار میشود، به دلیل تأثیر مواد غذایی مصرفی است. هرچه به جلوتر میرویم نیاز انسان به غذای سالم بیشتر میشود و خوشبختانه پیگیری برای مصرف مواد غذایی سالم، اٌرگانیک و طبیعی در انسان زیادتر میشود. وقتی صحبت از غذای سالم میشود، بسیاری از افراد تصور میکنند که غذای سالم، غذایی بدون طعم و بدون ادویه، پخته شده و حاوی دسته محدودی از مواد غذایی است.
اما خوب است بدانید میتوان غذای سرخ کرده مصرف کرد اما آن را جزو دستهی غذاهای سالم قرار داد. مطمئناً تعجب کردید اما درست متوجه شدید. اگر تمایل دارید در مورد خواص، انواع و نحوه استفاده از روغن کنجد در غذا بدانید
سرخ کردن غذا با روغن کنجد
معمولا غذای سرخ کرده را درون روغنهای حاوی چربیهای ترانس غوطهور میکنند و این روشی است برای آماده شدن سریعتر غذا که میتواند تا حدود زیادی خواص ماده غذایی را از بین ببرد و همچنین کالری زیادی را وارد بدن کند.
روغنهای موجود در بازار بهدلیل فرآوری صنعتی میتوانند حرارت بالا را تحمل کنند که این موضوع میتواند سلامت انسان را به خطر بیاندازد. شما میتوانید روغن کنجد را جایگزین روغنهای دیگر سرخ کردنی کنید.
به دلیل بالا بودن نقطه دود روغن کنجد، شما میتوانید از این روغن برای سرخ کردن غذا استفاده کنید،
به طوری که با اضافه کردن مقداری کم از روغن به ماده غذایی، با حرارت کم، اجازه دهید غذا کاملا پخته و کمی برشته شود. در این صورت نه تنها خاصیت ماده غذایی تا حد زیادی حفظ میشود، بلکه خاصیت روغن کنجد نیز به آن اضافه میشود. به خاطر داشته باشید که در استفاده از روغن کنجد برای سرخ کردن، نباید از حرارت زیاد استفاده کنید چون باعث سوختن روغن میشود که نه تنها طعم غذا را بد میکند بلکه رنگ روغن نیز تغییر میکند.
طرز تهیه روغن کنجد و انواع آن
استخراج روغن از دانههای گیاهی، روشی برای دستیابی به روغن باکیفیت و طبیعی محسوب میشود. کنجد دانهای است که از گذشتههای دور جایگاه خود را درمیان افراد پیدا کرده و امروزه نیز افراد مختلف با سلیقههای گوناگون از خواص آن بهره میبرند. یکی از روشهای استفاده از کنجد و خواص آن، تهیه روغن کنجد است.
این روغن یکی از روغنهای طبیعی و اٌرگانیک است که در تهیه آن، از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمیشود. این روغن به دو روش پرس سرد و تصفیه شده استخراج میشود که ویژگیهای هرکدام متفاوت است.
1. در روش پرس سرد، دانههای کنجد پس از پرس شدن با دستگاه پرس و خارج شدن روغن از دانهها، بعد از صاف کردن روغن، آن را درون بطری میریزند و بدون هیچ ماده افزودنی، روغن خالص را به دست افراد
میرسانند. این نوع روغن، بکر نامیده میشود چون خالص است و طعم و بوی کنجد را کاملا درون خود دارد.
2. نوع دیگر این روغن، پس از استخراج، با استفاده از روشهای صنعتی بو و مزه کنجد از روغن جدا میشود. به همین دلیل به این نوع روغن کنجد، روغن بدون بو یا تصفیه شده هم میگویند. این نوع روغن خاصیت روغن بکر را ندارد، چون با خارج کردن بو و طعم کنجد از آن، مقدار زیادی از خواص خود را نیز از دست داده است.
توجه کنید که بو و مزه روغن کنجد نه تنها بد نیست بلکه بسیار لذیذ است. زمانیکه شما روغن تصفیه شده کنجد را تهیه میکنید، در واقع یک روغن کارخانهای با کیفیت پایین را تهیه کردهاید.
موارد مصرف روغن بکر کنجد و خواص آن
روغن کنجد مصارف گوناگونی دارد که پختوپز یکی از اصلیترین موارد مصرف این روغن است. درحال حاضر مردم به دنبال مواد باکیفیت و طبیعی هستند. این روغن به دلیل عدم استفاده از افزودنیهای شیمیایی و طبیعی بودن آن، محبوبیت خاصی در میان افراد دارد. عطر و طعم ویژه آن، طبخ غذا را دلپذیرتر کرده و تمایل افراد به استفاده از آن را دوچندان کرده است.
بسیاری از افرادی که از روغنها و چاشنی های خاصی برای سالاد استفاده میکنند، طعم روغن کنجد را برای سرو سالاد ترجیح میدهند. البته استفاده از روغن زیتون هم در سرو سالاد طرفداران زیادی دارد. بههرحال استفاده از هرکدام از این روغنها، نشان دهنده اهمیت افراد نسبت به سلامتی است.
بسیاری از افراد روغن کنجد را بهمنظور پیشگیری و درمان بیماری استفاده میکنند. این روغن منبع سرشار اٌمگا6 است و میزان کلسیم را در بدن افزایش میدهد. با توجه به اینکه طبع روغن کنجد گرم و تر است، برای درمان بیماریهایی که بر اثر سردی و خشکی بدن ایجاد شده اند، بسیار مناسب است. این روغن دارای انواعی از ویتامین هاست که برای درمان و پیشگیری از بیماری مفید است.
1. کمک به کمخونی:
به دلیل وجود مقادیر زیاد مس و روی، در ساخت گلبولهای قرمز خون بسیار مفید است و باعث افزایش گردش خون در بدن میشود. اگر متوجه شده باشید، بسیاری از ماساژورها از این روغن برای ماساژ افراد استفاده میکنند که باعث افزایش خونرسانی به اندامهای بدن میشود.
2. رفع یبوست:
بسیاری از ما، تأثیر استفاده از مٌلَینهای طبیعی در درمان یبوست را میدانیم. روغن کنجد یکی از مُلَینهای ملایم است که میتوانید آن را در طبخ غذا و به صورت خام مصرف کنید تا خشکی روده را برطرف کنید و علائم یبوست را از بین ببرید.
3. کنترل دیابت:
وجود منیزیم در این روغن، گلوکز موجود در پلاسما را کاهش میدهد و تنظیم کننده طبیعی قند خون در افراد مبتلا به دیابت است.
4. مقابله با پوکی استخوان:
به دلیل وجود منابع سرشار از کلسیم، مس و روی در این روغن، نمیتوان نقش آن را در استخوانسازی و کمک به تقویت بافت استخوانی نادیده گرفت. به همین دلیل اضافه کردن روغن ارده یا روغن کنجد میتواند گام مهمی در سلامتی استخوان محسوب شود.
5. جلوگیری از بیماریهای قلبی:
یکی از علل سکتههای قلبی، انسداد رگهای اصلی متصل به قلب و جلوگیری از خونرسانی به قلب، در اثر تجمع چربی بد خون میباشد. استفاده از روغن کنجد نه تنها چربی بد خون را کاهش میدهد بلکه میتواند چربی مفید خون را افزایش دهد و از ایجاد بیماریهای مرتبط با قلب جلوگیری کند.
6. مبارزه با افسردگی:
روغن طبیعی و خالص کنجد منبع سرشار آمینواسید تیروزین است که مصرف آن ترشح هورمون سروتونین که یک هورمون شادیآور است را افزایش میدهد در نتیجه آن اضطراب و استرس در فرد کاهش مییابد و در مبارزه با افسردگی موفق عمل میکند.
7. کمک به درمان بیماریهای معده:
ساختار خاص روغن بکر کنجد، درمان بیماران مبتلا به زخم معده و رفلکس معده را ممکن کرده است. بهدلیل داشتن خاصیت ضدباکتریایی، باکتری ایجادکننده زخم معده را از بین میبرد و در بهبود این بیماری و جلوگیری از ایجاد آن نقش مهمی دارد. پس اگر درگیر مشکل زخم معده هستید، با مشورت پزشک، استفاده از این روغن را در روند درمان خود فراموش نکنید.
همچنین کسانیکه مشکل رفلکس معده دارند، با استفاده مداوم از این روغن میتوانند روند درمان خود را بهبود ببخشند.
8. کمک به حفظ بهداشت دهان:
برای استفاده از این خاصیت روغن بکر کنجد، یک قاشق چایخوری از این روغن را بهمدت نیمساعت در دهان خود نگهدارید و سپس آن را تٌف کنید. این روغن با داشتن خاصیت ضدالتهابی، باعث ضدعفونی دهان و بهبود پلاک دندانی، و همچنین باعث سمزدایی بدن میشود.
روغن ارده یا روغن کنجد؟
شاید شما هم اسم ارده به گوشتان رسیده باشد و حتی متوجه شده باشید که ارده، روغن هم دارد اما سردرگم باشید که خواص کدام یک بیشتر است؟ پس با ما همراه باشید تا تفاوت این دو را بررسی کنیم.
همانطور که اشاره شد، کنجد یکی از دانههای طبیعی و پرخاصیت است که پیدایش آن قدمتی طولانی دارد و روغن بکر آن، به روشی کاملا طبیعی از پرس کردن دانههای کنجد و صاف کردن روغن به دست میآید. روغن بکر کنجد تمام خواص آن حفظ شده و هیچ ماده شیمیایی و حرارتی در تهیه آن دخالت ندارند. تنها با فشار زیاد، روغن از دانه جدا میشود و روغن کنجد سنتی و کاملا طبیعی در دسترس افراد قرار میگیرد.
روغن کنجد نوع دیگری نیز دارد که به آن تصفیه شده میگویند. به دلیل مذاق افراد که ممکن است بو و طعم این روغن را نپسندند، تولیدکنندگان اقدام به تولید روغن بدون بو از کنجد میکنند. در این روش، با استفاده از متدهایی، بوی کنجد را از آن جدا میکنند تا افراد از آن استفاده کنند. اما همانطور که اشاره کردیم این روش نه تنها بو روغن را از بین میبرد، بلکه خواص آن را نیز کمتر میکند.
اگر پزشک به شما توصیه میکند که از روغن کنجد برای درمان استفاده کنید، منظور روغن کنجد سنتی و بکر است که همه خواص آن حفظ شده پس در نظر داشته باشید که استفاده از این روغن برای شما مفیدتر است.
روغن گیری از ارده کنجد
حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که، مگر میشود ارده هم روغن داشته باشد؟ روغنی که از ارده کنجد گرفته میشود با روغنی که از کنجد گرفته میشود متفاوت است. برای تهیه این روغن، دانههای کنجد را تفت میدهند و این تفت دادن باعث تغییر رنگ دانهها میشود. سپس دانههای تفت داده شده را آسیاب میکنند و یک خمیر بهدست میآید. این خمیر را درون دستگاه پرس قرار میدهند تا فرآیند روغنگیری آن به صورت کاملا طبیعی و بدون هیچ افزودنی شیمیایی انجام شود.
روغن ارده کنجد و روغن کنجد بکر، از خیلی از نظرها شبیه هم هستند مثلا اینکه هردو رنگ زرد و شفاف دارند و هردو بو و طعم کنجد را درون خود حفظ کردهاند. هردو نقطه دود بالایی دارند و برای پختوپز و سرخ کردن مناسب هستند. با اینحال تفاوتهایی هم دارند. چند مورد از این تفاوتها:
1. منبع استخراج آنها متفاوت است. گرچه هردو از دانههای کنجد بهدست میآیند اما یکی از ارده کنجد و دیگری از دانههای خام کنجد استخراج میشوند.
2. روش تولید آنها نیز متفاوت است. توجه کنید که هردو روغن گیاهی هستند و کاملا بکر و طبیعی با خواص بیشمار هستند، اما روغنی که از ارده خارج میشود و نحوه تولید آن، با روغنی که از کنجد خام گرفته میشود و نحوه تولید آن متفاوتند.
3. ویژگیهای این دو روغن نیز باهم متفاوتند. پزشکان معمولا در مقایسه این دو روغن باهم، روغنی که از ارده کنجد خارج میشود را ارجحتر در سلامتی میدانند. نه اینکه روغن کنجد را توصیه نکنند، نه؛ چون هردو این روغنها کاملا طبیعی بوده و خواص بیشماری برای سلامتی دارند اما وقتی این دو را باهم مقایسه میکنند روغنی که از ارده استخراج میشود را ارجحتر میدانند. چون در تهیه این روغن استخراج شده از ارده، کنجد آن تفت داده شده و اصطلاحا خامی آن گرفته شده ولی در تهیه روغن بکر کنجد، کنجد آن خام است و از همان
دانه های خام، روغن استخراج میشود. به همین دلیل ارده و روغن خارج شده از آن را سالمتر میدانند.
بررسی دقیقتر انواع روغن کنجد
طیف وسیع و متنوع روغنهای مایع باعث شده که روغنهای گیاهی هم از این قافله عقب نمانند و خودی نشان دهند. همانطور که میدانید روغن کنجد طرفداران زیادی در بین علاقهمندان به آشپزی دارد. تولیدکنندگان نیز تلاش میکنند انواع روغنهای گیاهی را با توجه به مذاق افراد وارد بازار کنند که با توجه به این موضوع، انواع مختلف این روغن در مراکز خرید و فروشگاهها موجود است که این طبقهبندی در نوع روغنها با توجه به فرایند روغنگیری تعیین میشود.
به طور کلی دو روش تهیه روغن از دانههای کنجد وجود دارد که یکی با استفاده از پرس سرد و دیگری با استفاده از پرس گرم حاصل میشود. حال به بررسی محصول هرکدام از این روشها میپردازیم.
1. روغن بودار:
روغن کنجد طبیعی، روغنی که کاملا بکر است و عطر و طعم کنجد را درون خود دارد، با روش پرس سرد و در دمای 40درجه، بدون هیچ افزودنی شیمیایی حاصل میشود. این نوع روغن از دانههای کنجد بهطور مستقیم و با حفظ تمام خواص کنجد تهیه میشود و عطر بینظیر کنجد را درون خود دارد.
این نوع روغن را میتوان برای سرخ کردن، پختوپز، چاشنی سالاد و حتی برای درمان برخی بیماریها، به صورت خام مصرف کرد. اگر بهدنبال روغنی سالم و بدون افزودنیهای شیمیایی هستید، و با عطر و طعم کنجد درون روغن مشکل ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روغن بکر کنجد است.
2. روغن بدون بو:
روغن تصفیه شدهی کنجد در دمای 100درجه تحت فشار حاصل میشود و برای از بین بردن عطر و طعم کنجد در آن، با استفاده از روشهای شیمیایی ساختار روغن را تغییر میدهند. با این روش برخی از ناخالصیهای روغن نیز از آن جدا میشوند که اصطلاحا به این روغن حاصل شده از کنجد، روغن تصفیه شده میگویند. علاوه بر از بین رفتن عطر و طعم کنجد، برخی خواص آن نیز از بین میرود.
روغن تصفیه شده کنجد
به دلیل اینکه ساختار روغن در روغن تصفیه شده دستخوش تغییراتی شده، مقاومت وپایداری آن در مقابل حرارت، بیشتر از نوع بکر و تصفیه نشده این روغن است. پس اگر به دنبال روغنی مقاوم برای سرخ کردن هستید، نوع تصفیه شده آن برای شما مناسبتر است.
این نوع روغن تصفیه شده به دلیل اینکه طعم و عطر کنجد را با استفاده از برخی روشهای شیمیایی، از آن جدا کردهاند، برخی از خواص آن نیز از بین رفته است. اما در هر صورت خاصیت آن بیشتر از روغنهای تراریخته موجود در بازار است. پس اگر طعم و عطر روغن بکر کنجد مورد علاقه شما نیست ولی بهدنبال روغن سالم هستید، نوع تصفیه شده آن را انتخاب کنید.
تفاوت نوع بکر و نوع تصفیه شده روغن کنجد
با توجه به مطالب گفته شده تا حدودی متوجه شدید که تفاوت این دو روغن در چیست اما اگر بخواهیم بهطور جزءبهجزء تفاوتهای این دو را بررسی کنیم:
روش تهیه
همانطور که اشاره کردیم، نوع بکر این روغن با استفاده از پرس سرد، در دمای 40درجه و بدون افزودن هیچ ماده شیمیایی حاصل میشود اما نوع تصفیه شده آن با پرس گرم و دمای حدود 100درجه و روشهای شیمیایی حاصل میشوند.
مقاومت در برابر حرارت
منظور از مقاومت در برابر حرارت درمورد انواع روغنها این است که، هر چه روغن برروی حرارت دیرتر بسوزد مقاومت آن بیشر است. نوع بکر این روغن بهدلیل اینکه هیچ فرایند شیمیایی برروی آن انجام نشده، ناخالصیهای آن نیز جدا نشده پس مقاومت کمتری در برابر حرارت دارد ولی نوع تصفیه شده آن، مقاومت بیشتری در برابر حرارت دارد و دیرتر میسوزد.
انقضا یا همان ماندگاری
نوع بکر این روغن، بهدلیل خام بودن و عدم دخالت ماده شیمیایی، انقضا کمتری دارد اما نوع تصفیه شده آن ماندگاری بالاتری دارد، بهدلیل تغییرات شیمیایی که برروی آن اعمال شدهاست.
عطر و طعم
نوع بکر روغن استخراج شده از کنجد، عطر و طعم طبیعی کنجد را دارد و نوع تصفیه شده آن، این عطر وطعم طبیعی را ندارد به همین دلیل هم هست که به آن روغن بدون بو کنجد میگویند.
خواص
با توجه به اینکه روغن تصفیه شده را به روش پرس گرم و با افزودن مواد شیمیایی تهیه میکنند، خاصیت آن نیز تا مقدار زیادی از بین رفته، اما نوع بکر و تصفیه نشده این روغن تمام خواص کنجد را درون خود حفظ کرده و اگر بهدنبال بهره بردن از خواص آن هستید، حتما نوع بکر آن را تهیه کنید.
ذکر یک نکته
به این موضوع توجه کنید که، روغن خارج شده از ارده کنجد را جزو انواع روغن کنجد محسوب نمیکنند چون روش استخراج آن کاملا متفاوت است. برای تهیه روغن از کنجد، دانههای کنجد را که خام هستند، درون دستگاه پرس سرد قرار میدهند و روغن از آن استخراج میشود. اما برای تهیه روغن از ارده، در ابتدا کنجد را تفت
میدهند سپس کنجد تفت داده شده را آسیاب میکنند که یک خمیر کرم رنگ حاصل میشود. این خمیر را درون دستگاه پرس قرار میدهند تا روغن از آن خارج شود.
همانطور که متوجه شدید، ارده یک ماده جدید است که از کنجد حاصل شد و روغنی هم که از آن خارج
میشود، کاملا متفاوت با روغنی است که از دانه خام کنجد گرفته میشود. حتی خواص این دو نیز با هم متفاوت هستند. به همین دلایل روغنی که از ارده خارج میشود را با روغنهایی که بهطور مستقیم از کنجد خام گرفته میشوند، در یک دسته قرار نمیدهند.
خواص روغن کنجد برای پوست
قطعا داشتن پوستی شاداب و با نشاط جزو الویتهای فردی میباشد. این موضوع در خانمها جذابیت بیشتری دارد و هر روز روش جدیدی را برای بهتر شدن پوست خود امتحان میکنند. روغن بکر کنجد نیز میتواند در این مسیر همراه ویژهای برای افراد باشد. از خواص ویژه این روغن برای پوست، سلامت و شادابی پوست و درمان مشکلات پوستی را میتوان نام برد. برخی از این خواص:
1. کمک به جوانسازی پوست
وجود مقادیر بالای ویتامینE در روغن بکر کنجد، باعث میشود روند پیری پوست کاهش و از اکسیداسیون پوست جلوگیری میکند. همچنین وجود آنتیاکسیدان در این روغن باعث بهبود چین و چروکهای پوست شده و پوست شما را جوانتر و سالمتر نشان میدهد. برای اینکار، روغن را بهصورت مالشی روی پوست تمیز ماساژ دهید.
2. مرطوب کننده پوست
بهدلیل خاصیت نرم کنندگی، استفاده از این روغن برای پوست مانند یک نرمکننده طبیعی عمل میکند و رطوبت مورد نیاز پوست را تأمین میکند. همچنین بهدلیل افزایش خونرسانی و گردش خون، میتواند برای کاهش و درمان سیاهی دور چشم نیز مؤثر واقع شود.
3. درمان آکنه و بهبود اگزما
روغن بکر کنجد دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتری است. وجود این خاصیت در این روغن باعث میشود که با استفاده مداوم از آن، آکنه، جوش و اگزما بهبود یابند. ویتامینهای B، D و E موجود در این روغن به روند درمان جوش سرعت میبخشد و به شما برای داشتن پوستی صاف، کمک شایانی میکند.
4. بازسازی و افزایش گردش خون در پوست
این روغن بهراحتی جذب پوست میشود و استفاده از آن میتواند به ترمیم بافتهای آسیبدیده پوست کمک کند. افزایش گردش خون در پوست از جمله خاصیتهای دیگر این روغن میباشد و زخم و التهاب در پوست را بهبود میبخشد. توجه کنید، کسانیکه پوست چرب دارند، این روغن را با احتیاط و با مشورت پزشک مصرف کنند.
5. ماساژ بدن
این روغن گردش خون را در پوست افزایش میدهد و ماساژ بدن با استفاده از آن باعث افزایش گردش خون و سمزدایی در بدن میشود. همانطور که گفته شد، این روغن بهراحتی جذب پوست میشود.
6. کمک به درمان خشکی پوست پا و پاشنه پا
این روغن بهدلیل خاصیت نرمکنندگی، باعث آبرسانی و حفظ رطوبت در پوست شده و کسانیکه مشکلات خشکی پوست پا و پاشنه پا را دارند، با استفاده از این روغن میتوانند آن خشکیها را برطرف کنند.
7. ضدآفتاب طبیعی برای پوست
به دلیل خواص آنتیاکسیدانی موجود در روغن بکر کنجد، مانند یک محافظ در برابر اشعه آفتاب عمل میکند و میتوان از این روغن بهعنوان یک ضدآفتاب طبیعی استفاده کرد.
بهره بردن از خواص شگفت انگیز روغن کنجد برای مو
تا اینجا خواص فوق العاده روغن بکر کنجد را در موارد گوناگون بررسی کردیم. از پخت و پز و چاشنی سالاد گرفته تا خواص بینظیر آن برای پوست. شاید این موضوع برای شما جالب باشد که این روغن شگفت انگیز چقدر خواص متنوعی برای مو دارد. با این خواص بیشتر آشنا میشویم:
1. رشد وتقویت
التهاب پوست سر میتواند باعث ریزش مو یا نازک شدن تارهای مو شود. یکی از مهمترین خاصیت این روغن برای مو، افزایش رشد و تقویت تار موهای نازک است. استفاده مداوم از این روغن نهتنها باعث تقویت ریشه موها میشود، بلکه بر روی سرعت رشد مو، حتی در افرادی که موهای ضعیفی دارند، میشود. این خاصیت نه فقط برای موهای سر، بلکه برای تقویت تارهای ابرو و مژه نیز کاربرد دارد.
2. کمک به کاهش ریزش مو
برای جلوگیری از مشکلاتی که منجر به کچلی و طاسی میشود، میتوان روغن بکر کنجد را برروی کف سر ماساژ داد. اینکار باعث افزایش گردش خون در ناحیه مورد نظر میشود و به درمان و جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک میکند.
3. جلوگیری از سفید شدن مو
وجود اسیدهای چرب و انواع ویتامینها در این روغن باعث حفظ رنگ طبیعی موها تا مدت طولانی تری میشود. میتوان با استفاده از روغن بکر کنجد، سفید شدن مو را به تعویق انداخت.
4. نرمکنندگی مو
کم شدن رطوبت مو به علت در معرض سشوار و حرارت قرار دادن مو، باعث خشکی و شکستگی آن میشود و ظاهر مو، درخشندگی و زیبایی خود را از دست میدهد. استفاده از این روغن لطافت و نرمی را به مو برمیگرداند و رطوبت مو را تأمین میکند.
5. درمان بیماریهای قارچی پوست سر
روغن بکر کنجد، بهدلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و ضدقارچی برای درمان بیماریهای مربوط به قارچ کف سر مفید است. این روغن باعث کاهش التهاب و از بین بردن عامل بیماری قارچی در کف سر میشود و همچنین باعث افزایش گردش خون میشود تا محل آسیبدیده از عامل بیماری را ترمیم و بهبود ببخشد.
6. خارش و شوره کف سر
استفاده مداوم از این روغن بر روی پوست سر و مو، باعث کاهش شوره سر و کاهش خشکی و خارش پوست سر میشود.
کمک به سلامت بدن و کاهش وزن
همانطور که میدانید این روغن از دانههای پرخاصیت کنجد حاصل میشود و بهدلیل غنی بودن از لحاظ داشتن انواع ویتامینها و مواد معدنی، یک مکمل کامل در رژیم غذایی روزانه محسوب میشود.
حال افرادی که قصد کاهش وزن دارند و یا میخواهند برنامه سالم غذایی را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنند، میتوانند از خواص روغن خالص تهیه شده از دانه های کنجد بهره ببرند. توجه کنید که مصرف روغن بکر کنجد به تنهایی نمیتواند ضامن لاغری و کاهش وزن افراد باشد.
برای کاهش وزن در ابتدا کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید و سپس بهجای استفاده از روغنهای ناسالم، روغن بکر و خالص کنجد را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. این مسئله، که کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید، مهم است. با این روش مطمئن باشید هم به سلامت جسم خود و هم به سلامت کاهش وزن خود کمک شایانی کردهاید.
همچنین میتوانید در برنامه غذایی رژیم کاهش وزن خود، از انواع سالاد استفاده کنید و این روغن بکر را
به عنوان چاشنی به آن اضافه کنید. هم احساس سیری به شما دست میدهد و هم بدن شما انواع ویتامین و مواد مورد نیاز خود را تأمین میکند.
همچنین میتوانید در پختوپز غذای خود از خواص این روغن بهره ببرید و اطمینان داشته باشید که غذایی سالم مصرف میکنید.
روغن خالص کنجد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است
کلام آخر؛
در این مقاله تمام تلاش ما بر این بود که تمامی خواص موجود در روغن کنجد را با جزئیات برای شما بازگو کنیم و انواع آن را به شما معرفی کنیم که در زمان تهیه آن، دچار سردرگمی نشوید و یا فریب فروشندگان متقلب را نخورید.
در آخر تصمیم با شماست که کدام یک از انواع این روغن را وارد رژیم غذایی خود کنید. با توجه به تمام نکاتی که در این مطلب برای شما بازگو کردیم، به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که مصرف کدام یک از روغنهای استخراج شده از دانه کنجد برای شما مفیدتر است.
همچنین تیم متخصص ما آماده پاسخگویی به ابهامات شما و تهیه روغن باکیفیت از دانههای کنجد برای شما عزیزان هستند. اگر سؤالی دارید بدون معطلی با ما درمیان بگذارید تا کارشناسان ما در اسرع وقت برای تهیه محصول و یا راهنمایی بیشتر، به شما کمک کنند.
دیدگاه خود را بنویسید